Çimento arazisi nasıl yapılaşacak, işte cevabı

Çorum’da Çimento Fabrikası'nın 190 (1 milyon 384 bin m2) hektarlık arazisinde yapılaşmanın nasıl olacağı belli oldu.

11 Ağustos 2023 Cuma 15:16
Çimento arazisi nasıl yapılaşacak, işte cevabı

MUSTAFA DEMİRER

Çorum’da Çimento Fabrikası'nın 190 (1 milyon 384 bin m2) hektarlık arazisi için hazırlanan kapsamlı imar planı değişikliği projesi önce Kadeş Barış Meydanı’nda tanıtıldı, ertesi gün Belediye Meclisi’nde onaylanarak resmiyet kazandı.

SUNUMU BİZZAT BAŞKAN YAPTI

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın bizzat kendi sunumuyla gerçekleştirilen dev proje tanıtımına dair detaylar bu sütunlardan okurlara aktarıldı.

ÇORUM'UN MERAK ETTİĞİ İKİ SORU

Çorumlular söz konusu projede dar gelirlilere yönelik sosyal içerikli konut parseli olup olmadığını sorarken, diğer merak edilen konu ise yapılaşmanın keyfiyeti (nasıl ve ne şekilde) olacağıydı.

TÜM PARSELLER TEK TEK İHALEYE ÇIKACAK

Edindiğimiz bilgilere göre; Çorum Belediyesi 190 hektarlık alanda tüm parselleri tek tek ihaleye çıkaracak. Yani arsalar tek tek satılacak. İsteyen ihaleye girip en yüksek teklifi sunarak arsanın sahibi olabilecek.

SOSYAL KONUT DENİLEBİLİRSE...

Bir diğer merak edilen sorunun cevabı ise şöyle: “Parsellerin sosyal konut içeriği bulunmuyor. Sadece 700 adet 2+1 konut yapılaşmaya açılacak. Söz konusu parseller yine tek tek açık artırma usulü ihale ile satılacak. Kooperatifleşme yöntemi bu konutları alacaklar için uygun olabilir.

PROJEDE ÖZETLE NELER VARDI, HATIRLAYALIM

Çimento Fabrikası arazisinin 600 dönümü yeşil alan, 250 dönümü sosyal ve altyapı alanları, 550 dönümü yol ve otopark, 500 dönümü konut ve işyeri olarak planlandı. 190 hektarlık arazinin yüzde 25’i yapılaşmaya, yüzde 75’i sosyal donatı ve yeşil alana açılıyor.

3.200 KONUT, 51 VİLLA, 710 İŞYERİ

Bölgeye toplam 3 bin 200 konut, 51 adet villa, toplam 710 işyeri inşa ediliyor. Yapılaşmaya açılacak alan 30 ila 50 bin kişiye yaşam merkezi olabilecek. Çimento arazisinin içine kongre kültür merkezi yapılıyor. Projede turizm, sağlık, eğitim ve spor alanları yer alırken, genelde yatay mimari hakim.

ÇEVRE YOLU TARAFI TİCARET VE TURİZM ALANI

Çimento Fabrikası’nın geçmişte sosyal tesis olarak kullandığı arazinin çevre yoluna bakan 270 dönümlük kısmı ticaret ve turizm alanı olarak planlandı. Projede ticaret ve turizm merkezi olarak planlanan bölgeye çevre yolundan yeni bir giriş yolu yapılacak. Ticaret ve turizm işaretli alanda akaryakıt istasyonu, 15 katlı otel, yüksek katlı avm, 6 ve 2 kat nizamlı ticari üniteler, cami ve geniş otoparklar bulunacak.

Son Güncelleme: 11.08.2023 15:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SüslüMan 2023-08-11 19:44:06

