Kızılay'ın aracı teslim

Türkiye'de en modern ve en kapsamlı kan bağışı toplama aracı Çorum'a kazandırıldı. İl Genel Meclisi kararı ile 400 bin TL'ye alınan Kızılay kan toplama kamyonu ile Ortaköy ve Dodurga ilçelerine cenaze nakil araçlarının teslim töreni dün gerçekleştirildi.

03 Şubat 2017 Cuma 23:42
Kızılay'ın aracı teslim

Türkiye'de en modern ve en kapsamlı kan bağışı toplama aracı Çorum'a kazandırıldı. İl Genel Meclisi kararı ile 400 bin TL'ye alınan Kızılay kan toplama kamyonu ile Ortaköy ve Dodurga ilçelerine cenaze nakil araçlarının teslim töreni dün gerçekleştirildi.


İl Özel İdare bahçesinde gerçekleştirilen araç teslimat törenine Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, İl Jandarma Komutanı Fatih Üstündağ, AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya,  il genel meclis üyeleri ve özel idare çalışanları katıldı.


Saygı Duruşu'nda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Kızılay Orta Anadolu Bölge Müdürü Dr. Murat Güler yaptı.



'TÜRKİYE'DE EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ ARAÇ'


Çorum'a böyle bir araç kazandırılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Güler, aracın Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi.


Türkiye'de böyle bir kan bağışı toplama aracı olmadığına dikkat çeken Güler; " 17 bölgede kan merkezimiz, 65 kan bağış merkezimiz, 140 adet kan alma noktası ile Türkiye'de hizmet vermeye devam ediyoruz. Türk Kızılay'ı Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak şimdiye kadar bir çok otobüs, kamyon gibi bağışlar almıştık ancak bu eşi benzeri olmayan aracı ilk defa Çorum'da alıyor olmak ayrı bir önem arz ediyor. Yola çıktığımızda Türk Kızılay'ı olarak 300 bin civarında kan bağışı topluyorduk. Geçtiğimiz yıl itibari ile 2 milyon 141 bin kan bağışı topladık. Bu da Türkiye'de ki kan ihtiyacının %80'ini karşılamakta. İki üç yıl içinde istediğimiz kan ihtiyacına ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya da yeni kan bağışı toplama aracının Çorum'a kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. İl Genel Meclisi'nin aracın Çorum'a kazandırılmasında büyük emeği olduğunu belirten Kaya; "Çorum için yapılacak tüm sosyal yatım hizmetlerinin haricinde Çorum için ihtiyaç duyulan tüm sosyal sorumluluk projelerinde yer alan bir meclisimiz var. Çorum yararına olan bütün işlerde oy birliği ile karar alıyoruz." diye konuştu.

Yeni kan toplama kamyonun Türkiye çapında duyulan bir araç olduğunu belirten Kaya, Türkiye'de bütün il genel meclis başkanlarının aynı araçtan almak istediğini vurguladı.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Ortaköy ve Uğurludağ ilçeleri için alınan cenaze araçları için; "Allah geçinden sürmeyi  ve binmeyi nasip etsin." dedi.




'ALLAH GEÇİNDEN SÜRMEYİ VE BİNMEYİ NASİP ETSİN'


15 Temmuz'dan sonra ilçe ziyaretleri kapsamında Ortaköy ve Uğurludağ için cenaze nakil aracı için söz verdiklerini belirten Ceylan, araçlar için espirili bir şekilde; "Allah geçinden sürmeyi ve binmeyi nasip etsin." şeklinde konuştu.

Türk Kızılay'ının son yıllarda çok ciddi atılımlar yaptığını belirten Ceylan, vatandaşların Kızılay'a olan güvenin artığını söyledi. Yeni aracın kazandırılması için çok geç kalındığını belirten Ceylan, eski kan toplama otobüsünün Çorum'a yakışmadığını ifade etti.



'MİLLETİN DEVLETE YÖN VERDİĞİ ÜLKE HALİNE GELDİK'


Konuşmasında referandum sürecine de değinen Ceylan; Hizmetlerimiz duramadan devam edecek. İstikrar ve güveni Türkiye'nin büyümesine, hizmetlerin devam etmesini kırsalda yaşayan hiç kimse çamura basmayacak. 2017'de asfaltsız köyümüz kalmayacak. Artık milletin dediği olan bir Türkiye'ye geldik. Milletimizin idare ettiği bir Türkiye haline geldik. Devletin milleti idare ettiği değil, milletin devleti idare ettiği, devlete yön verdiği bir ülke haline geldik. Biz bu istikrarın devam etmesi için, büyümenin devam etmesi için istikrar için geleceğin Türkiye'si için, bizden sonraki nesillerin bir daha darbeler görmemesi için bu referanduma 'Evet' diyeceğiz. Hayır diyende Evet diyen bu ülkenin insanıdır. Yenikapı ruhunu seçimden sonra da korumamız lazım." diye konuştu.

Rejim değişikliği iddialarına da cevap veren Ceylan;  "Biz kendimiz için bu anayasa değişikliğini yapmıyoruz. Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinde çocuklarımızın geleceği için sistem değişikliği yapıyoruz. Sadece yürütmede ki sistemi değiştiriyoruz. Rejim değişikliği yapmıyoruz. Bizim için rejim 1923'te Türk devleti Cumhuriyet ile yönetilen bir devlet haline gelmiştir. Rejim konusu 1923'te bitmiştir." dedi.



'Çorum, 'Terörü Tel'in mitingini siyasetin tüm renkleri ile yapabilen tek ildir'

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç ise konuşmasında Çorum'da ki birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. 15 Temmuz'dan sonra iktidar ile muhalefetin ilçe ilçe gezebilen bir iki ilden birinin Çorum olduğunu belirten Kılıç; "Çorum 'Terörü Tel'in mitingini siyasetin tüm renkleri ile yapabilen tek ildir." dedi.

İl Genel Meclisi'nin çalışmalarından dolayı tebrik eden Kılıç, yeni kan toplama kamyonunun Çorum'a kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından cenaze nakil araçlarının anahtarlarını Vali Necmeddin Kılıç ve protokol üyeleri  Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, Ortaköy Kaymakamı Mehmet Erdem, Uğurludağ Belediye Başkanı Remzi Torun'a teslim edildi.


Kızılay kan toplama kamyonunun anahtarını ise Kızılay Orta Anadolu Bölge Müdürü Dr. Murat Güler ve Kızılay Kan Bağışı Toplama Merkezi Müdürü Dr. Senem Biçer'e AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan verdi. 
Tören sonunda protokol üyeleri yeni kan toplama kamyonunun içini gezerek bilgi aldı.

http://www.corumhakimiyet.net


Son Güncelleme: 03.02.2017 23:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.