‘KOBİ’lere desteğe hazırız’

Ziraat Bankası Çorum Bölge Yöneticisi Halil Yüksel ve Satış ve Performans Yöneticisi Vehbi Uzun Kredi Garanti Fonu (KGF) Çorum Şubesi’ni ziyaret etti.

07 Şubat 2017 Salı 20:13
 ‘KOBİ’lere desteğe hazırız’


Ziraat Bankası Çorum Bölge Yöneticisi Halil Yüksel ve Satış ve Performans Yöneticisi Vehbi Uzun Kredi Garanti Fonu (KGF) Çorum Şubesi’ni ziyaret etti.


Ziraat Bankası Bahabey Şube müdürü Abdullah Çandır’ın da eşlik ettiği ziyarette KGF Çorum Şube Müdürü İlhan Çamlıbel çalışmaları hakkında bilgi verdi.


Amaçlarının teminat yetersizliği içinde olan küçük ve orta ölçekli mevcut ve yeni kurulmuş işletmeler, çiftçiler, esnaf ve sanatkârlar ile serbest meslek mensupları lehine kefalet vermek suretiyle finansmana erişimlerini kolaylaştırmak olduğunu anlatan Çamlıbel, Çorum'un yanı sıra Amasya, Yozgat ve Kırıkkale'deki KOBİ'lere de hizmet verdiklerini, KGF Çorum Şubesi olarak sorumluluk alanlarındaki illerde kredi değerliliği olan ancak; teminat sorunu dolayısıyla krediye erişmekte zorlanan KOBİ'lere daha fazla destek vermek için hazır olduklarını söyledi.


İlhan Çamlıbel ilave olarak; 2017’den itibaren şubelerimiz tarafından raporlaması yapılan ve Genel Müdürlüğümüzce onaylanan kuruluşumuz özkaynaklı kefalet üst limitinin 3.000.000 TL, bankalar tarafından kredi değerlendirmesi yapılarak Genel Müdürlüğümüzce onaylanan hazine müsteşarlığı kaynaklarından verilen kefalet üst limitinin 1.500.000 USD’ye, yararlanıcı ihracatçı KOBİ’lerin Eximbank ve/veya banka kaynaklı ihracat kredisi talep etmesi durumunda kefalet üst limitimiz 3.000.000 USD’ye kadar yükseldiği bilgisini verdi.


Ziraat Bankası Bölge Yöneticisi Halil Yüksel ise; ortak paydamız olan KOBİ’lerin finansmana erişiminde bölgelerindeki şubeleri KGF kefaletinden daha fazla faydalanması içi teşvik edeceklerini belirterek Şube müdürü Çamlıbel’e çalışmalarında başarılar diledi. 


Son Güncelleme: 07.02.2017 20:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.