Deprem risk haritasında Çorum

Çorum Türkiye'nin deprem risk haritasında ikinci ve üçüncü derece riskli iller arasında yer aldı.

06 Şubat 2023 Pazartesi 23:09
Deprem risk haritasında Çorum

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 kenti etkileyen iki şiddetli depremin ardından Türkiye'nin deprem risk haritası akıllara geldi. Çorum haritada, ikinci ve üçüncü derece riskli iller arasında yer aldı.

Türkiye'de en riskli deprem bölgeleri nereler? En az deprem riski hangi şehirlerde var? İşte İnternethaber'de yer alan detaylar...

BİRİNCİ DERECE RİSKLİ İLLER

İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt.

İKİNCİ DERECE RİSKLİ İLLER

Tekirdağ, İstanbul (1 ve 2. Bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak başta olmak üzere, Zonguldak, Tekirdağ, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum.

ÜÇÜNCÜ DERECE RİSKLİ İLLER

Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

EN AZ RİSKLİ İLLER

Türkiye Deprem Haritasına göre deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman’dır.

Son Güncelleme: 09.02.2023 00:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumsuz 2023-02-08 19:05:54

İki ay içerisinde hemen projelendirmeler ve örgütlenmeler başlamalı. Derhal vaziyet almalıyız.Bu 2.-3. kuşak mavrası uyutmasın bizi, gün içindeki Maraş depremini bütün şehir hissetti. Aramızda var 400-500 km. Varın buralarda olursa ne olur siz düşünün. Vaziyet çok kötü. Kimse kendini kandırmasın. Derhal çalışmalara başlanması gerekiyor. Bu binalar sağlam mı zayıf mı işinin suyu çıktı. Sağlam bina yok, yapanı da yok, talep edeni de yok, takip edeni de. Biz direkt çökünce ne olacağa hazırlanmalıyız.

Misafir Avatar
Çorumsuz 2023-02-09 22:58:24 @Çorumsuz

30 yıldır her depremden sonra herkes kentsel dönüşüme sarılıyor. Ben yoruldum şahsen. Rahmetli hocamız makul olanı, olması gerekeni söylemiş de olmuyor işte. Olmadı. Kim alacağı evin deprem dayanıklılığı testlerini yaptırıyor evvela? Testlerden kalınca da almaktan vaz geçiyor? Yıkılan evin hesabını sorarak nereye varacağız? Nasıl soralım? Kime soralım? Başka haberin altına da yazdım efendim, herkes tek. Biz kendimizi kurtarmayı planlayalım önce. Bireysel bilinçlenme! Yapılarla alakalı bilinç ondan sonra oluşur. Bu saatten sonra da evler dayanıklı mı meselesinin bizi bir yere götüreceği yok tek başına. Ancak topu taca atmak bu. Önümüzü kış tutacağız artık. Şu ölçekte bir afet, Allah muhafaza bizi de vurabilir. Bir haftadır ne yediğimiz, ne içtiğimizi biliyoruz. Her işimizi görürken utanır olduk. Hepimizin içinde, bir işimizi yarım bırakmışız uktesi. Orda en az bir Çorum yok oldu. Bu saatten sonra hazırlanmazsak bu kayıplarımız da ahirette yakamıza yapışır, ders de alamadınız mı diye...

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Ahmet Mete Işıkara 2023-02-09 16:20:40 @Çorumsuz

Gölcük depremi sonrasında Kandilli rasathanesi müdürünün söylediği ve herkesin aklında kalan cümleyi tekrar edeyim.Deprem öldürmez,bina öldürür.Deprem doğal bir jeolojik durumdur.Fay hattı üzerinde yapılmış binalar,çürük yapılar,zayıf zemin üzerindeki yapılar,tarım arazileri üzerine yapılan binalar risk olarak gösterilir.Depremde hayatını kaybednlerin,yaralı olarak kurtulan vatandaşlarımızın hesabı müteahhit ve yetkili devlet ve belediye memurlarından sorulmalıdır.Belediye başkanları ve meclis üyeleri de dahildir.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ahmet 2023-02-08 15:52:10

Deprem risk haritaları yalnızca aksesuar. O haritalara gerçekten önem veren yöneticiler olsa imar barışı saçmalığıyla çürük çarık yapılara ruhsat verilmezdi!!!

Avatar
By 2023-02-08 16:05:20

Bizim bina 5 katli ama, 3 kat ruhsati var! Bunu yetkililere sormak istiyorum bu nasil iş kim nasil ruhsat veriyor veya kim nasil goz yumuyor biri aciklasin denetim yok bakan yok birileri onun ahbabi bunun hismi diye bi işler nasil yürüyor

Avatar
Çorumsuz 2023-02-09 23:01:33

Habercim'den de ricam, gücü yeterse, her hafta bir yazı dizisi çıkartılsın. Bu hafta deprem için yerelde ne yapıldı diye. Belediyemiz, valiliğimiz, stk'lar hatta halk nezdinde belki tekil anlamda kimler neler yapıyor ne yapıldı... AFAD kurslarına kaç yeni katılımcı eklendi/mezun oldu gibi bilgiler derlensin, bu mesele göz önünden kalkmasın...

Avatar
çorumlu 2023-02-08 16:47:31

Çorumda zemin sulak , buna rağmen tarım arazileri imara açılıp yüksek binalar dikiliyor. Allah vermesin bir depremde aynısı çorumda da yaşanır.

Avatar
Hakkı Ay 2023-02-08 16:06:12

Osmancık Kargı 1.derece,
Orta taraf 2.derece,
Güney tarafı (Alaca Sungurlu) 3. derece

Avatar
Adamın biri 2023-02-08 19:34:26

Bu Buhara beşinci cadde ve sokaklar sazlık araziydi hala da yer yer sazlıklar var sazlık ve ve sulak araziyi imara açanlar kim acaba bu binaların hepsinin altında drenaj motorları yol boyu su atıyor dua edelim de Rabbım korusun ana tedbir kuldan tevekkül Allahtan

Avatar
Akıllı Memet 2023-02-09 09:20:39

Habere göre ADANA en az riskli illerden