Mehterli pirinç festivali

Osmancık’ta her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Pirinç Kültür ve Sanat Festivali’ Çorum Belediyesi Mehter Takımı’nın konseri ile başladı.

05 Ekim 2013 Cumartesi 15:51
 Mehterli pirinç festivali


Osmancık’ta her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Pirinç Kültür ve Sanat Festivali’ Çorum Belediyesi Mehter Takımı’nın konseri ile başladı.

Festival kapsamında yapılacak olan yağlı güreşlerin olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildiğini ifade eden Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, dün trap atışlarının yapıldığını ve yarın da at yarışlarının yapılacağını bildirdi.

Açılışa yoğun katılım

Osmancık'ta pirinç hasadı nedeniyle her yıl geleneksel olarak düzenlenen Pirinç Kültür ve Sanat Festivali geçtiğimiz Perşembe günü Çorum Belediyesi Mehter Takımı'nın konseri ile başladı. Olumsuz hava şartları nedeniyle şehir merkezinde yapılan kortej yürüyüşü iptal edilirken, festival başlangıç programı Belediye Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Açılış programına Çorum Vali Yardımcısı Fikret Zaman, Osmancık Kaymakamı Sezgin Üçüncü, İlçe Jandarma Komutan Vekili Erdal Kaya, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Dodurga Belediye Başkanı Bekir Kılıç, Oğuzlar Belediye Başkanı Ali Uyanık, Uğurludağ Belediye Başkanı Ali İpek, Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksek Okulu Müdürü Serhat Oğuzhan Kıvrak, Askerlik Şubesi Başkanı Ömer Mimaroğlu, Osmancık Emniyet Müdürü Uğur Çalışkan, Milli Eğitim Müdürü Fatih Üçok, Malmüdürü Hüseyin Zengin, Nüfus Müdürü Adnan Kumtemur, Osmancık Ajans Müdürü Abdurrahman Erusta, İlçe Özel İdare Müdürü Erdoğan Elmas, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Çalışkan,  daire müdür ve amirleri katıldı.

Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı her yıl geleneksel olarak kutlanan Osmancık Pırlanta Pirinç Kültür ve Sanat Festivali’nin ilçenin tanıtılması açısından önem arz eden bir etkinlik olduğunu söyledi.




Son Güncelleme: 05.10.2013 15:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.