‘Lütfen bunu yapmayın’ dedi

İnşaat Mühendisi Kenan Şahin, Müftülük'e şehir merkezinde yeni hizmet binası işaretlenmesine itiraz etti.

11 Aralık 2021 Cumartesi 13:25
‘Lütfen bunu yapmayın’ dedi

İnşaat Mühendisi Kenan Şahin, Belediye Meclisi’nin Aralık ayı oturumunda Farabi Caddesi Akşemsettin Cami doğusunda İnkılap Okulu’nun bulunduğu alanda yeni Müftülük Hizmet Binası işaretlenmesine yönelik kararını eleştirdi.

‘Lütfen bunu yapmayın.’ diyen Şahin, söz konusu imar planı değişikliğinin şehir içi trafikte problemlere neden olacağını savundu.

Şahin, açıklamasında özetle şu görüşlere yer verdi:
‘Yeni müftülük hizmet binası yapılması için yer tahsis edilmiş. Nerede mi? Farabi caddesi, inkılap okulu bahçesinden kesilerek oluşturulan bir alana. Okula mı ihtiyaç kalmadı? Yoksa bahçesi mi büyüktü?

Şehir içi trafiği zaten keşmekeş olan şehrimizin merkezine bir kamu kurumunun taşınması ne kadar doğru? Gerçekten bir ihtiyaç mı? Hayır, çünkü mevcut müftülük hizmet binası kullanışlı, ulaşılabilir, ve yeni bir bina. Otopark problemi yok, art alanı geniş. İstediğiniz kadar ek bina yapmaya da arsası elverişli. Peki şehir merkezinde, yeni bir bina talep etmenin manası nedir.?”

İnşaat Mühendisi Kenan Şahin, açıklamasının son bölümünde ekonomik dalgalanmalar nedeniyle mücadele verilen bir dönemde yeni bina girişiminin israfa yol açacağını öne sürerek, “Nerden bakarsak bakalım, vakti yanlış, yeri yanlış, bu iş yanlış. Lütfen bunu yapmayın.” ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 11.12.2021 15:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Din tuccarlari 2021-12-11 15:29:51

Kesinlikle katiliyorum. Muftulugun ayricaligi nedir ki kendine ait mustakil bina yapiyorsunuz. Yok mu sehir icinde bis bir yer. Nufus mudurlugunun bulundugu binain ( eski emniyet mudurlugu) bir katini tahsis edersiniz olur biter. Israfa karsi olan guzel dinimizin sozde kamusal temsilcileri israfin alasini yapiyorlar, zirhli mercedeslere biniyorlar, ulkenin en buyuk butcesini yonetiyorlar. Sonuc ne ? Hergun dinden uzaklasan, dinini bilmeyen, deist bir genclik yetisiyor. Olay kisaca budur.

Avatar
Guzel gunler gorecegiz cocuklar 2021-12-11 15:40:41

Bizler cocuklugumuzda sokak aralarinda , bos arsalarda , tarlalarda top oynardik. Simdi o sokaklar araclardan gecilmiyor, bos arsalar binalar ile doldu cocuklarin top oynayacaklari tek yer okul bahceleri kaldi. Oralari da kuculterek insaat yapiyorsunuz , sacma sapan binalar yapiyorsunuz. Isin garibi ulkemizde cami sayisi artiyor fakat neden se camiye giden cemaat sayisi azaliyor, insanlar git gide dinden uzaklasiyor. Bos beton binalar yapacaginiza biraz da maneviyata deger verip dinimizin guzelliklerini anlatmaya calissaniz. Okul bahcelerini rahat birakin. Cocuklar kossun , top oynasin, bisiklet sursun.

Avatar
Sonuna kadar HAKLI 2021-12-11 17:22:12

İSRAFA NE GEREK VAR. Müftülük binasının şimdiki yeri çok güzel ve kullanışlı. Otoparkı da var. Şehir içi gibi bir yer. Yazık günah. Ama kim dinler. Diyanete israf helaldir, fetvayı versin Müftü.

Avatar
Selami 2021-12-11 18:31:44

Müftülüğün şimdiki yeri gayet güzel.

Avatar
Ahmet 2021-12-11 16:20:10

Trafiği zaten yoğun olan yerlere ek yoğunluk oluşturacak binalar yapıp sonra da acayip kavşak düzenlemeleriyle trafiği çözmeye çalışıyorlar. Vizyon sıfır, tek dertleri yeni inşaat yapmak.

Avatar
Yazık yazık 2021-12-11 18:50:34

Müftülük binası yapılalı kaç yıl oldu ki yenisine ne gerek var. İsraf haram derler yazık size

Avatar
Ay. 2021-12-11 19:10:06

Aynen katılıyorum. Müftülük mevcut yerine taşınalı kaç yıl oldu ki... Çok mu gerekli yani... Bu israftan da öte bir durum çok yazık.

Avatar
Çorum 19 2021-12-11 19:46:03

Millete israf haramdır kendilerine helaldir çünkü onlar kutsanmislardir