Müslüman işi olmadığı kesin. Başkanda açık seçik söylemiş dünyalık ve uyanık parası olan siyasetten köşeyi dönmeyi becerebilen. Torpille devlette çift maaşlı yüksek maaşı olanlar artira artıra alsın diyor. Peki bu belediye başkanına sormak gereken sorulara cevap versin. 710 dükkan gazi caddesinde ve İnönü caddesinde yokken buraya bu kadar dükkan niye verilmiş. 2.cisi Hangi eski ve yeni siyasilere ve iş adamlarına kupon köşeler teklif edildi mi. Mimar Sinan. SSK Devane Kale kentsel dönüşümleri rantabil olarak yapılmadan bu arazi neden yüksek rant edinme edindirme şekli ile planlanıyor. Agzina doladigin sosyal belediyecilik sadece çay bahçesi restoran işletmek midir. Yada Gıda bankası kurmak mıdır. Şehrin ortak mali ,mülkü eskiden olduğu gibi neden rant gözü ile bakilmaktadir. Muzaffer kulcu beton dökmek için imarda inşaatta zırvanaya çıkıp zırvalamişti.Yetinmeyip TV Gazete işine ordan Mutaahitlege yetinmeyip benzinlik işlerine kadar işi buyutmuslerdi. Hatta Tayyip Erdoğanla yetinmeyip Az Muhterem Çok Pensilvanyali Hocasına Selam Kelam etmiş hasreti bitmediği için ABD yollarına düşmüştü. Dolayısıyla Garibanın oyunu alıp zengine hizmet etme, hoca efendilerinize hürmet etme, memleketi kemirenlere daha fazla yer verme derdinde olan belediye başkanları seçimde onların ipine sarılıp secilirsiniz. Madem vatandaşin garibanligina yoksulluğuna çözüm bulmadan alt yapısı yapılmamış, kaldırımı asfaltı yolu otobüsü oyun alanları imarı duzeltilmeden. Dağda bayırda macera arayıp rant vermek SüslüMan işinden başka nedir. Siz daha barajdaki haksız hukuksuz parsel ve yapıları yıkmadan bu memlekette belediye başkanlığı yaptık demeyin. Siz bu şehirde geçmiş belediye yolsuzluklarını ortaya çıkarmadan belediye başkanlığı yaptık demeyin. Sosyal belediyecilik gönül belediyeciliği park bahçe yapmanın ötesinde. Hakkı söylemek imarı ilahi kurallar çevresinde yapmak

Misafir Avatar
ys 2023-08-17 15:01:56 @SüslüMan

KALE yi ucuza kapatırsa onuda parsel parsel parası olana verecek .

Beğenmedim! (0)
Avatar
ne desek boş 2023-08-11 15:41:36

Bu bölgeyi öncelik verilmeden merkezde bulunan Çöplü, Çepni ve kunduzhan mahalleleri neden yenileme çalışmaları yapılmıyor, ulaşımda raylı sisteme neden geçilmiyor. Yeni Seçkin bölgeler oulşturulmaya çalışılıyor..Zengin daha zengin fakir aynen devam..

Avatar
Çorumlu 2023-08-11 16:49:35

yani tek tek parsel alma imkanı olmadığından yine müteaihhitler alacak yapacak çorumda 4 -5 milyondan aşağıya daire bulunmaz kiralarda 10 bin civarı seyri alem eder gider Bu olmadı ev edinmek isteyenler için sıkıntı

Avatar
Can 2023-08-11 19:55:21

Elini ovuşturan zengin ve müteahhitleri düşünebiliyorum..oturacak evi olmayıp kirada sürünen bizler de işte belki bir umut diye ömrümüzü beklemekle tüketeceğiz

Avatar
Mesala dedik 2023-08-11 22:31:41

Sevim koş koş eski tas eski hamam

Avatar
he yaw he he 2023-08-11 15:38:15

ne sosyallığın dan bahsediyosunuz PARANIZ varsa hayat sosyal yoksa sosyalite sizİN NEYİNİZE ADAM NE GÜZEL DEMİŞ AÇIK ARTIRMA USULU DİYE PARASINA GÜVENEN GİRSİN ASGARİ ÜCRETLİDE İHALEYE GİRECEK EMKLİDE İHALEYİ KİMİN ALACADA MALÜM SOSYAL BELEDİYE ANLAYIŞI BU OLSA GEREK

Avatar
Çorumlu 2023-08-11 16:47:33

Açık artırma usulünün çok anlamlı olacağını düşünmüyorum. Yeterli rekabet ortamı olunmayacak büyük ihtimal.yapılması gereken firmalara kat karşılığı verilip dairelerin vatandaşa satılması bence.

Avatar
Vatandaş 2023-08-11 19:11:28

Maalesef Çorumda da, belli kesimlerin bir araya geldiği adına da; çarpıcı olsun diye yazıyorum,geddolaşma oluşmaya başladı. Bu projede ancak buna yardım eder. Düşük veya orta gelir grubunun buradan ev sahibi olması mümkün değil. Ancak belli azınlık burada mülk sahibi olur.