DİSK’li işçilere Türk-İş’ten destek

Türk-İş İl Temsilcisi Sefer Kahraman ve şube başkanları fabrika bahçesinde eylemlerini sürdüren işçileri ziyaret ederek destek verdi.

16 Aralık 2020 Çarşamba 11:20
DİSK’li işçilere Türk-İş’ten destek

Ekmekçioğlu Metal Kimya’da sendikal örgütlenme olduğu gerekçesiyle haksız ve hukuksuz şekilde işten atıldıklarını iddia eden eylemci işçilere destek devam ediyor.

Türk-İş İl Temsilcisi Sefer Kahraman ve şube başkanları fabrika bahçesinde eylemlerini sürdüren işçileri ziyaret ederek destek verdi.

İşçilere gönül desteği sağlamak için geldiklerini belirten Türk-İş İl Temsilcisi Sefer Kahraman, fabrika sahasında işçilere hitaben yaptığı konuşmada özetle şu görüşlere yer verdi; “Haklı eyleminin yanınızdayız Emek mücadelesinde sizlerle gönül birliği yapmak üzere buradayız. Elimizden geldiği kadar yardımcı olacağız. Konfederasyonlarımız farklı olabilir ama önemli olan emek mücadelesidir. Değerli işverenlerimiz olmadan işçilerimiz olmaz ama işçilerimiz olmadan da işverenlerimiz olmaz. Sendikadan hiçbir işverenin korkmasına gerek yok. Sendika zarar verseydi bugün Türkiye’nin iki büyük lokomotif sanayicileri Sabancı ve Koç sendika olmazdı. Sendika işverenin de lehinedir. Bu sorunun diyalogla çözülmesini umuyoruz. İşverenin de işçi arkadaşlarımızın da zarar görmesini istemiyoruz. İşverenin demecini okudum. Yani iş disiplinsizliği bir günde mi olmuş? Bir şeyin tutarlılığı olmalı. İşveren sendikalı örgütlenmeyi istemeyebilir. İnsanları İşyerinde potansiyel suçlu gibi göstermek, işyerinde ahlaksızlık yaptı, işyerinde saygısızlık yaptı gibi kamuoyunda algı yapılması hoş değildir. Kimseyi potansiyel suçlu gibi göstermemek gerekir. İşverenlerin de bu konuda hassas olmalarını istiyoruz. Çorum ortak paydamız. Sanayi ve işyerlerimiz olacak. Bu işyerlerinde işçilerimiz çalışacak. Onlar işini, aşını büyütecek, biz de çalışarak evimize helal ekmek götüreceğiz. Herkes bunun peşindedir. Kimsenin başka amacı yok. Burada diyalog yönü önemlidir. Sendikal örgütlülüğünüzü destekleyeceğiz. Gönül desteğimiz sürecek.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.