Günay ‘çarpıtma’ dedi, tek tek açıkladı

AK Parti İl Başkanı Av. Murat Günay, TCDD Genel Müdürü'nün beyanatı üzerine kentte yeniden başlayan demiryolu tartışmalarına açıklık getirdi.

25 Temmuz 2023 Salı 13:36
Günay ‘çarpıtma’ dedi, tek tek açıkladı

AK Parti İl Başkanı Av. Murat Günay, Samsun -Kırıkkale Demiryolu YHT Projesi’ne ilişkin bazı mecralar tarafından çarpıtılarak haber kirliliği yapıldığını gözlemlediğini savunarak, Çorum’u da ilgilendiren yatırıma dair detaylı bilgilendirme yaptı.

GENEL MÜDÜR KONUŞTU, TARTIŞMA BAŞLADI

TCDD Genel Müdürü'nün Kırıkkale-Samsun Demiryolu Projesi'nin 2053 yılına planlandığına dair beyanatı üzerine kentte yeniden alevlenen demiryolu-hızlı tren tartışmalarına AK Parti İl Başkanı Murat Günay karşılık verdi. Günay açıklamasında, “Samsun-Kırıkkale Hızlı Tren Projesi (Çorum Merzifon Kesimi) Samsun-Kırıkkale Hızlı Tren Projesi (293 km) kapsamında; Kırıkkale-Çorum kesiminin (120 km) projeleri tamamlanarak AYGM yatırım programına yapım olarak alınmıştır. Çorum-Merzifon kesimi (71 km) ve Merzifon - Samsun kesimin (102 km) projeleri TCDD Genel Müdürlüğünce tamamlanmış ve AYGM Genel Müdürlüğüne gönderilmiştir. Çorum-Merzifon - Samsun kesiminin de bakanlığımızca yatırım programına alınması planlanmıştır.” ifadelerine yer verdi.

İşte Günay’ı o açıklaması:

ÇARPITMA VE HABER KİRLİLİĞİ

Çorum’umuzun uzun yıllardır büyük bir özlemle beklediği ve partimiz olarak şahsım ve tüm milletvekillerimizle takip ettiğimiz Hızlı Tren yatırımıyla ilgili olarak bir kısım çarpıtmalar yapılarak Haber kirliliği yapıldığı gözlemlenmiştir.

ÖNCELİĞİMİZ VE VAZGEÇİLMEZİMİZ

Değerli Çorumlu hemşehrilerim şunu çok iyi bilsinler ki; Çorum için Demiryolu, AK Partimizin önceliği ve vazgeçilmezidir.

DELİCE-ÇORUM İHALE AŞAMASINDA

Nitekim Çorum’umuzu Ankara ve oradan da tüm Türkiye’ye bağlayacak olan Delice-Çorum Hızlı Tren hattı projelendirme çalışmaları bitirilmiş ve Yatırım Programına da alınarak ihale aşamasına gelmiştir.

GENEL MÜDÜRÜN AÇIKLAMASI CUMHURİYETİMİZİN 150. YIL VİZYONU

Nitekim TCDD Genel Müdürümüz tarafından konuyla ilgili tarafımıza verilen bilgi notunu hemşehrilerimle paylaşıyorum. Tekrar tekrar vurgulamak gerekirse bazılarınca 2053 yılı olarak dile getirilen konu Cumhuriyetimizin 150. yılı vizyonumuzda ülkemizde göreceğimiz ve bu tarihte çoktan kullanıyor olacağımız tüm Demir Yolu ağımızı ifade etmektedir.

KISKANÇLARIN BEYANLARINA İTİBAR ETMEYİN

Sayın Cumhurbaşkanımızın söz verdiği icraatları hem de belirlenen yapım tarihinden çok önce hayata geçirdiğini büyük bir gıptayla ve gördüğümüz kadarıyla biraz da kıskançlıkla takip etmeye yıllardır alışmış olan bu, kişi ve grupların beyanlarına itibar edilmemesini; Saygılarımla Kıymetli Hemşehrilerimin dikkatine sunarım.

İŞTE BİLGİ NOTU:

Samsun-Kırıkkale Hızlı Tren Projesi (Çorum Merzifon Kesimi)

Samsun-Kırıkkale Hızlı Tren Projesi (293 km) kapsamında;

• Kırıkkale-Çorum kesiminin (120 km) projeleri tamamlanarak AYGM yatırım programına yapım olarak alınmıştır.

• Çorum-Merzifon kesimi (71 km) ve

• Merzifon - Samsun kesimin (102 km) projeleri TCDD Genel Müdürlüğünce tamamlanmış ve AYGM Genel Müdürlüğüne gönderilmiştir. 
Projenin Çorum-Merzifon - Samsun kesiminin de bakanlığımızca yatırım programına alınması planlanmıştır."

Son Güncelleme: 25.07.2023 15:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2023-07-25 14:31:26

Hala 2053 vizyonu diyorlar. İnsanlar geçim sıkıntısından intihar, kiracı ev sahibi birbirini vuruyor, işsizlik patlamış, kasada para yok, Cumhurbaşkanı ülkenin varlıklarının satışını ingilizce asset kelimesini kullanarak sansürlemeye çalışıyor, enflasyon uçmuş gitmiş, eğitim çökmüş gençlerin çoğunda ne büyüğe ne değerlere saygı kalmış, ülkenin her yanı yabancılarla dolmuş vs ama hala 2053 vizyonu diyorlar...

Avatar
Tolga 2023-07-25 15:55:12

2053 e kadar ışınlanma bulunursa trene ihtiyacımız kalmaz benim hala umudum var..

Avatar
Bos laflar 2023-07-25 13:52:55

Milleti bosuna oyalamayin. Hizli tren falan hikaye,bos vaatler bunlar. Kesinlikle olmayacak bir projeler bunlar

Avatar
murat 2023-07-25 20:59:02

2053 te marsta kolonizasyon başlayacak.
Çoruma daha TİREN gelecek!!!
vay vay vay...
Allah Razı olsun vekillerimizden.

Avatar
veli 2023-07-25 19:46:13

Murat başkanım demir yolu konusundaki iddialarınıza çocuklar dahi gülüyor. Hiç değilse Milletin aklıyla alay etmeyin

Avatar
Şaşkın ördek 2023-07-25 20:23:45

He he yarın yapımına başlanır. Haftaya da binmeye başlarız.

Avatar
BOŞ 2023-07-25 16:31:47

BOŞ VE VİZYONSUZ.YALAN,DOLAN,TALAN ....
YÜCE RABBİM SORSUN....

Avatar
İskilipli 2023-07-25 22:24:16

İSKİLİP TOSYA YOLU HAKKINDA AÇIKLAMA VEde Çankırı İskilip yolu asfalt kalitesiz ve gidiş dönüş DUBLE OLMALI

Misafir Avatar
Doğrucu 2023-07-27 13:55:54 @İskilipli

Helal sana iskilipli her habere tosya yolu .......

Beğenmedim! (0)