İçişleri Bakanlığı soruşturma izni vermedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzalı kararda, Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner hakkında soruşturma izni verilmedi.

14 Mayıs 2020 Perşembe 16:55
İçişleri Bakanlığı soruşturma izni vermedi

AK Parti önceki dönem İlçe Başkanı İlyas Özkan ve yönetim kurulu üyeleri, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’in kendisine ait araziden belediyeye ait iş makinaları ile hafriyat çalışması yaptığını iddia ederek, suç duyurusunda bulunmuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mevzuata aykırı bir durumun olmadığı gerekçesiyle soruşturmaya izin vermedi.


Sungurlu Belediyesi 17 Ekim 2018 tarihinde Belediye Başkanı Şahiner'e ait Ankara-Samsun karayolu üzerinde bulunan arazide, belediyenin iş makineleri ile hafriyat çalışması başlatmış, AK Parti Sungurlu önceki dönem AK Parti İlçe Başkanı İlyas Özkan ve yönetim kurulu üyeleri, yapılan işin Şahiner'in özel işi olduğu iddiasıyla cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.
Serkan Şansever'in haberine göre, Bakan Soylu imzalı yayınlanan kararda, ‘Bahse konu alanda Belediyeye ait iş makineleri ve tırlarla hafriyat işlemi yapıldığı, ancak yapılan hafriyat sonucu çıkan toprağın Belediye tarafından ilçe halkının kullanımına sunulan Kent Park isimli park alanının zemin dolgusunda kullanıldığı, dolayısı ile Belediye araçlarının bu işte kullanılmasında mevzuata aykırı bir durumun olmadığı ve herhangi bir kamu zararının tespit edilmediğinden, Sungurlu belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner hakkında; 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun 6. Maddesi gereğince soruşturma izni verilmemesine karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.
'ADALETİN TOKADI'
Kararın ardından açıklama yapan Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, “Sungurlumuz için tüm imkansızlıklara rağmen, yaptığımız dev hizmetlerimizden birisi olan Kent Park projemizin yapımı aşamasında bizzat kendime ait araziden hiçbir maddi menfaat beklemeden, hiç düşünmeden verdiğim zemin dolgu malzemesini bile şikayet konusu yapan, hizmet ve Sungurlu düşmanı kişilerin yaptığı yalan ve iftira dolu şikayetleri, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ve bakanlığımız tarafından karşılık bulmamış ve bu Sungurlumuza hainlik edenlerin yaptıkları iftiraların boş beleş sözler olduğu yüzlerine adaletin bir tokadı olarak geri dönmüştür” dedi.
'ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUM'
‘Bazı hizmet düşmanları sırf kendi egolarının tatmini ve kaybetmiş olmalarının hırsı ile bizleri şikayet ederek Türk mahkemelerini ve hakimlerini boşa oyalamış, değerli vakitlerini boşa harcamıştır diyen Şahiner, “Oysaki belediye başkanı seçildiğim günden beri ‘Gelin Sungurlumuz için birlikte hareket edelim’ dememe rağmen bu zavallılar ‘İlle de çalıştırmayız’ demeye devam etmişleridir. Bu asılsız iftiraları atanların kafalarını kumdan çıkararak, önce Sungurlu halkından hizmeti engellemeye çalıştıkları için, sonrada bizim Sungurlu sevdamızı tartışmaya kalkıştıkları için şahsımdan özür dilemeye davet ediyorum” 
'SUNGURLUNUN MENFAATLERİNİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
 Sungurlunun menfaatlerini savunmaya devam edeceğiz diyen Başkan Şahiner, “Güzel ilçemize hizmet etmeye devam ederken, Sungurlumuza hainlik edenlerinde karşısında tüm gücümüzle durmaya da devam edeceğiz."ifadelerini kullandı.

 

Son Güncelleme: 17.05.2020 01:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tamer 2020-05-14 18:21:05

Sungurlu belediye si başka partiden diye çok eziyet çekti . Geçen sene Alacaya 70 İŞKUR personeli gelirken Sungurlu ya 7 kişi verdiler . Adaletin olmadığı sistem batar

Avatar
Şahiner'in hakkı 2020-05-14 21:12:55

Hak yerini bulmuş.Şikayet ederken iki kere düşünmek gerektiğini AKP liler anlamışlar mıdır?

Avatar
Vay arkadaş 2020-05-16 05:22:16

Yorumlara bak yahu, fetöcüleri bi de tepemize çıkarın. Tabi yakınınızdan biri keskin nişancılar tarafından 15 temmuz şehitler köprüsünde tam kalbinizden vurulmadıkça gözleriniz görmez sizin. Yoruma bak hizmetini Allah bilecekmiş. Bunların pkk ile iş birliği yaptığını da Allah biliyor sen bilmesen de. Sizi gidi klavye şövalyeleri siziiii..

Misafir Avatar
Klavye şövalyesi mi? 2020-05-16 12:11:48 @Vay arkadaş

Şahiner mi fetöcü?Yoksa Şahiner'i savunan yorum yazanlar mı?Yazarken dikkat etmek gerekir.Şahiner AKP ye hiç oy vermemiştir.Ama fetöcüler epeyce oy verdiler.

Beğenmedim! (4)
Avatar
Caner 2020-05-14 18:14:09

Hiçbir bağlantım yok kendisini tanımam ama sungurluya iş için defalarca günlerce geldim gittm.bu başkanın kıymetini bilin.

Avatar
Sungurlulu 2020-05-14 23:05:46

İlyas Ozkanin dükkanının önünde aylardır yerinden hareket etmeyen belediye otobüsü ne yapıyor acaba. Belediyenin garajı mi yok yoksa siyasi rakibe ceza mı vermeye çalışılıyor.

Avatar
adsız 2020-05-15 00:18:26

Bravo başkan.Sen hizmet etmeye devam et.Balık bilmese Allah bilir.