Kentpark 2 aya bitiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakından takip ettiği Kent Park'ta alt yapı bitti. Yapay gölete 15 Eylül'de su verilecek

05 Eylül 2018 Çarşamba 15:46
Kentpark 2 aya bitiyor

MUSTAFA DEMİRER

50 milyon lira maliyetli Kent Park’ta alt yapı çalışmaları tamamlandı.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Zeki Gül, Belediye Başkan Yardımcıları ve yetkililer ile birlikte bugün yapımı devam eden Kent Park’ta incelemede bulundular.

Belediye Başkanı Zeki Gül inceleme sırasında yaptığı açıklamada alt yapı çalışmalarının tamamlandığın, 15 Eylül’de yapay gölet için su vermeye başlanacağını bildirdi.

İki etap halindeki Kentpark toplam 2012 bin m2 alanı kapsıyor. Bölgede 4 adet oyun alanı, koşu ve bisiklet parkı, dinlence-eğlence mekanları, bölgesinde tek olan biyolojik arıtmalı 24 bin m2 büyüklüğünde 1.20 metre derinliğinde yapay gölet, seyir terası, 7 bin m2 renkli bitkiler bahçesi, voleybol, basketbol, futbol sahası ile tenis kordu gibi spor kompleksi, yöresel ürün satış reyonları, 10 bin dönüm piknik alanı, 500 araç kapasiteli 12 bin m2’lik otopark, konser, gösteri alanları, sağlık hizmeti,7/24 güvenlik olacak. Kentpark’a 4 bin adet yetişmiş ağaç, 70 bin çalı dikilecek.

50 MİLYONLUK YATIRIM

Belediye Başkanı Zeki Gül, yüzde 78’ini yeniden ihale ettikleri Kentpark’ı 5 ayda tamamlama sözü verdiklerini ancak yetişmediğini söyledi.

50 trilyonluk yatırım olan Kentpark’ı 45 günde tamamlayarak hizmete açmayı planladıklarını belirten Gül, yeşil alanda yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi.

AK Parti MKYK Üyesi Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da, 215 bin m2 alana kurulan Kentpark’ta Türkiye’nin ilk yapay biyolojik arıtmalı göletinin yapıldığını belirterek, “Belediyelerin görevi sadece su ve kanalizasyon hizmeti yapmak değil. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erodğan’ın 1994’te İstanbul’da başlattığı belediyecilik farkı tüm AK Partili belediyelerde hayata geçiriliyor. Kentpark örnek bir yeşil alan olacak. Ayrıca burada Çorum'un bitki örtüsünü içine alacak bir gül bahçesi oluşturulacak. 24 saat çalışma var. Kaynak sorunu yok, Başkan Gül’ü tebrik ediyoruz.” dedi.

Zeki Gül, konuşmasında şubilgilere yer verdi;

"Vatandaşlarımızın, şehir merkezimizde rahat nefes alabileceği, sosyal donatı alanlarıyla, tematik alanlarıyla şehrimize önemli değer katacak olan KentParkımız, 212 bin 500 metrekarelik bir alanda inşa etmeye başlamıştık.

Kentparkımızı en son Haziran ayı sonunda basın mensuplarımızla birlikte ziyaret etmiştik. O günlerde parkımızın % 60’lık bir kısmı tamamlanmıştı.

Parkımızı bir an önce bitirmek ve hemşehrilerimizin hizmetine sunmak, Çorum’un hizmetine sunmak için burada gayretle çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Kentparkımızda Haziran ayından beri parkımızın içinde yer alan yürüyüş yollarında, bisiklet yollarında yaptığımız çalışmalarımızı tamamladık.

Hem şehir merkezinden, hem şehir dışından gelen misafirlerimizin en fazla ihtiyaç duyacağı mescit inşasını tamamladık.

Hemşehrilerimizin Parkımızı panoramik olarak izleyebileceği seyir kulesinin dış kaplama çalışmalarını tamamladık. Sert zemin çalışmalarımızın ise % 95’i tamamlandı.

