‘Mücadeleyle geçen 19 yıl’

Sendikalarının 19. yıldönümü nedeniyle yazılı basın açıklaması yapan Eğitim Sen Çorum...

25 Ocak 2014 Cumartesi 16:46
 ‘Mücadeleyle geçen 19 yıl’

Sendikalarının 19. yıldönümü nedeniyle yazılı basın açıklaması yapan Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mehmet Öztürk, “Emekle ve mücadeleyle yoğrulmuş 18 yılı geride bıraktık.” dedi.

“Türkiye’de eğitim ve bilim emekçilerinin örgütlü mücadelesinin sesi, taleplerinin takipçisi olan Eğitim Sen 19 yaşını kutluyor. Yüz yılı aşkın bir geçmişe sahip olan eğitim emekçileri mücadelesinin bayrağını son 19 yıldır bütün engelleme ve karalama kampanyalarına rağmen sabırla ve inatla taşıyan eğitim ve bilim emekçileri olarak sendikamızın Eğitim Sen 19. mücadele yılını selamlıyoruz.” diyen Öztürk, açıklamasının devamında şunları kutladı;

“Eğitim Sen`in mücadele tarihi, 1908`de kurulan Encümen-i Muallimin`den TÖS`e, TÖB-DER`den 23 Ocak 1995`te kurulan Eğitim Sen`e kadar uzanan onurlu ve kararlı yürüyüşün tarihidir. Eğitim ve bilim emekçilerinin mücadele örgütü olan Eğitim Sen`i farklı yapan, sendikal mücadele ile demokrasi ve barış mücadelesinin bir bütün olduğuna inanması olmuştur. Türkiye`nin demokratikleşmesi için dünyada ve Türkiye`de barışın ve kardeşliğin egemen olması, her türlü sınıfsal, dinsel, etnik ve cinsel ayrımcılığa son verilmesi sendikamızın her dönem ısrarla savunduğu ilkeler arasındadır.

Eğitim Sen, herkese eşit, parasız ve anadilinde eğitim hakkının önündeki bütün engellerin kaldırılmasını, zorunlu ve "zorunlu seçmeli" din dersi dayatmasının olmadığı, eğitim sisteminin dini referanslara göre değil, laik ve bilimsel esaslara göre demokratik bir içerikte belirlendiği, kamusal eğitim anlayışını savunmaktaki ısrarını bütün engellemelere rağmen kararlıdır.  

Eğitim Sen, 19 yıl boyunca kendisini sadece sendikal hak ve özgürlüklerle sınırlandırmamış, Türkiye`nin en temel sorunları karşısında emek hareketinin, demokrasi ve barış mücadelesinin öznesi olmaya gayret etmiş, her türlü anti-demokratik, baskıcı, dayatmacı ve ayrımcı uygulamalara karşı mücadele etmeyi kendisine görev edinmiştir.

Eğitim ve sağlık başta olmak üzere, kamu hizmetlerini piyasaya açma girişimlerine, eğitimde gizli ve açık özelleştirme uygulamalarına, esnek, iş güvencesiz ve angarya çalışma uygulamalarına karşı yürütülecek mücadelenin Eğitim Sen`e, her bir üyemize ve yöneticilerimize önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir.

Eğitim ve bilim emekçilerinin yüz yıllık mücadele birikiminden ve kararlılığından aldığımız güç ve güvenle, 19. yılımızda mücadele bayrağını daha da yükseklere çekeceğimize olan inancımızla sendikamızın 19. yaşını kutluyoruz. Eğitim emekçilerinin onurlu ve kararlı mücadelesinde nice yıllara.”







Son Güncelleme: 25.01.2014 16:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.