Gençlerin sağduyu çağrısı

Anadolu Öğrenci Birliği İl Başkanı Savaş Hoştaş, HDK, DTK, HDP ve DBP’nin 1 Kasım'da bir kez daha...

03 Kasım 2014 Pazartesi 10:27
 Gençlerin sağduyu çağrısı


Anadolu Öğrenci Birliği İl Başkanı Savaş Hoştaş, HDK, DTK, HDP ve DBP’nin 1 Kasım'da bir kez daha sokağa çıkma çağrısını Kobani halkı için yapılan masum bir istek olarak görmediklerini söyledi.


Milleti provakasyonlara karşı duyarlı olmaya, HDP'yi itidale çağıran Hoştaş, “Bölgemiz yeni bir karmaşa planı ile biçimlendirilmek isteniyor. Yeni dönemde Müslümanlar arasında mezhep savaşını ve kaosu dayatan güçler, bu amaca hizmet edecek yeni alanlar açmaya devam ediyorlar. Örtülü ve açık olarak emperyalist ülkeler tarafından desteklenen IŞİD de aynı doğrultuda güçlendirilmekte ve hareket alanı genişletilmektedir. Halkları birbirine kırdırmak için tüm şeytani planlar devreye sokulmuş durumda.


Çözüm süreci ile yeşeren umutlar, tüm emperyalist güçleri ürküttüğü için bölgedeki kriz derinleştirilmek istenmekte. Kuzey Afrika'da gerçekleştirilen karşı devrim süreçleri ülkemizde de hayata geçirilmekte. Sokaklar bu nedenle karıştırılmaktadır. Kobani'ye yönelik IŞİD saldırıları ile bu kaos ortamı derinleştirilmek istenmektedir.


HDK, DTK, HDP ve DBP'nin 1 Kasım'da bir kez daha sokağa çıkma çağrısı aynı amaca hizmet etme olasılığını güçlendiriyor ve yaşanacak gelişmeler ürküntü veriyor. Açıklamaları bu emperyalist tuzağa katkı sağlıyor.


Daha önce BDP'nin yapmış olduğu çağrının 6-8 Ekim'de ne tür sonuçlar ortaya koyduğu tüm sıcaklığıyla ortada dururken tekrar benzer bir çağrıda bulunması ideolojik bir saplantı olarak kendini gösteriyor. Topyekûn ayaklanmaya dönüştürülmeye çalışılan olaylarda yakma, yıkma, adam kaçırma olayları yaşanmış, 50'ye yakın insanımız hayatını kaybetmişti.


Kobani olaylarından sonra bin bir mazeretle üzerlerinden attıkları sorumluluğun bu kez üzerlerine behemehâl yapışacağı asla unutulmamalıdır.


Bölgede, İngiliz ve ABD emperyalizminin yeni bir operasyonu olduğu çok açık.


Türkiye bu operasyonun içinde yer almak istemediği için yeni planlar devreye konulmuş durumda. Türkiye IŞİD'le savaştırılarak bir bataklığa çekilmek isteniyor.


Bizler, Anadolu Öğrenci Birliği olarak bu senaryoyu görüyor; tüm kamuoyunu özellikle HDP camiasını duyarlı olmaya, özveri havuzunda toplanan kazanımlara sahip çıkmaya davet ediyoruz." dedi.




Son Güncelleme: 03.11.2014 10:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.