Kur'an törensel bir kitap değildir

Ramazan dediğimizde aklımıza ilk gelen ritüellerden biri de mukabelelerdir. Bir çok evde bu ay boyunca Kur'an hatmedilir. Ama burada biraz durup düşünmek gerekir...

04 Haziran 2018 Pazartesi 00:37
Kur'an törensel bir kitap değildir

Ramazan en çok da Kur’an ayıdır. Çünkü Kadir Gecesi’nde inmeye başlamıştır Kur’an. Kur’an okumak, onu anlamaya çalışmak en çok da oruç ayı Ramazan’a yakışır. Elbetteki Kur’an bir hayat kitabıdır. Yılın sadece 1 ayında mukabelelerde hızlıca okunacak bir kitap değildir. Emekli Kur’an Kursu Hocası Huri Doğan işte tam da bu noktaya parmak basıyor. “Kur’an törensel değil yaşanan kitap olsun.” diyor ve şunları ekliyor: “Mukabelelerde bir araya gelen müslümanlar inşallah okunan Kur’an’ı Kerim’ler hayatımıza dokunan, yaşanan Kur’an’ı Kerim’ler olsun. Kur’an törensel değil, yaşanan bir kitap olsun. Hayatımıza dokunsun. Birkaç mukabele okuyacağım diye hızlı hızlı, ne söylediği anlaşılmayan bozuk okunuşlar yerini, tane tane, ne okuduğunu anlamaya çalışan ve anladığını yaşamaya gayret eden insanlara ve okunuşlara bıraksın inşallah.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.