Gün hesabı yapılmadan görev alanlar taltif edilmeli

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, Vefa Destek Gruplarının gün hesabı yapılmadan taltif edilmesi gerektiğini açıkladı.

06 Temmuz 2020 Pazartesi 20:50
Gün hesabı yapılmadan görev alanlar taltif edilmeli

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, Vefa Destek Gruplarının gün hesabı yapılmadan taltif edilmesi gerektiğini açıkladı.

İşte Selim Aydın’ın o açıklaması;

Salgın döneminde  kamu çalışanlarının toplum üzerindeki önemi ortadadır.  Tüm kamu çalışanlarının bu olağanüstü süreçte olağanüstü gayret göstererek kamu hizmetlerini aksamadan yürüttükleri için minnettar olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum. Bu dönem, kamu çalışanlarının toplum hayatı için önemini bir kez daha ortaya koymuştur.

Sağlık çalışanları, güvenlik görevlileri, öğretmenler, PTT çalışanları, hülasa tüm kamu çalışanları bu olağanüstü süreçte olağanüstü gayret göstererek kamu hizmetlerinin aksamadan yürümesini sağlamışlardır. Hepsine minnettarız.

GÜN HESABI YAPILMADAN BÜTÜN GÖREV ALANLAR TALTİF EDİLMELİDİR

Öte yandan Vefa Destek Grupları da, devletimizin vatandaşa uzanan şefkat eli olarak, yine memurlarımız marifetiyle takdire şayan sosyal bir hizmete vesile olmuştur. Vefa gruplarında gönüllü olarak görev alan bütün meslektaşlarımı tebrik ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Devletimizin bu arkadaşlarımızı, ayrım yapmaksızın taltif etmesi çok şık olacaktır. Vefa gruplarında görev alan her arkadaşımız Allah rızası için görev almış, Devletimizin vatandaşımıza uzanan eli olmuştur. Çorum Valiliği tarafından  Vefa gruplarında görev alan bazı kamu çalışanları taltif edilmiş bazıları taltif edilmemiştir. Bazı Kaymakamlıklarımız görev alan kamu çalışanlarını ödüllendirerek şık bir davranış sergilemiş , bazı ilçelerimizde böyle bir adım atılmamıştır. Türkiye Kamu- Sen İl temsilciliği olarak temennimiz ilçelerimizde de uygulama birliğinin sağlanarak , ayrım gözetmeksizin , gün sayısı hesabını gütmeden bütün arkadaşların ödüllendirilmesidir.

İlimiz genelinde Vefa Destek Gruplarında  650 civarında kamu çalışanı görev almıştır. İl merkezimizde İl Milli Eğitim Müdürlüğü  bünyesinde yaklaşık 350 öğretmenimiz görev almıştır. Burada görev alan bütün eğitim çalışanlarını tebrik ediyoruz.  Valilik Makamı merkezde görev alan 350 eğitim çalışanından sadece 150 civarı öğretmenimizi (Başarı Belgesi) taltif etmiştir. Geriye kalan öğretmenlerimiz Valilik Makamınca taltif edilmemiştir. Taltif için en az 5 defa görev almayı kriter olarak belirlemiştir. 4 defa görev alan ile 5 defa görev alan arasında ne fark vardır? Öyle görev alan vardır ki geldiği gün sadece bir veya iki eve hizmet götürmüştür. Kimisi de bir günde on veya on beş eve hizmet götürmüştür. Bu kriteri kim veya kimler belirlediyse doğru olmamıştır. Çünkü Vefa Destek Grubunda görev alanların hiç biri hesap yaparak, gün sayarak orada görev almamıştır. Vefa Destek Grubunda görevli olup beş  günün  altında görev alanlara vefasızlık yapılmıştır. Gün hesabı yapılmadan bütün eğitim çalışanları ayırım yapılmaksızın ödüllendirilmelidir. Hiç belge verilmemiş olsaydı da bu arkadaşlarımızın böyle bir beklenti içinde olacağını düşünmüyoruz zaten.

Mesela taltif alan bir öğretmenimiz beş gün dağıtıma çıkmış, günde iki eve giderek toplamda on eve gitmiştir. Taltif edilmeyen başka bir öğretmenimiz ise üç gün dağıtıma çıkmış, günde on civarı eve hizmet götürerek toplamda otuz  eve gitmiştir. Böyle gün hesabı yapılarak oluşan adaletsizlik ortadır.

Türkiye Kamu Sen olarak, vefa destek gruplarındaki arkadaşlarımızı gösterdikleri fedakâr çalışmalarından dolayı tebrik eder, bu zor süreçte görev yapan başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm kamu görevlilerimize  başarılar dileriz. Sayın Valimizin bu çağrımıza olumlu karşılık vereceğini umuyoruz. Doğru olan, görev alan bütün kamu çalışanlarının taltif edilmesidir.”

Son Güncelleme: 06.07.2020 20:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kamusen 2020-07-06 20:59:00

Adanada 456 üyeniz işten çıkarıldı savunan MEMURSEN siz ne işe yararsınız

Misafir Avatar
adanalı 2020-07-07 12:28:01 @Kamusen

ufa katta civcivler yesin kendi yalanınıza kendiniz inanyorsunuz

Beğenmedim! (0)
Avatar
Hamit Hoca 2020-07-06 21:00:42

Üç kere çağrıldım, üç kere hizmet ettim ama ismimi görmeyince çok kızdım. Teşekkürler Türk Eğitim Sen ve başkanı

Avatar
Bende Görev Aldım 2020-07-06 22:05:24

Bende tarihe not düşmek bende varım demek için iki kez görev aldım ancak belge verilmedi diye alınmadım.
Bir kriterin olması bence doğru.

Avatar
Vatandaş 2020-07-07 07:48:57

Hani gönüllüydü?

Avatar
Çorumlu 2020-07-07 08:00:33

Yine rant.. Gönül falan hikaye. Ucunda para olmasa kimseye 1 bardak su vermezler

Avatar
Sorumlu 2020-07-07 10:56:11

Çorumlu adlı yorumcu vefa destek görevinden kimse para almadı.Olayı yanlış anlamışsın.

Avatar
Detaylı bilgi isteriz 2020-07-07 12:58:29

Ayırt edilen personel kamusen mensubu mudur?Taltif edilenlerin tamamı veya büyük çoğunluğu memur sen mensubu mudur?Bilelim ki yorum yapalım.

Avatar
öğretmen 2020-07-08 21:15:46

boş konuşma başkan.illa muhalefet yapacak,

banner165