O kurumda yoğunluk zirvede

EYT ile ilgili düzenlemenin açıklanması ile birlikte, son bir aydır Sosyal Güvenlik Kurumu’nda yaşanan yoğunluk zirve yaptı.

29 Aralık 2022 Perşembe 15:42
O kurumda yoğunluk zirvede

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemenin açıklanması ile birlikte, son bir aydır Sosyal Güvenlik Kurumu’nda yaşanan yoğunluk zirve yaptı.

Hakimiyet’ten Erol Taşkan imzalı habere göre; Askerlik borçlanmalarının hesap edilmesi ve oluşacak haklardan yararlanmak isteyen vatandaşlar, SGK’nın koridorlarını doldurdu.

EYT sonucu açıklanmazdan önce kendi yaptıkları hesapla emekli olma ihtimalleri bulunan vatandaşların, yaklaşık bir aydır oluşturduğu yoğunluk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamayla birlikte ciddi bir artış gösterdi.

Çorum SGK, işlemlerdeki hızlılık ve vatandaş memnuniyetinde Türkiye genelinde Çorum’u en başarılı iller arasında ilklere taşıdı. Yüksek performansın ve memnuniyetin yaşandığı Çorum SGK, EYT yoğunluğunda da bir aydır ortaya koyduğu başarısını, artan yoğunluk karşısında da sürdürmeye devam ederken, vatandaşlar mesai mefhumu göstermeksizin tüm talepleri karşılamak için yoğun bir tempoyla çalışan SGK çalışanlarıyla ilgili memnuniyetini dile getiriyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2022-12-29 15:57:24

Daha önce batarız, bu yükü kaldıramayız şeklinde reddettiği şeyi şimdi neden yaptı? 42 yaşında emekli olacak, çalışmaya devam edecek ve emekli maaşı da olacağı için gireceği işte maaş konusunda direnmeyecek ve zaten çok kötü durumda olan Genç işsizliği iyice patlayacak. Önceden genç nüfusumuz var diye övünürdük, köşebaşı üniversite demeye bin şahit kurumlarda genç nüfusu oyalayıp harcadık. Şimdi de erken yaşta emekli olanlar gençlerin önünü kesecek. Diğer taraftan bu kadar uzun süre emekli maaşını nasıl ödeyecek devlet muamma. İktidar geldiğinde 120 milyar dolar dış borç vardı, şimdi 480 milyar dolar dış borç, eyt yükü, yap-işlet-devretlerin garanti ödemesi ve elinde avucunda ne varsa satılmış bir devlet... Şu halde seçilecek olana da Allah kolaylık versin.

Avatar
Eyt 2022-12-29 16:11:18

Sonunda eyt ile ilgili haber yapıldı. Bende sadece benmiyim eyt li diye düşünüyordum bütün eyt li kardeşlere. Hayırlı olsun

Avatar
Bizi 6 sene fazla çalıştırdınız HARAM OLSUN 2022-12-29 17:03:50

Bize yaştan vurdunuz 6 sene beklemek zorunda kaldık. 32 seneden emekli oldum. Şimdi yaş şartını kaldırdınız. Eeee şimdi bizim 6 yıllık hakkımız ne olacak. ZEHİR ZIKKIM OLSUN, HARAM OLSUN...

Misafir Avatar
Eski emekli 2022-12-30 00:19:05 @Bizi 6 sene fazla çalıştırdınız HARAM OLSUN

Daha iyi ya 6 sene fazla maaş almışsındır 3500 lirayla geçinebilecekmiydin şimdi EYT liler seviniyor maaşı gördükleri zaman ne yapacaklar bilemiyorum bide gün sayısı yetmeyenler kredi çekip günü tamamlayacak ne diyelim aramıza hoş geldiniz Allah kolaylık versin inşAllah eskiyi aramazsınız

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ahmede cevaben 2022-12-29 21:33:47

Madem o kadar memleketi düşünüyorsun 25 yıldır toplanan primler nerde,araplara harcanan 40 milyar $ eyt linin kaç yıllık maaşıdır,kayıp 128 milyar $ lar,üç beş 12 maaşlı haramzadeler,haksız ihaleler,cemaatlere tarikatlara usulsüz aktarılan milyar $ lar,bankamatik haramzadeleri ve milyonlarca uyuşturucu mağdurları onbinlerce satıcıları milyonlarca haksızlık .SAYIN AHMET bütün bunların vebali sen ve senin gibi cahillerin.Hakkımız tüm haramzadelere haram zehir zıkkım olsun.Son olarak milyonlarca dalavereci varken EYT linin alacağı üç beş kuruşa gözünü diktiğin için yazıklar olsun sana.Allah ın mahkemesine havale ettim seni.

Misafir Avatar
Ahmet 2022-12-30 13:49:04 @Ahmede cevaben

Allah'ın kitabını 3-4 kez anlayarak okudum. Okuduğumda göre de beni Allah'a havale edebilecek durumun yok. Sana da tavsiye ederim okumanı. Diğer taraftan söylediğin çoğu şeyde haklısın, israf edilen onca şey var ama 42 yaşında emekli olmak için gerçekten ağır bir işte çalışmak lazım. Ek olarak da Ahmede cevaben değil, Ahmet'e cevaben...

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
hasan 2022-12-30 08:44:27 @Ahmede cevaben

boş konusma istersen..sende biliyorsun ki bu yaşta emekli olunmaz ama sadece kendınız haklı gostermeye çalışlıyorsunuz?

Beğenmedim! (0)
Avatar
Oguzlar 2022-12-30 18:02:29

Eyt lilerin alacağı 3 kuruşa gözünü dikip. Devlet batar yaygarasi yapmayın özel sektörde çalışan patron ve patron yalakalarinin. Emrinde çalışmanın ne demek olduğunu bilmeden. Yorum yapıyor. Egolular sizi tüm eyt li kardeşlerime hayırlı olsun. Catlasinlar eyt ligi cekemeyenler