‘Çözüm; ‘milletleşme’ prensibi’

Türk Tarım Orman Sen İl Başkanı Necati Gül, son günlerde yaşanan terör olaylarına ilişkin...

22 Temmuz 2015 Çarşamba 10:53
‘Çözüm; ‘milletleşme’ prensibi’


Türk Tarım Orman Sen İl Başkanı Necati Gül, son günlerde yaşanan terör olaylarına ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.


Gül, açıklamasında şu görüşlere yer verdi;


“Terör bugün olduğu gibi gelecekte de dünyanın en önemli gündem maddelerinden biri olma özelliğini koruyacaktır. Ne yazık ki ülkemiz 35 yıldır bununla karşı karşıyadır.


Teröre bakış açılarının çok farklı olması, dünya devletleri tarafından kabul edilmiş ortak bir tanımı olmaması nedeniyle; neyin, ne zaman terör olduğu, problemini karşımıza getirmektedir. Zira aynı kişinin aynı fiilden dolayı bir tarafta özgürlük savaşçısı bir kahraman, diğer tarafta ise en affedilmez suçları işlemiş bir hain olarak değerlendirilmesi, terorizm probleminin çözülmesi açısından ikilem oluşturmakta ve mücadeleyi güçleştirmektedir. Terör ve insanlığın karşı karşıya bulunduğu en önemli ve en tehlikeli sorunlardan biri olarak kabul edilmesine rağmen, uzlaşmaya varılmış bir tanımın olmaması ciddi bir eksiklik olarak görülmektedir. Temel kavramlar üzerinde anlaşmazlık, herkesi kendi ideolojik yapısı içerisinde çözümler aramasına, dolayısıyla birbiriyle çelişen yaklaşımların ortaya çıkmasına yol açmaktadır.


Terör; gerekçe ne olursa olsun başta insanların yaşama hakkı olmak üzere, temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasına yöneliktir. Terör; ekonomik, sosyal, teknolojik ve kültürel gelişmelerinin önündeki en büyük engel niteliğindedir. Bir anlamda teröristler demokratik temel düzenin kendilerine sağladığı hak ve özgürlükler ortamını kullanarak, saldırılarını bu çerçevede gerçekleştirmektedirler. Kendilerine karşı konulduğunda ise, temel hak ve özgürlüklerin ihlâl edildiğini iddia etmektedirler.


Dün PKK'nın yaptıkları  terör olarak görülürken, ne acıdır ki bugün birileri tarafından  özgürlük mücadelesi olarak  atfedilmektedir. Ancak ülkemizde 35 yıldır  yaşananları kim ne  ile atfederse atfetsin bunun adı bal gibi terördür.


Varlığına, inancına ve kimliğine bağlı ve sadık halde yaşayan Musul, Kerkük ve  Bayırbucak'taki Türk hiç acımadan katledilirken, buna karşı hiçbir insan hakları örgütünden, hiçbir demokrasi ve özgürlük sevdalısı oluşumdan tepki gelmedi. Çünkü öldürülenler Türk. Ancak birileri için avazınız çıktığı kadar bağırıyor ve Türk milletini  suçluyorsunuz. İnsanlığın siyahı - beyazı - sarısı olmaz. Türk de olsa, Arap da olsa, Alman da olsa insandır.  Uzatılan her mikrofona sözde İnsan hakları savunuculuğu yaptığını söyleyen sivil toplum örgütleri ve sözde özgürlük dernekleri kendinize gelin.


Son günlerde bulanık suda balık avlamak isteyenler! Doğru, Türk milletinin sabrı çok geniştir. Lakin kimse sabrını denemeye kalkmasın. Ayranını da kabartmasın. Ey avlanmaya çıkanlar, biliniz ki Türk milleti hiç bir zaman  av olmamıştır. 


Çözüm mü? Çözüm, milli kimliği etnik gruplardan biri gibi kabul ederek etnik ırkçılığa desteklemek değil, milli devleti güçlendirmektedir.


Çözüm, etnik merkezli, her şeyi etnik gözlükle gören taassuptan uzaklaşmaktadır. Etnik unsur yaratarak onları kışkırtmaktan uzaklaşmaktadır.


Çözüm, Kürtçülük ve bölücülük yapmanın, Türklüğü inkâr etmenin, milli devleti yok etmeye çalışmanın adı değildir.


Çözüm, Türk milleti egemenliğini kaybettirmek, terör ve onun uzantıları ile  el ele kol kola olmak ve buna "demokrasileşme" demek değildir.

Çözüm, "Milletleşme" prensibi, "Türk milletinin özüne dönüş" yönünde atılan adımdır.”


Son Güncelleme: 22.07.2015 10:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.