O dizilere tepki

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Aile Haftası'nda partisi adına TBMM'de konuştu, Kavuncu aile kurumunu bozan yayınlara tepki gösterdi.

18 Mayıs 2022 Çarşamba 16:35
O dizilere tepki

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, 15-21 Mayıs tarihleri arası Uluslararası Aile Günü ve Aile Haftası nedeniyle TBMM’de partisi adına düzenlediği basın toplantısında, “Aile kurumunun zayıflamasına sebep olan nedenlerin en başında, şiddete teşvik eden, gayrimeşru, çarpık, sapkın, sapık ilişkileri özendiren, sadakati önemsizleştiren diziler, filimler, yayınlar geliyor.”dedi.
İşte o açıklama:

KUTSAL AİLE KURUMU

Bilindiği gibi, kutsal aile kurumu, Hz. Âdem ve Hz. Havva ile başlayan ve insanlık tarihi boyunca bu güne kadar hiç değişmeyen, çağlar üstü sabit bir değerdir. Asırlar geçse de, teknoloji gelişse de temel insani değerler hiçbir zaman değişmemektedir. Aile; huzurdur, aile mutluluktur, güvendir, bir toplumu ayakta tutan, geleceğe taşıyan en önemli unsur ailedir.

NESLİ KORUMAK AİLE İLE OLUR

Müreffeh bir gelecek için muhtaç olduğumuz temel değerler öncelikle ailede hayat bulur, oradan bütün topluma yayılıp nihayetinde tüm dünyayı huzura kavuşturur. Diğer taraftan Ailenin, nesli muhafaza etmek gibi çok önemli ve vazgeçilmez bir görevi de vardır. Çünkü nesli korumak aileyi korumakla mümkündür.

YAŞADIKLARIMIZ AİLE İLE İLİŞKİLİ

Güçlü toplum, güçlü aile bağları ile kurulur. Huzurlu toplum, ancak aile huzuruyla inşa edilebilir. Onun için diyoruz ki; ‘Güçlü aile güçlü toplumu, güçlü toplum da güçlü Türkiye'yi oluşturacaktır. Bugün bireysel, sosyal ya da küresel boyutta yaşanan bütün sıkıntıların ya da güzelliklerin aile kurumuyla güçlü bir ilişkisinin olduğu da aşikârdır.

AİLE KURUMU ÇÖZÜLÜRSE...

Bir yerde aile kurumu çözülmeye başladığında, adli suçlar, uyuşturucu kullanımı, alkol, şiddet, ahlaki zafiyetler, sosyolojik ve psikolojik problemler artmaktadır. Bu emarelerin hepsi bize, aile çöktüğünde, toplumun çökeceğini; toplum çöktüğünde ise ülkenin yok olmanın eşiğine sürükleneceğini göstermektedir.

TEHDİTLER VAR

Tüm bu gerçeklere rağmen toplumun özü ve temeli olan aile kurumunu tehdit eden unsurlar da her geçen gün artmaktadır. Maalesef günümüzde, sevgi, şefkat ve merhametin merkezi olması gereken ailelerin, her geçen gün şiddet ve nefretin mekânı hâline geldiğini üzülerek gözlemliyoruz.

O YAYINLAR BOZUYOR

Aile kurumunun zayıflamasına sebep olan nedenlerin en başında, şiddete teşvik eden, gayrimeşru, çarpık, sapkın, sapık ilişkileri özendiren, sadakati önemsizleştiren diziler, filimler, yayınlar geliyor. Emperyalist Batı’nın, kadın mı erkek mi olduğu belirsiz, yeni bir kimlik yaratma projesi olan toplumsal cinsiyet; hemen hemen her gün birçok alanda, kurumda ve siyasette karşımıza çıkmaya devam ediyor.

ŞER ODAKLAR VE UZANTILARI KÖRÜKLÜYOR

Küresel şer odakları ve içimizdeki yerli uzantıları, ‘kadın özgürlüğü’, ‘feminizm’’ adı altında gerçek beka meselemiz aile, anne ve erkek düşmanlığını körüklüyor. Bütün insani ve ahlaki değerler hiçe sayılarak, ‘toplumsal cinsiyet’’, ‘cinsiyet eşitliği", ‘özgürlük, ‘onur’ gibi süslü kavramların arkasına sığınılarak, sapkın, sapık ilişkiler, gerçek beka meselemiz olan aile kurumumuzu tehdit ediyor.

HİÇBİR KARİYER AİLEDEN ÖNEMLİ OLAMAZ

Ailenin yıkılması için ilk öğretmenlerimiz annelerimizin, ailelerimizin değersizleştirilmesiyle medeniyetimizin sonu getirilmek isteniyor. Hiçbir kariyer, meslek ya da hedef, aile olmaktan, anne baba olmaktan daha önemli ve öncelikli kabul edilemez. Gerçek beka meselemiz olan aile ve nesil güvenliğimiz, en az can, mal güvenliğimiz kadar değerlidir ve dokunulmazdır.

AİLE NELERİ KORUR?

