İşte peşinden koşulacak yatırımlar

AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, mahalle temsilcileri ile yaptığı toplantıda, Çorum’a yatırım gelmesi için çalışacaklarını, hatta koşturacaklarını söyledi.

13 Aralık 2016 Salı 23:45
İşte peşinden koşulacak yatırımlar

MUSTAFA DEMİRER/HABER-YORUM

AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, mahalle temsilcileri ile yaptığı toplantıda, Çorum’a yatırım gelmesi için çalışacaklarını, hatta koşturacaklarını söyledi.

Karadağ, partiden servis edilen açıklamasında özetle, teşkilatlarla ilgili derin bir yorumda bulunduktan sonra, ilçelerin yanı sıra Çorum merkezde neler yapılabileceğini değerlendireceklerini, memlekete yatırım anlamında katkı sağlayacak işlerin peşinde koşacaklarını ifade etti.

Sayın Karadağ’ın yeni oluşturduğu teşkilatlarla ilgili siyasetin çeşitli mecralarında gerekli değerlendirmeler zaten yapıldı, yapılıyor.

Bizi daha çok Karadağ’dan önceki il başkanlarına da yönelttiğimiz bazı yatırımların durumları ilgilendiriyor. Meselâ;

* Yılan hikâyesine dönen Çorum Polis Okulu’nun akıbeti ne oldu?

* Çorum’a taksi-uçakların iniş yapabileceği bir havaalanı yapılacağı sözünün arkası gelir mi?

* Çorum’un ekseriyetle kullandığı Merzifon Havaalanı’nda uçuş çeşitliliğini ne zaman görebileceğiz?

* Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde Çorum’da düzenlenen seçim mitinginde müjdesini verdiği Çorum-Merzifon Havaalanı kestirme yolu ne zaman hayata geçirilecek?

* Ankara-Samsun hızlı tren hattının 2023 hedeflerinden çıkarılarak daha öne çekilmesi mümkün değil mi?

* Her seçim döneminde gündeme getirilen, Sungurlu ve Osmancık hattından geçeceği açıklanan otoban-otoyol projeleri ne oldu?

* Şehir içinde kalan çevre yolu yerine yeni bir çevre yoluna ihtiyacımız olduğu, bunun için de merkezi hükümetin kaynak desteğinin gerektiği hesap ediliyor mu?

* 15 yıllık AK Parti iktidarı döneminde ilçe yollarının büyük çoğunluğunun modernize edilemediği biliniyor mu?

* Çorum’a, kendisinin merkez olacağı ve ciddi yatırım bütçeleri olan kırsal kalkınma programı neden kurulamıyor? Veya Anadolu’da çok sayıda kentin istifade ettiği bölgesel kalkınma programlarına biz neden dahil olamıyoruz?

* Türkiye’nin 5-6 şehri hariç bütün şehirlerinde, hatta bazı ilçelerinde çok amaçlı modern kültür merkezleri varken, memleketin bu yatırımdan mahrum kalması dikkat çekici değil mi?

* Ajandanızda Kırkdilim’le ilgili kalıcı bir çözüm var mı?

* Madem bölgenin sağlık üssü konumundayız, Çorum’a sağlık alanında branş hastanesi yapılması avantaj sağlamaz mı?

* Sayın Karadağ’ın Belediye Başkan Adayı olduğu dönemde kamuoyuna sözünü verdiği Çimento Fabrikası’nın taşınması, Ahi Evran Projesi, mevcut Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nın spor, eğlence ve dinlenme tesisi olacağı sözü halen geçerliliğini koruyor mu? Karadağ’ın verdiği sözlerin yerine getirilmesi için çabası olacak mı?

* AK Parti’nin genel ve yerelde engelli hassasiyeti biliniyor. Anadolu İş Okulu ve Zübeyde Hanım Engelli Okulu’na yeni bina sözü verildi. Kale Engelli Okulu için yeni bir bina düşünülüyor mu?

Başta belirttiğim gibi bu soruları sayın Karadağ’dan önceki il başkanlarına ve milletvekillerine de yöneltmiştik. Umarım, cevabımızı Karadağ döneminde yatırım şeklinde alırız da, aynı soruları her dönem tekrarlamak zorunda kalmayız.


Son Güncelleme: 15.12.2016 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
VATANDAŞ 2016-12-14 11:48:53

bu saydiklariniz 15 yilin kanayan yarasi.türki̇yee geneli̇ ve çorumda 15 yildir ak parti̇ bi̇ri̇nci̇ parti̇ durumunda .15 yilda olmadiysa yi̇ne olmayacaktir. çorum yi̇ne yalniz.

Avatar
Sungurlu 2016-12-14 20:29:31

Çok mühim sorular bunlar; otobanlar ki iki taneydi, havaalanı, hızlı tren, polis okulu, Çorum'u çemberleyen çevre yolu, Ahi Evran projesi..
Sıraya koysak 1'liği hangisi alır?
Tabii ki adı Hattuşa olan havaalanı...
Merzifon yolundan bize ne ya!

Avatar
Ali Mert 2016-12-14 20:53:57

M vekilleri ile yönetim kavgaya ve benim adamım işine devam ettiği sürece bir halt olmaz , çoruma herşey geliyor fakat 81. Sırada