Çorum’da kreşlerde yüz yüze eğitim

Hıfzıssıhha Meclisi Vbugün olağanüstü toplanırken, kreşlerde yüz yüze eğitimin devam etmesi kararı alındı.

23 Kasım 2020 Pazartesi 13:02
Çorum’da kreşlerde yüz yüze eğitim

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında, bugün saat 10:00’da Valilik Binası Toplantı Salonu’nda olağanüstü toplanarak bir dizi kararlar aldı.

İşte o kararlar:

MADDE 1- İlimizde faaliyette bulunan kreşlerde ve gündüz bakım evlerinde yüz yüze eğitim faaliyetlerinin devamının sağlanmasına,

MADDE 2- Yüz yüze eğitim faaliyetlerine müsaade edilen kreş ve gündüz bakım evlerinin, Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirlenen kural ve tedbirlere uygun şekilde çalışmalarını temin etmek amacıyla bağlı oldukları birimlerince etkin bir şekilde denetlenmesine,

Ayrıca;18 Kasım 2020 tarih ve 19161 sayılı İçişleri Bakanlığı Genelgesi kapsamında belirli işyerlerinin faaliyet gösterebilecekleri zaman aralığı 10:00 ila 20:00 saatleri arası olarak belirlenmiştir.

Mezkur genelge ile bakkal, büfe, kasap, kuruyemişçi, manav, şeklinde faaliyet gösteren işyerleri için bir kısıtlama getirilmemiştir.

Bu kapsamda İlimizde;

MADDE 3- Bakkal ve büfeler (alkol satışı yapanlar hariç), manav, kasap, kuruyemişçi olarak faaliyet gösteren işyerlerinin ruhsatlarında yazan açılış kapanış saatlerine tabi tutulmaya devam edilmesinin sağlanmasına,

MADDE 4- Alkol satışı yapılan bakkal ya da büfelerin ise 10:00 ila 20:00 saatleri arasında faaliyet gösterebilmesine karar verildi.

Son Güncelleme: 23.11.2020 13:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.