Aile, hem kadının hem de erkeğin iffetini, sağlığını ve hakkını koruyan en güvenli kurum, en değerli limandır. Zira aile tükenirse, umutlarımız tükenir, aile tükenirse geleceğimiz tükenir, yarınlarımız tükenir. Toplumun çimentosu, mayası olan ailelerimiz en büyük servetimizdir. Aileye, kadına ve gençliğe sahip çıkmak, ülkemizin geleceğine sahip çıkmaktır.

HEPİMİZİN SORUMLUYUZ

Bu nedenle başta biz milletvekilleri olmak üzere; ilgili kurum ve kuruluşların en önemli önceliği kadim değerlerimizi, milli kültürümüzü yabancılaşmaya ve yozlaşmaya karşı muhafaza etmek, geleceğimizin teminatı olan aile, kadın ve gençlerimizi korumaktır. Zira bu konu bizim ve hepimizin asli ve en öncelikli sorumluluğumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizi, ailenin temel değeri annelerimizi, cefakar ve vefakar babalarımızı, umudumuz, her şeyimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımız gençlerimizi, sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”

Son Güncelleme: 19.05.2022 10:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2022-05-18 19:46:15

Torpil ve liyakatsizliğin zirveye çıktığı bir dönemde bir iktidar milletvekilinin yozlaşmayı eleştirmesi komik oluyor.

Avatar
Komik 2022-05-18 22:55:08

20 yıldır iktidarda olup tüm medyayı elinde tutan sizsiniz. Kurtlar vadisi sabah evlilik ve dram programlari enses ilişkili diziler çekiliyor yeni aklınız başınıza geldi. Tüm yapım şirketleri katarlilar aldı. Şimdi şikayet ediyorsunuz. RTÜK elinizde niye gerekeni yapmıyorsunuz. Üstüne üstelik yandaş medyada bu işler olurken. Bu gibileri sanatçı diye sarayda iftar yaptırmanız ayrı bir çelişki. Milyon dolarlık kazançları ile bu toplumu bozanları baş tacı etmeniz sonrada şikayet ediyor olmanız komedi.

Avatar
Eğitimci 2022-05-18 20:31:09

Sayın vekilim sizi sever sayarım ama o anlattıklarını biz de biliyoruz. Sizde şikayet ediyorsanız önlemi kim alacak. Artık muhalefet gibi şikayeti bırakıp iktidar gibi davranmanız bekliyoruz.

Avatar
Çorumlu 2022-05-19 00:01:33

Doğru en fazla bozanda durmak yok yola devam dizisi 20 senedir aile düzenine maddi manevi en fazla zarar veren dizi baş rol hiç değişmedi diğerleri arada bir değişiyor ama sonuç değişmiyor

Avatar
Uzaylı 2022-05-19 07:26:02

Sn Vekil muhalefet vekili gibi kendini kendine şikayet ediyor. Dağ Dağ küsmüş dağın haberi olmamış. Hocam vicdan gidince akılda gidermiş. ALLAH AKIL FİKİR VERSİN. Neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamadık. Ya bizde problem var yada şaka yapıyorsunuz.İktidar sizde gerekeni yapın.Meclise önerge verin. Komisyon kurun mahkemeye verin. RTÜK işlem yapsın. Açık oturumlarda konuşun. Miting yapın. Haberlere çıkıp anlatın. Eylem yapın. Sesiniz duyulmuyorsa aileler için açlık grevi yapın. Popülistlik yapmayın. İktidar sayesinde fen lisesinde ogretmen oldun.sendika başkanı. İl müdürü vekil oldun.Milletin devletin ekmeğini çok yedin gerekeni yap.

Avatar
Emekli 2022-05-18 20:14:34

Vekilimize bu konuda % sonsuz katılıyorum. Fakat vekilim ailenin dediğiniz vasıflara kavuşabilmesi için maddi yaşam şartlarının da geçinebilir düzeyde olması lazım.Içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntıları 70 yılda görmedik.son bir yıl içinde iğneden ipliğe her şey dörde katlandı. Ücretler ise malum.SİZLERDEN MİLLETİMİZİN ÇEKTİĞİ EKONOMİK SIKINTIYA DA TEPKİ VERMENİZİ BEKLİYORUZ. YOKSA MİLLETİN SANDIKTA PARTİNİZE VERECEĞİ TEPKİ İLE FELEĞİNİZ ŞAŞACAKTIR

Avatar
Liyakatsizler 2022-05-18 22:43:43

Tabi tabi aile cok onemli. Ozellikle AKP'li vekillerin, yoneticilerin ailelerini korumalarini ulke olarak izliyoruz. Adamlar ailelerini o kadar koruyorlar ki ; aile bireylerinin hepsini liyakatsiz olarak devlet kadrolarina yerlestiriyorlar. Isin icinde aile bireyleri olunca torpiller havada ucuyor. Sayin Kavuncu ve ASC vekillerimiz bu tur isleri cok iyi bilirler. Hele ASC bu isin uzmani.

Avatar
Kenan 2022-05-19 05:05:21

yeşilçamı izleyelim mafya dolandırıcılar vs konular konu ediliyor. ÜÇ beş yıl sonra aynen hayatımızda.
evin tv ler büyüğü sanki facebok tüm aule düzenini ifşa ediliyor. çözümü vatandaş bulmayacak kı
ıkındı vakti programlara bak kim kiminle yazıkki yazık