Müftülük’ten ‘darp’ açıklaması

Çorum İl Müftülüğü, kent merkezinde bir camide 12 yaşındaki bir çocuğun yaz kursunda darp edildiği iddiası ile ilgili açıklama yaptı

06 Ağustos 2023 Pazar 11:47
Müftülük’ten ‘darp’ açıklaması

Çorum İl Müftülüğü, kent merkezinde bir camide 12 yaşındaki bir çocuğun yaz kursunda darp edildiği iddiası ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, öğrenciye darp ve psikolojik şiddet iddiası ile ilgili öğrenci velisinin 4 Ağustos Cuma günü saat 15.30'da il müftülük binasına geldiği ve camide görevli olan müezzin-kayyım hakkında müftü yardımcısı ile görüştüğü ve şikayetçi olduğu belirtildi.
Müftülüğün hemen idari soruşturma başlattığı bildirilen açıklamada, öğrenci velisinin şikayet dilekçesini müftülükte yazarak kurumdan ayrıldığı iade edildi.

Müftülükten yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“5 Ağustos 2023 Cumartesi günü bir internet basın kuruluşunda yer alan ve 12 yaşındaki bir çocuğun yaz kursunda darp edildiği iddiası ile ilgili olarak bir açıklama yapılması gereği duyulmuştur.
Öğrenci velisi tarafından iddia edilen darp olayı ve psikolojik şiddet ile ilgili olarak; velinin 4 Ağustos Cuma günü saat 15.30’da müftülüğümüze geldiği, camide görevli olan müezzin-kayyım hakkında müftü yardımcımız ile görüştüğü ve şikayetçi olduğunu ifade ettiği anlaşılmıştır.

Müftü yardımcımız müştekiye bir dilekçe ile müracaat etmesini, müftülüğümüzün hemen idari bir soruşturma başlatacağını söylemiştir. Öğrenci velisi de şikayet dilekçesini müftülükte yazarak kurumumuzdan ayrılmıştır.

Bunun üzerine müftülüğümüz, dilekçede iddia edilen hususlarla ilgili bir muhakkik görevlendirmiş ve tahkikata başlamıştır. Haberde iddia edildiği gibi, konuya ilgisiz veya kayıtsız kalınmış değildir. Ayrıca müftülüğümüzün bu durumu örtbas etmesi gibi bir durum söz konusu da değildir.

Öğrenci velisinin daha sonra camide bayanlara has kısma girerek, camii imamımıza, il müftümüze hakarete varan ifadeler kullanması ile ilgili olarak; gerekli adli ve hukuki işlemler başlatılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Son Güncelleme: 07.08.2023 13:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aykut 2023-08-06 23:28:29

benim çocuğumda aynı kuran kursuna gidiyor kendi çocuğumuzdan biliyoruz hocamız gayet ilgili işini severek yapan biri kimse bence bilip bilmeden yazmasın adlı makamlar gerekeni yapacaktır.

Misafir Avatar
Müftü uyuma 2023-08-07 07:46:15 @Aykut

Kardeşim ateş olmayan yerden duman çıkmaz. İl Müftülüğünün karşındaki parkta bir genç önceden 2 yada 3 genç kadınlarında spor yaptığı spor aletlerinin oraya gelerek ileride oturma alanları olmasına rağmen spor aletlerinin olduğu yerde sigara içiyor telefonla oynuyor müftülük bunlardan bihaber adete müftülük uyuyor çünkü müftülükte çalışan genç sigara içer mi ez azından ayıp müftülük kendi bünyesindeki gence sahip çıkmıyor ki.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Niçin 2023-08-06 16:30:07

Olaydan bu şekilde haberdar olduk...Veli şikayetini bildirdikten sonra niçin bayanların namaz kıldığı yere girerek küfür ettiğini anlamak mümkün değil...Hoca efendiye de zor bir durum bir sürü öğrenci ile ilgileniyor...Kim kimdir bilmiyor... Nasıl bir durumla karsilastiki böyle tepki vermek zorunda kaldı...Bizim zamanımızda böyle bir şey olsa ailemize desek birde ailemiz muhakkak sen yaramazlık yapmışsın dur der kulağınızı çekerdi.Sartlar çok degisti...Soruşturma sonucu herşey ortaya çıkar...Hayırlısı ,hayırlısı,hayırlısı.Ogretmenlik te,doktorlukta,imamlikta seçilmesi zor meslekler arasına girdi diye düşünüyorum...

Avatar
Çorum19 2023-08-06 20:47:24

Çocuğumuzu biz de camiye gönderiyoruz. Biz de endişe ediyoruz. Bu hangi camiyse açıklansın hiç olmazsa.

Misafir Avatar
Uyuma Müftü 2023-08-07 07:40:29 @Çorum19

Çünkü İl Müftülüğünde çalışan yada görevli bir kaç genç önceden 3 kişiydiler şimdi 1 kişi kaldı sanırım itfaiye yanındaki pparka giderek spor aletlerinin olduğu yerde yayılarak sigara eşliğinde telefonla oyunuyor kadınlardan da rahatsız olmuyor eşşek herif bu gençler müftülüğün adını lekeliyor uyuma mftü

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ahmet 2023-08-06 13:09:31

İslam'da ruhban sınıfı yoktur. Her şey kul ile Allah arasındadır. Ruhban sınıfından olmak isteyen veya ruhban sınıfı kurmak isteyen Vatikan'a gitsin.

Misafir Avatar
öğretmen 2023-08-07 13:12:11 @Ahmet

ruhbanlık ne alaka

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ay. 2023-08-07 11:56:14

“Ahmet” isimli yorumcu ne düşünmüş de ruhban sınıfından bahsetmiş anlayamadım. “Dam üstünde saksağan” ruhbanlıkla ne ilgisi var olayın.

Avatar
Çorumlu 2023-08-06 15:49:30

Maalesef yanlışı kabullenmek, olanları görmek,neticede mevzularda tarafsız bakma devri bitti.Burda Veli yıpratmak istese, çocuğunu oraya yollarmı? Yanlış yoldasınız.

Avatar
Eren Aydın 2023-08-06 19:02:58

Galatasaray'dan Çorum FK'ye imza attı!
Ahlatcı Çorum FK, Eren Aydın'ı kiralık olarak kadrosuna kattı.

06/08/2023 Pazar Anadolu Ajansı

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez Trendyol 1. Lig'e yükselen Ahlatcı Çorum FK, forvet oyuncusu Eren Aydın'ı kiraladı.

Avatar
GÖREN GÖZ 2023-08-07 13:13:03

TERBİYE AİLE DE BAŞLAR , AİLE MALUM KAFA ELLEME DOKUNMA SOKAKLAR ÇUKURA DÖNDÜ SİZİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜZ,SERBESLİĞİNİZ ,ÇAĞDAŞ KAFANIZ BATSIN, HOCANIN VURDUĞU YERDE GÜL BİTER ..ETİ SENİN KEMİĞİ BENİM DEN KİM ZARAR GÖRMÜŞ....AH YAVRUCUĞUM SENİN AYFONUN MU YOK....