Oğuz Adası bakanlığa devrediliyor

Hitit Üniversitesi’nin Çorum’un Oğuzlar ilçesinde başlattığı Oğuzlar Adası Projesi’nde yeni bir gelişme yaşandı.

11 Eylül 2021 Cumartesi 21:32
Oğuz Adası bakanlığa devrediliyor

MUSTAFA DEMİRER

Hitit Üniversitesi’nin Çorum’un Oğuzlar ilçesinde başlattığı Oğuzlar Adası Projesi’nde yeni bir gelişme yaşandı.

İskilip’in Sesi Televizyonu’nun konuğu AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Habercim19 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Demirer’in, Oğuz Adası ve bölgedeki ilçeleri ilgilendiren Sahil Yolu Projesi’ne ilişkin değerlendirmeleri üzerine açıklama yaptı.

Oğuz Adası Projesi kapsamında üniversitenin tamamladığı idari binayı Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredeceklerini açıklayan Ceylan, bölgede yapımına başlanan tesisin tamamlandığını, sadece çevre düzenlemesi kısmının kaldığını hatırlattı.

Tesis dışındaki alanların bitirilmesi için bakanlığa devrinin veya işletmeye verilmesinin gündeme  geldiğini belirten Ceylan, “Oğuz Adası Tesisleri gençlik kamplarının yapılacağı merkez olacak. Türkiye genelinden gençler burada kamp yapacak. Çevre düzenlemesi işi yapılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı tesislerin devredilmesi teklifine sıcak baktı. Bölge Türkiye gençliğinin hizmetine sunulmuş olacak.”dedi.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ’NE SORDUK

Öte yandan Milletvekili Ceylan’ın açıklamaları üzerine konuyu Hitit Üniversitesi yönetimine sorduk. Ancak bu konuda şu an için bir açıklama yapılmayacağı bilgisi paylaşıldı.

OĞUZ ADASI PROJESİ’NDE NELER VARDI?

Oğuz Adası Projesi 36.471,43 metrekare alan içerisinde kuş gözlem terasları, bungalov evler, otel, idari bina, kantin/kafeterya, yüzer iskeleler ve yüzer havuzun yer alacağı bir kompleks olacaktı.

PROJENİN AMAÇLARI ŞU SÖZLERLE AÇIKLANMIŞTI

“Oğuz Adası Projesi ile Oğuzlar ilçesi Obruk Barajı kıyısında Sosyal ve Sportif Tesisler ile Doğa Kampı açılmasıyla birlikte bölgenin alternatif bir turizm merkezi haline getirilmesi, ekonomik yönden dezavantajlı olan bölgenin ekonomik yönden kalkınmasına katkıda bulunulması amaçlanıyor.
Proje kapsamında yapılması planlanan Sosyal ve Spor Tesisi içerisinde yer alacak olan engelsiz doğa kamp alanı ve engelsiz kafeterya, yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yaparken, Obruk Barajı ve Kızılırmak havzasının sahip olduğu doğal güzelliklerin yanında organik tarımsal üretim potansiyeli ile ekokent olmaya aday olan Oğuzlar ilçesi de, kısa sürede şirin bir turizm beldesi olacak. Oğuz Adası projesi kapsamında geliştirilecek olan yenilikçi dijital uygulamalar sayesinde TR83 bölgesinin doğal, kültürel ve tarihi değerlerinin bilinirliğinin artırılması hedeflenirken, Kızılırmak Havzası Gastronomi ve Yürüyüş yolu boyunca ve turist akışının yoğun olduğu destinasyonlarda, gelen engelli ve engelsiz yerli ve yabancı turistlere yönelik bütüncül bilgilendirme, e-rehberlik ve e-yönlendirme hizmetini geliştirilecek, bu sayede turistlere bölgenin tarih, kültür, doğa, spor, gastronomi, av, dağcılık, balıkçılık, kuş gözlemciliği ve fotoğrafçılığı gibi turizm seçenekleri tanıtılacak. Özellikle e-menü, e-rehber ve e-temsilci mobil uygulamalar sayesinde, Oğuz Adası Tesisine gelen yerli ve yabancı turistlere Çorum’un turizm imkanları konusunda bilgilendirme yapılabilecek, alternatif turizm olanakları tanıtılarak bireysel zevklere ve tercihlere göre turistleri yönlendirme imkanı sağlanacak."

Son Güncelleme: 17.09.2021 13:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yok artık... 2021-09-13 13:00:24

Bu rektör eskisini mum ile aratır oldu... Yazık Çorum'a...Yazım Çorum'luya...

Misafir Avatar
eski rektör az bile yaptı 2021-09-14 08:40:27 @Yok artık...

herkes kurucu rektör serdar beye laf atacağına 8 yıl kalana atmalı. birader tabiki yapacaktı cayır cayır para geldi ona rağmen ne kampüs var ne adam gibi binalar. hepsi dökük. dışı çok iyi ama içi çürük.

Beğenmedim! (8)
Misafir Avatar
Gerçekten ne yaptı 2021-09-13 15:17:59 @Yok artık...

