Çorum’a tam teşekküllü hayvan hastanesi kurulmalı

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Çorum'a tam teşekküllü bir hayvan hastanes ikurulması gerektiğini açıkladı.

05 Ekim 2021 Salı 10:25
Çorum’a tam teşekküllü hayvan hastanesi kurulmalı

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle bir açıklama yaparak, Çorum'a tam teşekküllü bir hayvan hastanes ikurulması gerektiğini açıkladı.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyletüm halkı dünyamızın bir parçası olan sokak ve yaban hayvanlarına sahip çıkmaya davet edenTahtasız, sahipsiz hayvan popülasyonunun kontrol altına alınmasını, Çorum'a tüm teşekküllü bir hayvan hastanesi yapılmasının gerekliliğine dikkat çeken Tahtasız, açıklamasının devamında  şu görüşlere yer verdi;“Sokak hayvanları konusunda pek çok STK kısırlaştırılma konusunun hızlandırılmasını istemektedir. İlimizde tam olarak kaç tane kedi, köpek gibi sokak hayvanı var tam olarak bilemiyoruz. Bunun için belediyeler, Valilik, Özel İdare, muhtarlıklar vasıtası ile öncelikle sokak hayvanlarının sayısı belirlenmelidir. Bu belirlendikten sonra da kısırlaştırma seferberliği ilan edilerek, sokaktaki sahipsiz hayvan popülasyonu kontrol altına alınmalı ve bu konuda vicdanımızı sızlatan görüntülerin önüne geçilmelidir.

STK’lar “büyük barınakların çözüm olmadığını, ilçelerin büyük barınaklara götürme kılıfı ile hayvanları toplayıp kırsala ve başka ilçelere attığını, illerdeki bakımevlerine götürme bahanesi ile ilçe dışına çıkarılan hayvanların, atıldıkları yerlerde de üreyip çoğalınca, sahipsiz hayvan sayısının katlanarak arttığını kanıtlarıyla ortaya koymaktadır.

Benzer şekilde köylerde kontrolsüz şekilde çoğalan sahipli/sahipsiz hayvanlar da ilçe merkezlerine bırakılmaktadır.
Devam eden bu kısır döngünün kırılması için il merkezi yanında ilçelerde de kısırlaştırma ve tedavi merkezleri kurulmalıdır.

Özellikle bütçesi yeterli olmayan nüfusu az küçük ilçe ve beldelerde, belediyelerin tam teşekküllü bakımevi kurması imkansız olduğu için, il özel idarelerin desteğiyle köylerdeki sahipsiz hayvanlara da kısırlaştırma ve tedavi hizmeti verecek küçük ölçekli merkezler oluşturmalıdır. İl merkezinde ise tam teşekküllü hayvan hastanesi kurulmalıdır” dedi.

Son Güncelleme: 05.10.2021 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tolga 2021-10-05 12:56:24

Sayın Mehmet Tahtasız sokak hayvanlarının durumunu daha iyi görebilmeniz için birde çorum çöplüğünü ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Çorum Belediyesi eline geçen köpeği çöplüğe atmaktan çekinmiyor..

Avatar
Çorumlu seçmen 2021-10-05 21:25:48

Aynen, tam teşekküllü örnek bir hayvan hastanesi kurulmalı. İnşAllah Valilik, Belediye bu öneriyi dikkate alır.