O ilçede pazar günü inşaat yasağı

Çorum'un Sungurlu Belediyesi, ilçede pazar günleri inşaat yapma yasağı getirdi.

02 Eylül 2023 Cumartesi 11:37
O ilçede pazar günü inşaat yasağı

Çorum’un Sungurlu ilçesinde bina yıkma ve inşaat çalışmalarının oluşturduğu gürültü şikayetlerini dikkate alan Sungurlu Belediyesi, ilçede pazar günleri inşaat yapma yasağı getirdi.

Yoğun inşaat çalışmaları özellikle hafta sonlarında yoğun gürültü şikayetlerine neden olunca hafta sonu inşaat çalışmalarına sınırlama getiriLdi. Yeni alınan kararla pazar günü inşaat yıkım, taş kırma, kırıcı çalıştırma işlemleri başta olmak üzere gürültü çıkaran tüm inşaat faaliyetleri yasaklandı.

Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, sorunu çözmek için bir dizi önlem aldıklarını açıkladı. Son günlerde dinşaat faaliyetlerindeki artışa bağlı olarak hafta sonları ve özellikle pazar günleri çok yoğun gürültü şikâyetleri gelmeye başladığını belirten Şahiner, “Vatandaşlarımız haklı olarak bütün bir haftanın yorgunluğunu evlerinde dinlenerek geçirmek istiyorlar ve gürültüden rahatsız oluyorlar. İnşaat ve şantiye faaliyetlerinden kaynaklı özellikle hafta sonları ve çoğunlukla Pazar günleri gürültü şikâyetlerinde çok büyük artış oldu. Bu şikayetleri de görmek ve önlem almak zorundayız. Bu da halk sağlığıyla ilgili bir konu. Bu nedenle hafta sonları çalışma olduğu kararla Pazar günleri inşaat faaliyetlerine sınırlama getirdik” dedi.

KARARA UYMAYANA CEZA KESİLECEK

Pazar günleri taş kırma, kırıcı çalıştırma, kazık çakma ve bina yıkım işlemlerinin kesinlikle yapılamayacağını kaydeden Şahiner, “Belediye yasasında çok açık ve net maddeler var. Hafta sonu çalışmak izne tabi. Belediye olarak işi tatil ettirebileceğimiz gibi uygulayacağımız para cezaları da var. Farklı müeyyideler de var. Umarım bunlara gerek kalmadan inşaat işiyle uğraşan firmalar ve vatandaşlarımız buna uyar. Vatandaşlarımız da bizimle işbirliği yapıp şikâyetler için Belediyemizi arasınlar.” diye konuştu

Son Güncelleme: 02.09.2023 15:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumsuz 2023-09-02 15:57:57

Darısı merkezde sokak düğünleri kısıtlamasına...

Avatar
HAS ÇORUMLU 2023-09-02 16:36:29

Çok saçma bir karar.
Birilerinin keyfi için bu karar alınmış.
Zaman en kıymetli hazine.
Çalışmak isteyene engel olmak da ne demek.

Misafir Avatar
İsmail 2023-09-02 22:48:55 @HAS ÇORUMLU

Şehirde yaşamanın kuralları vardır büyük çoğunluğun tatil gününde gürültü yapılmaz mesela traktör kamyon şehir trafiğine çıkamaz kaldıki bu yeni bir şey değil eskidende Pazar günleri inşaatlar çalışmazdı Pazar günleri her çalışanın haftada en az bir gün dinlenmeye ihtiyacı var memurlar bedenen çalışmadıkları halde 2 gün tatil yapıyorlar

Beğenmedim! (0)
Avatar
Emre 2023-09-03 10:51:31

Çok doğru bir karar. Umarım Çorum Merkez'de de aynı karar alınır.