Güney Kampüsü’ne Bakanlık onayı

Güney Kampüsü kamulaştırılmasına Kalkınma Bakanlığından onay çıktı.

08 Ekim 2013 Salı 18:02
 Güney Kampüsü’ne Bakanlık onayı


Güney Kampüsü kamulaştırılmasına Kalkınma Bakanlığından onay çıktı.

AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Cahit Bağcı Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile TBMM de bir araya gelerek Hitit Üniversitesi Güney Kampüsü kamulaştırma onayına teşekkür ettiler.

Milletvekilleri yaptıkları açıklamada şöyle dedi; “Valiliğimiz, Belediyemiz ve Rektörlüğümüz ile yaptığımız ortak çalışmalar sonucunda 462.000m2 alana sahip Güney Kampüsü oluşturulmuş, kampüs alanında Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu birimleriyle Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına açılması önerilen Diş Hekimliği Fakültesinin yer alması planlanmaktadır.

Oluşturulan yerleşke alanının yaklaşık 7,5 dönümü özel mülk, kalan kısmı ise Çorum Belediyesi ve Maliye Hazinesi mülkiyetindedir. Maliye Bakanlığı ile İmar Planlarını da yapan Çorum Belediyemizin bedelsiz olarak taşınmazların tahsis süreci devam etmektedir. 

Ayrıca, yerleşke alanının yanında Sağlık Bakanlığınca 650 yatak kapasiteli Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yapım ihale süreci devam etmektedir. Üniversite ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan ortak kullanım protokolü de dikkate alındığında Güney yerleşke ile sağlık birimlerinin yan yana olması kamu yararı ve verimli kullanım açısından büyük önem arz ettiği belirtilerek kampüs alanında bulunan 7,5 dönümlük özel mülkün kamulaştırılma talebi 27.08.2013 tarihli yazı ile Kalkınma Bakanlığından rektörlüğümüzce 5.000.000 TL ödeneğin kamulaştırma tertibine aktarılması talep edilmişti. Talep girişimlerimiz sonucunda 02.10.2013 tarihinde Kalkınma Bakanlığı tarafından uygun görülmüştür. Destek ve katkılarından dolayı bugün TBMM de bir araya geldiğimiz Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz’a bir kez daha teşekkür ediyor, Çorum’a hayırlı uğurlu olsun diliyoruz.





Son Güncelleme: 08.10.2013 18:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.