Havaalanı için son dakika gelişmesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın Çorum ziyaretinin ardından Çorum Belediyesi havaalanının yeniden açılması hususunda bakanlığa resmi yazı ve krokiler gönderdi.

18 Mart 2020 Çarşamba 13:45
Havaalanı için son dakika gelişmesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın Çorum ziyaretinin olumlu yansımaları başladı.

Celilkırı bölgesinde yarım kalan havaalanı inşaatını inceleyen Bakan Turhan, Çorum’un havaalanı projesinin günün şartlarına uygun genişletilerek yeniden revize edileceğini, yatırım programına alınacağını, bu konuda teknik incelemelerin başlatılacağını açıklamıştı.

Gelişmeler üzerine Çorum Belediyesi Ulaştırma Bakanlığı’na havaalanı inşaatının bulunduğu alanla ilgili krokiler ile yatırımın yeniden revize edilerek hayata geçirilmesi yönünde 17 Mart (dün) tarihli resmi yazılı bir talepte bulundu.

Çorum Belediyesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan Çorum’un yarım kalan havaalanı inşaatı projesinin yeniden revize edilerek yatırım programına alınmasını talep etti.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın imzalı resmi yazıda, kentin yaklaşık 7 bin yıllık tarihi geçmişi hatırlatılarak, tarım, sanayi ve turizm ve şehircilikte kendi ölçeğindeki illere nazaran lokomotif il haline geldiği hatırlatıldı.

Bilhassa sanayi ve ticaret alanında yaşanan gelişmelerin havaalanı yatırımı ile bir üst noktaya geleceği belirtilen talep yazısında, “Bu bağlamda 1991 yılında Çorum Valiliğ ive Çorum Milletvekillerinin talepleri doğrultusunda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Genel Müdürlüğü’nün 18.11.1993 tarihli yazısı ile havaalanı yeri olarak tescil edilen, ancak 2002/132 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile yatırım programından çıkarılması nedeni ile tasfiye kararı verilen yerle ilgili olarak, ilimizin güncel gelişimine de uygun bir şekilde proje revizesine gidilerek, inşaatının tamamlanmasına ve havaalanı olarak kullanıma açılması hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.” ifadelerine yer verildi.

Bu arada Çorum Belediyesi’nin bakanlığa Celilkırı mevkiindeki havaalanı alanının krokisini ve drone ile çekilen görüntülerini gönderdiği öğrenilirken, Çorum VAliliği'nin de benzer bir resmi yazıyı bakanlığa gönderdiği belirtildi.

Son Güncelleme: 20.03.2020 16:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Somut adım,soyut plan 2020-03-18 14:59:04

İcraat gerekli,uçak kağıt üzerine inmeyecek.Hızlı tren kroki üzerinde gitmeyecek.

Misafir Avatar
Kroki-dil 2020-03-19 11:52:38 @Somut adım,soyut plan

Yıllardır aynı nakarat,hızlı tren geliyor,hava alanı yapılıyor.Müjde,siyasetçinin biri geliyor,diğeri gidiyor.İcraat gerekli denilmiş.Bu planlar,krokiler yıllar önce bu haberler çıktığında yapılmalıydı.Uyuyanın kim olduğu görülüyor.Biz daima uyanık kaldık.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
erttt 2020-03-18 15:48:07 @Somut adım,soyut plan

mesela ne yapılmalı.. havaalanını başka yerde monte edip araziye kondurup aha yaptık mı desinler.. bu projelerin belirli bir usulü vardır ve o yönde gidiyor.. Haa demiryolunda da işler planlandığı gibi gidiyor... zamanı gelince herşey olur... sen şimdilik yat uyu.. yapılınca haber verirler zaten..

Beğenmedim! (5)
Avatar
selim 2020-03-19 00:35:22

mevcut havaalanının uçuşlarını artırın. adına da çorum ekletin yeter. başka icraate gerek yok. zaten yeni yolda açılıyor. neyle uğraşıyorsunuz. boş iişleer. yaptıracaksanız demiryolu yaptırın canım.

Misafir Avatar
recep 2020-03-19 10:11:36 @selim

yıllardır bunu söylüyorum. çoruma havaalanı yapılmaz, yapılsa da işletilemez. merzifon bile yarım çalışıyo, israftır kardeşim. merzifonun adını değiştirin yeter. yarım saat mesafe çok değil.

Beğenmedim! (0)
Avatar
hacı 2020-03-19 00:32:47

Arkadaşlar, kamuda böyle yazılar ve talepler çok olur. kısa ve net bir cevap alırsınız: talebiniz değerlendirilecektir. sosyal medyada etki yapar sadece

Misafir Avatar
KLII 2020-03-19 12:26:32 @hacı

sen durumu anlamamışsın daha... O yazıyı Bakan bizzat istedi... Talep yazısını gönderin dedi... Bu cümleyi anlamışsındır umarımmm:::)))

Beğenmedim! (1)
Avatar
Çorumlu seçmen 2020-03-20 02:12:51

Kepçeleri havaalanı bölgesinde görmediğim sürece rey vermem, şimdi de virüsü bahane ederler, Yozgat bitirdi sayılır havaalanını.
İcraat....

Avatar
Bekir 2020-03-20 02:15:45

Yozgat ve Amasya bir olup takoz koymasın bizim yolcu sayısı düşer diye, havaalanı inşaatı başlayana dek zırnık oy yok. Hızlı tren yaptırın havaalanına gerek yok gibi Yozgatlı yorumlarını da yayınlamayın bence, tren Samsun'a giderken mecbur geçecek bizden.