Çorum Adliyesi rahatlıyor

Cumhuriyet Başsavcısı Yurdagül, Habercim19'un sorusu üzerine Adliye Sarayı'nın fizikî yeterliliğine ilişkin bilgi verdi

04 Ocak 2018 Perşembe 17:24
Çorum Adliyesi rahatlıyor

Çorum’da Adliye Sarayı’nın fiziki bina sorunu kısmen çözüme kavuşturuldu.

Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Mustafa Demirer’in Adliye Sarayı’nda fiziki bina probleminin çözümüne yönelik gelişmeleri sordu.

Yurdagül, bu soruya özetle, “2014 yılında göreve başladığımda ek binayı gündeme getirdim. Başlangıçta otopark ve park alanına bina yapılması düşünüldü. Bina yapılacak alan yeşil alan olduğundan imar mevzuatına aykırıydı. Bina yapılacak yeşil alana eşit miktarda yeşil alan sağlanması gerekiyordu. Ayrıca alan ek bina için alan yetersizdi. Adalet Bakanlığı’nda ek bina gündemdeyken 15 Temmuz sonrası Ilıca Caddesi’nde FETÖ’den  el konulan dershane binasını İcra Müdürlüğünü taşımaya karar verdik. İcra müdürlüğü faaliyete geçtiğinde Adliye Sarayı’nda geçici rahatlama sağlanacak. Yaklaşık 7-10 sene ek bina ihtiyacı ötelenecek. Ayrıca arabuluculuk sistemi iş yoğunluğunu azaltacak. Mevcut Adliye Sarayı 2006 yılında planlandı. İleride sıfırdan bir bina planlanırsa olur.” cevabını verdi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından el konulan FETÖ'ye ait Ilıca Caddesi’ndeki dershane binasının İcra Müdürlüğü olarak hizmet vereceğini açıklayan Başsavcı Yurdagül, söz konusu ek binada tadilat çalışmalarının son aşamaya geldiğini, yakın zamanda hizmete sunulacağını ifade etti.

Toplantıda Çorum'da, Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖPDY) soruşturmasının seyri hakkında bilgiler veren Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdakul, FETÖ terör örgütünün milletin dini duygularını istismar ederek kaynak oluşturduğunu ve bu kaynaklarla çeşitli yatırımlar yaptığını dile getirerek, “Onlardan birisi de Çorum'un Ilıca Caddesi'nde eski dershane olarak kullanılan bir binaydı. 15 Temmuz'dan sonra el konulan o bina hazine mülkiyetine geçilmişti. Adalet Bakanlığına oranın tahsisini sağladık. İcra Dairelerini güçlendirme projesi kapsamında orayı İcra Müdürlüğü ve icra faaliyetlerinin yürütüldüğü bir ek bina olarak kullanacağız. Tadilat işlerinde son aşamaya gelindi. Böyle bir kaynağın devletin ve milletin hizmetine sunulmuş olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu.

Çorum’a 5 adet cezaevi yapılmasının gündemde olduğunu, ancak sonradan yapılan planlamalarla sayının 3’e düşürüldüğünü vurgulayan Başsavcı Yurdagül, bunların yüksek güvenlikli, L Tipi ve açık cezaevleri olacağını kaydetti. Yurdagül, mevcut cezaevinde fazla olan yoğunluğun tahliyelerle makûl seviyeye düştüğünü sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 29.07.2018 01:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.