Milliyetçi bakışla Türk’lük

Türk Milliyetçileri Emekliler Platformu Başkanı Mustafa Taştan, Demokratikleşme Paketi’nin açıklanmasının ardından son günlerde gündem olan milli kimlik meselesini yorumladı.

05 Ekim 2013 Cumartesi 13:20
 Milliyetçi bakışla Türk’lük

Türk  Milliyetçileri  Emekliler Platformu Başkanı Mustafa Taştan, Demokratikleşme Paketi’nin açıklanmasının ardından son günlerde gündem olan milli kimlik meselesini yorumladı.

İşte Taştan’ın o yorumu;

“Bu memleket, tarihte Türk’tü, halde Türk’tür ve ebediyen Türk kalacaktır.” Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün Milli Devlet’in temelini oluşturan unsuru anlatan ifadesiyle sözlerime başlamak istedim. Milliyetçilik, insanlık tarihini milletler mücadelesi olarak kabul eder ve sosyolojik olarak da millet varlığını temel alır. Her fikrin esas aldığı bir insan topluluğu yani cemiyet ve o topluluğa yönelik bir amaç ve hedefi vardır. Genel olarak milliyetçilik ve özel olarak Türk milliyetçiliği yani Türkçülük, bir dünya görüşü ve fikir sistemidir. Türk milliyetçiliği de tercihini Türk Milleti olarak ortaya koymuş ve tercih etmiş olduğu Türk milletini ilelebet yaşatmayı ve yüceltmeyi amaç edinmiştir.”

Ziya Gökalp’in ifade ettiği gibi “Türkçülük, Türk milletini yükseltmektir.” Asla ırki, kafatasçı etnik ve dar bir fikir değildir. Türk milliyetçiliğinin amacı da Türk milletini, kendini tarif eden yani millet yapan kültür değerleriyle birlikte ebediyen yaşatmaktır. Yani Türk milliyetçiliğinin ve Türkçülüğün amacı, Türk milletinin ilelebet var olması ve var kalmasını sağlamak, bu milletin şeref ve istiklâlini hiçbir değere değişmemektir.
Türk milliyetçiliği, Türk milletinin kimseye uşak olmadan, sömürge muamelesi görmeden, siyasi, ekonomik, ahlaki, kültürel ve ilmi olarak tam istiklâline sahip onurlu ve şerefli bir millet olarak yaşaması ülküsüdür. Bu ülkü, Türk’e ait olan her şeye sahip çıkmak, her değeri savunmak, onları ilelebet yaşatmak ve yüceltmeyi hayatının amacı olarak bilmektir.

Her Türk milliyetçisi Müslüman’dır ve bunu asla bir gösteriş olarak kullanmaz. Yüce Yaradan’a karşı en samimi ihlâslı bir şekilde inançlarını yaşar ve yaşatır. Zaten Türk milliyetçiliği fikir adamı Ziya Gökalp’in ortaya koyduğu Türkçülük ilkelerinden biri de İslâmlaşmaktır ve Türkçüler, Türk milliyetçileri yüce dinimiz İslâm’ı asla bir siyasi araç olarak kullanmamış ve Tevhit inancı daima varlığının temelini oluşturmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti de Türk milliyetçiliği temeli üzerine yani “Milli Devlet” olarak kurulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Milli Devlettir. Milli Devlet ise kurucu ve sahibi bir tek millet olan Devlet demektir. Cumhuriyetin kurucularına göre Türkiye de tek millet vardır. O da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve sahibi olan Türk Milletidir.

Atatürk, “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir” diyerek bunu açık ve seçik bir şekilde ortaya koymuştur. Bugün başka bir tanım ve tanımlamaya ne ihtiyaç vardır? Türk kimliğini tartışmaya açmak nedendir? Etnik kimliklerini çeşitli kisveler altında gizleyerek Türk ve Türklük düşmanlığı yapanlarla, sömürgeci, küreselci güçlerin hedefleri aynıdır ve Türkiye Cumhuriyeti’nin “Milli Devlet” yapısını bozmak ve esası milli hâkimiyete dayanan “Milli Devlet” yerine başka bir yapı oluşturmaktır.

Türk milleti daima uyanık olmalıdır. Ey Türk milleti! Titre ve kendine gel!

Yazımı  dava arkadaşım Uğurcan Küçükağaoğlu’nun şu mısraları ile tamamlamak istiyorum.

“Anadolu’dan Türk’ün milli sesleri,

 Haykırışla, hep birlikte Türk’üm dedi.

 Oynanmaya gelmez bizim “kimlik” meselesi,

Ezelden ebede yaşayacaktır Türk kelimesi.”

NE  MUTLU  TÜRKÜM  DİYENE



Son Güncelleme: 05.10.2013 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.