Kaya açıkladı, Hitit Üniversitesi vazgeçti

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, üniversitenin Oğuz adası Projesi'nin Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devrinden vazgeçtiğini açıkladı.

24 Eylül 2021 Cuma 00:36
Kaya açıkladı, Hitit Üniversitesi vazgeçti

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Hitit Üniversitesi'nin Oğuz Adası Projesi'nin Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devrinden vazgeçtiğini açıkladı.

AK Parti Çorum Milletvekili TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Oğuzhan Kaya, İskilip’in Sesi TV’nin konuğu oldu.
‘Bizim Mahalle’ isimli programın Moderatörü Gazeteci Şaban Balcı ve Habercim 19 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Demirer’in sorularını cevaplandıran Milletvekili Kaya, Çorum merkez ve ilçeleri ile ağırlıklı İskilip üzerine değerlendirmelerde bulundu.

İSKİLİP’E MDF-SUNTA TESİSİ

İskilip’te ekonominin gelişmesi ve istihdama katkı sağlanması amacıyla Sunta-MDF Tesisi kurulması yönünde tekliflerinin bulunduğunu belirten Kaya, bu konuda yerel dinamiklerin katkılarını da  beklediklerini söyledi. Kaya, ayrıca İskilip Belediyesi’nin kurduğu turşu üretim tesisinden tarım kredi kooperatiflerine ürün satışı yapılması için girişimde bulunacaklarını kaydetti.

AKŞEMSEDDİN HAZRETLERİ VE ŞEHİR MÜZESİ

Evlik köyü Akşemseddin Hazretleri’nin bulunduğu türbe ve müştemilatın restorasyon projesinin Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden geçtiğini anlatan  Kaya, ilçedeki Sakarya okulunun Şehir Müzesi olarak destinasyona dahil edilmesini hedeflediklerini ifade etti.

İSKİLİP MYO BİNASI TAMAMLANACAK

Hitit Üniversitesi İskilip MYO binasının tamamlanması için 13-15 milyon lira arasında bir kaynağa ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Kaya, İskilip MYO’daki gelişmenin farkında olduklarını, binanın bitirilmesi için başta üniversite rektörü olmak üzere gerekenin yapılacağını taahhüt etti.

OĞUZ ADASI PROJESİ

Hitit Üniversitesi’nin Oğuz adası Projesi’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devrinin gündeme geldiğini, ancak üniversite yönetiminin bu düşünceden daha sonra vazgeçtiğini açıklayan Kaya, “Oğuz Adası Projesi’nin ilk etabı tamamlandı. Bölgede ayrıca Dodurga Belediyesi’nin yaptığı bir tesis var. Kalan etaplar da bitirilecek ve bölge ilçelere önemli katma değer sağlayacak. Hitit Üniversitesi’nin tamamladığı ilk etabın yakında açılışı yapılacak. Oğuz Adası Projesi’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devri konuşuldu. Daha sonra üniversite bu karardan vazgeçti.”dedi.

'BAKAN’LA GÖRÜŞTÜM, SORUN YOK'

Milletvekili Kaya, Çevre Yolu üzerine yapılması planlanan ve Osmancık havalisindeki 8 ilçeyi Çorum merkez üzerinden İskilip’e bağlacak çok fonksiyonlu kavşağın yapımında harhangi bir sorun bulunmadığını belirterek, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızla görüştüm. Kavşağın yapılacağı bilgisini paylaştı. Biz de takip edeceğiz.”diye konuştu.

TOKİ-TOSYA YOLU VE SAHİL YOLU

Milletvekili Kaya, Oğuzlar’dan başlayan Sahil Yolu Projesi’nin gündeminde olmadığını belirtirken, İskilip Belediyesi'nin alternatif gösterdiği konut alanlarının TOKİ Başkanlığı'na gönderileceğini, ilçeye konutların kazandırılması için yerel dinamiklerle birlikte bizzat kendisinin her türlü desteği vereceğini kaydetti. Kaya, İskilip-Tosya yolunun Kastamon tarafında hiç bir çalışma olmadığını, yolun yapımı için 1 katrilyon kaynak gerektiğini, konunun şu anda gündemlerinde bulunmadığını sözlerine ekledi.

