Külcü’yü İran’a davet etti

Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen "Son Nefes Kerbela" programına katılan İranlı sanatçılar ve...

05 Kasım 2014 Çarşamba 15:25
Külcü’yü İran’a davet etti


Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen "Son Nefes Kerbela" programına katılan İranlı sanatçılar ve Yrd. Doç. Dr. Ubeydullah Sezikli Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'yü makamında ziyaret etti.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü,  gelecek sene çok daha geniş katılımlı bir Muharrem programı düşündüklerini açıkladı. "Muharrem kimseye has değildir. Bu İslam âleminin ortak acısıdır. Kerbela acısının bugün ne kadar birleştirici bir unsur olduğunu görüyoruz." diyen Külcü, Kerbalâ'dan tüm İslam âleminin çıkarması gereken dersler olduğunu söyledi.


İran Sanat Akademisi Tarihi Başkanı Kaveh Khurabe ise Türkiye’de Muharrem'in bu kadar yoğun kutlandığını hiç tahmin etmediğini söyleyerek, bu tabloyu beraber yaşamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.


Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan'ın da hazır bulunduğu ziyarette, sanatçılar Başkan Külcü'yü İran’a davet ettiler. 





Son Güncelleme: 05.11.2014 16:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.