Evet eskisi bit şey yapmamıştı ama yinede arıyoruz. 20.000 öğrenci ile bıraktı kuzey güney kampüsü yaptı, meslek yüksek okulunun Çorumdaki kampüsünü yaptı, Alaca meslek yo yaptı, Sungurlu MYO yaptı, tıp fakültesine getirdi, diş hekimliğini açtı,Teknokenti öncülük yaptı, dünyanın ilk 2500 üniversitesi arasına soktu, mesleki yeterliği açtı, obruk projesini yaptı, elektriğini kendi üreten binalar yaptı. Spor tesisleri yaptı, yemekhane, kütüphane yaptı, bahabeyde sürekli eğitimi açtı. Hakkaten yattı adam yaaaa.

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
Açıklarsanız sevinitiz 2021-09-13 14:41:33 @Yok artık...

Allahtan korkun arkadaş. Ne yapıldıysa eskisi döneminde yapıldı. Mesela ne kötüydü? Adam tıp fakültesini yaptı, bu bile yetmezmi. Kaldıki çalışana karşı bu tutumunuz sayesinde kimse kalmıyor zaten Çorumda.

Beğenmedim! (1)
Avatar
RAMAZAN 2021-09-13 16:28:35

bu kesinlikle üniversitede kalmalı. Üniversite zaten üniversite değil gibi öğrenci gözü ile bakın birazda. Lütfen bu proje ilk hali ile hayata geçsin ve HİTİT ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ VE SU SPORLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ tekrar kurulsun.

Avatar
Çorum'lu 2021-09-13 16:37:00

Stadyum yapıldı, Bakanlığa devredildi. Şimdi bunu da devresini, 2023'den sonra Çorumun yarısını Amasya'ya, yarısınıda Yozgat'a verin sizde kurtulun bizde kurtulalım bu zulümden.

Avatar
Sadakallahu Azim 2021-09-13 13:14:07

Eldekiler birer birer gidiyor.

Avatar
Ne gerek var 2021-09-13 12:48:58

Boyle saçma sapan projeler yapacaginiza bilime teknolojiye yatirim yapin. Bikmadiniz mi beton ve dogayi katletmekten. Ne gerek var buna

Misafir Avatar
Keşke O projeyi Anlasaydın'a 2021-09-13 22:20:10 @Ne gerek var

Arkadaşım yaptığım yorumu tam okursan ne demek istediğimi anlardın. '' Bilime ve teknolojiye yatırım yapın '' demişim gördün mü ? Lütfen yazdıklarımı gözlerin ile oku beynin ile yorumla , başka bir organını kullanma ?? Bilim ve teknolojide ilerlersek değil 100 yıl 1000000 yıl bile hatırlanırsın. O zaman enerji ve su kaynaklarına hükmeden bir ülke olursun. Araplardan , Katardan ,mültecilerden gelen üç kuruş paraya tenezzül etmezssin. 7-8 Hasan Paşanın yaptırdığı saat kulesi orada duruyor git her gün resim çek ve altında otur.

Beğenmedim! (2)
Misafir Avatar
Keşke O projeyi Anlasaydın'a 2021-09-13 22:07:40 @Ne gerek var

Sende keşke bu zihniyeti anlasan. Enerjiyi , su kaynağını düşünen kimde? Çorum ölçeğinde böyle bir baraj ve orayı saçma sapan projeler ile betona ve şantiye alanına çevirecekler , sonra da yandaş bir müteahhite verecekler milyonlarca parayı devletin parası gidecek. Şunu iyice düşünmeni isterim, bunlar doğayı ,suyu düşünmez, bunların düşündüğü tek şey para. Biz tabiki ülkemiz ve doğamız için herşeyi biliriz , sen anlamazsın.

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
Keşke O projeyi Anlasaydın 2021-09-13 15:51:49 @Ne gerek var

Dünyanın geleceğini ne şekillendirecek biliyor musunuz; enerji ve su. Su kaynaklarına hükmeden, dünyada bir adım öne geçecek. Elbette burda bahsedilen büyük su kütleleri, ama Çorım ölçeğimde bu gölet öyle güzel değerlendirilebilirki. 7-8 Hasan Paşa ne yapmadıysa 100 yıl sonra aynı vizyonsuz bakıl açısı devam ediyor. Siz en iyisini bilirsiniz gerçi, biz ne anlarız.

Beğenmedim! (3)
Avatar
Evlerinin Önü Boyalı Direk 2021-09-13 18:21:32

Ne güzel bir türküdür.
Aman bir bahçeye giremezsen
Durup seyran eyleme,

Aman bir binayı yapamazsan
Yıkıp viran yıkıp viran eyleme

Avatar
Alime Fidan 2021-09-13 18:07:12

Bakın görün o bölgede gerçekten böyle bir proje yapacaklarda o bölgedeki arsaları çoktan birilerine peşkeş çektirmişlerdir.Herkes birgün Allaha hesap verecek

Avatar
Çorumlu 2021-09-13 21:48:35

Burası asc nin herhalde!!!! Kimin malını kime veriyor anlamadım, haberde üniversite yönetimi bir açıklama yapmadı diyorsunuz. Asc il özel idarenin yeri mi sandı acaba burayı? Açıklama yapacak tek yetkili kişi rektör olması gerekir.

banner165