Bank, çöp kovası, kameriye, oyun gruplarının ihalesi yapıldı. Bunların da kısa sürede, açılışa yakın bir zamanda montajlarını tamamlayacağız. Kentparkmızın ihtişamına uygun, parkımızın dokusuna uygun mobilyalarla burayı donatacağız.

Parka monte edeceğimiz kameriyeler özel tasarlanan kameriyeler. Bu tasarımını özel yaptırdığımız kameriyelerin montajı ve park içerisinde bulunan 4 adet büyük oyun grubunun montajına önümüzdeki hafta başlıyoruz.

Şu an hali hazırda inşaat alanında belediyemize ait 3 ekip toprak tesviye ve çimlendirme çalışmalarını sürdürüyor. Bir ekibimiz ise ağaç dikimine devam ediyor.

Biliyorsunuz daha önce de söylemiştik, buraya 2 bin 600 adet yetişmiş geniş yapraklı ve 1 500 tane de yetişmiş ibreli ağaç olmak üzere toplam 4 bin 100 adet yetişmiş ağaç dikimi yapacağız. Bu çalışmamız sürüyor.

24 bin metrekarelik bir alanda biyolojik arıtma özelliğine sahip yapay bir gölet bulunuyor. Yapay gölette devam eden çalışmaların da hemen hemen sonuna geldik.

Parkta daha yeşil bir dokunun oluşması için de 70 bin çalı dikimi yapacağımızı ifade etmiştik. Bu çalışmamız da devam ediyor. KentParkımızın isimliği de yerlerine takıldı.

Kentpark’ımız iki etaptan oluşuyor. Birinci etabı; 175 bin metrekarelik bir alandan oluşuyor. İkinci etap ise 37 bin 500 metrekareden oluşuyor.

İkinci etap kısmında yapay göletin hemen kenarında başlattığımız kafeteryanın yapımı tamamladı.

Yine ikinci etap kısmında inşa ettiğimiz havuzların zemin güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Şu an itibariyle parkımızın % 85’ini tamamlamış bulunuyor. Birinci etap kısmını bu ay sonu açılışa hazır hale getiriyoruz."

ÖDENEK SORUNUMUZ YOK

AK Parti Çorum Milletvekili Ceylan, Çorum Belediyesi dahil diğer hiçbir kurumda ödenek problemi yaşandığına dair söylentileri kesin bir dille yalanladı.

Habercim19’dan Mustafa Demirer’in belediye yatırımlarında kaynak sorunu yaşanıp yaşanmadığını yönelik sorusuna cevap veren Ceylan, şöyle dedi; “Hiçbir kurumda ödenek problemi yok. Türkiye birkaç aydır ekonomik saldırı yaşıyor. Bu saldırıların hepsi geçecek. Kentpark 50 milyon liraya mâl oluyor. Trilyonluk yatırımda hiçbir şekilde para problemi yok. Mecitözü yolunu dün inceledik. İskilip yolu, 480 milyonluk Kırkdilim yolu, Ortaköy yolu yapım işleri devam ediyor. Birileri hiçbir zaman emellerine ulaşamayacak. Bu ülkeye kaos yaşatamayacaklar. Milletimizin desteği ile bütün problemler aşılacak. Çorum, daha fazla hizmet ve yatırımı hak ediyor. Kentpark 45 günde bitecek diyor başkan. En fazla 2 ay sonra Çorumlular’ın hizmetine girer. Çorum’da güzel bir iklim var. Valimiz, milletvekillerimiz, teşkilatımız, belediye başkanımız ve tüm ekibimizle Çorum’a katma değer sağlamaya çalışıyoruz. Ekip uylum içinde olunca şehir rahatlıyor, herkes kendi işini yapıyor ve kent kazanıyor. Örneğin Türkiye’de işsizlik oranı yüzde 10 seviyesindeyken Çorum’da yüzde 4.5. Hükümet iyi yolda devam ediyor. 2023’te dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına gireceğiz. Terörle mücadele sonuna kadar devam ediyor. PKK’nın elebaşları yok ediliyor. Artık eski Türkiye yok. Onun için üzerimize geliyorlar.”

Son Güncelleme: 05.09.2018 19:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.