TEŞKİLATLARA 'SAMİMİYET' VURGUSU

AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, İskilip’in Sesi Televizyonu’nda Gazeteci Mustafa Demirer’in teşkilatlarla ilgili bir sorusu üzerine teşkilatlarda görev yapanlara samimiyet hatırlatması yaparak şöyle dedi:

"Milletin Tayyip Erdoğan'la hiçbir sıkıntısı yok. Milletin sıkıntısı benle, teşkilatla, partiye gelmiş gitmiş adamla. Yani milletin derdi bizimle. Tayyip Erdoğan'la milletin derdi yok ki. AK Parti olmadığı gün bu memleketin, bu milletin zarar edeceği düşüncesindeyim. Yani ben Tayyip Erdoğan'ın 2023'te Cumhurbaşkanı olamadığında hepimizin neler kaybedeceğinin farkındayım.

Onun için bizim teşkilatlarımız güçlü olmalı. Bizim teşkilatlarımızda insanlar, insanlara değer vermeli. Samimiyeti kazanmalı. Yoksa biz hep beraber kül oluruz. Ve biz kül olduğumuzda da hiçbirimiz bir şey olmaz"

Haberin videosunu aşağıdaki linkten izleyebelirsiniz...

https://www.facebook.com/iskilipinsesi/videos/591473358519029

Son Güncelleme: 27.09.2021 09:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
DOĞRUSU 2021-09-24 10:49:40

ÖNCEDEN HAZIRLANIP VERİLEN SORULARIN DIŞINA ÇIKSANDA HALKIN SORUNLARINI GÜNDEME GETİRSEN OLMAZ.

Avatar
Çorum'lu 2021-09-24 14:01:41

Siyaset yalan, siyasetçiler yalancıdır. Çorumdan aldığınız oylar haramdır. Çorum her zaman Üvey evlat. Çorum her zaman çantada keklik. Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Uyumaya devam Çorum. Çorumun reçetesi, Çoruma 4 Tane Bağımsız Milletvekilleri ve Çorum Bağımsız Belediye Başkanı SEÇİLİRSE Çoruma yatırımlar gelir.

Avatar
El köylünün torunu 2021-09-24 12:26:44

Ne yarasanız olmuyor.Partizanlıktan kurtulamadınız.Çorum da,ülke de çok kaybetti.

Avatar
iskilipli 2021-09-24 14:25:44

İlçe sorunları çözüm aramaya çalışıyoruz İlçe cezaevi ÜLKEMİZDE PARMAKLA GÖSTERİLEN ADALET MESLEK YÜKSEK OKULU PEK YERDE DE AÇILMIYOR. CEZAEVİNİN DİZAYN YAPILARAK ADALET MESLEK YÜKSEK OKULU YAPILABİLİR sunucular bunu dile getirdi. Pasif geçti. GÜNDEMDE TUTULMALI KONTENJANLAR DA TAM DOLU OLUR. hastane 9 yılda bitti Yüksek okulda 9 yılına yaklaşıyor seneye bir temel atılır seçim vs o da tamamlanırmı gençler ümit verici olaylar oluşmalı. Gençlik merkezi ne zaman yapılacak bu yapılır ise gençlere eğitim ağırlıklı olmalı. ilim ve irfan yuvası haline gelmeli belediye desteklenmelidir.

Avatar
Halis 2021-09-25 10:48:26

Siz gidin. Erdoğan kalsın.

Avatar
video linki nerede 2021-09-26 16:54:31

İnanın onca iş yapıyorsunuz ama pazarlayamıyorsunuz. Abi video linki nerede izleyelim şu güzel programı. Bak Çorum Web TV'ye hemen yaptığı iş haberin altında vs. Linki bekliyorum güzel abim. Hayırlı Günler.