Sağlık Müdürlüğü yıkılıyor

Çorum İl Sağlık Müdürlüğü binası yıkılıyor. Yıkım 1 hafta içinde tamamlanacak.

08 Ekim 2018 Pazartesi 11:40

Gazi Caddesi üzerindeki Sağlık Müdürlüğü binasında bugün yıkım başladı. Sağlık Müdürlüğü binasının da yıkımı ile Kent Meydanı 11 bin 500 m2’yi bulacak.

Belediye Başkanı Zeki Gül, Başkan Yardımcısı Alper Zahir, bazı Belediye Meclis Üyeleri ve birim müdürleri yıkım esnasında hazır bulundu. Belediye Başkanı Gül, “Yıkım olmadan yapım olmaz” dedi.

Sağlık Müdürlüğü binasının yıkımı ile Kent Meydanı 11 bin 500 m2’yi bulacak. Alanın 975 m2’si Sağlık Müdürlüğü binasından kazanılacak.1 hafta içinde yıkım tamamlanacak ve enkaz da kaldırılacak.

Belediye Başkanı Gül, yaptığı açıklamada şöyle dedi;

“Gece gündüz demeden, bahane üretmeden, şehrin tüm dinamikleriyle, partilerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, her bir vatandaşımızla iş birliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Şehrimizin kısa-orta ve uzun vadeli ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak gücümüz ve imkanlarımız nispetinde gayretle çalışıyoruz.

Devletimize, Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, hemşehrilerimize karşı sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz.

Biz Belediye olarak hiçbir vatandaşımızın soruna, isteğine, ihtiyacına kayıtsız kalmadık. İnşallah Belediyemizin tüm birimleri ile insanlarımıza, şehrimize gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Şehrimizin sosyal, kültürel ihtiyaçlarını tespit ediyor, bu tespitlere göre de yatırımlarımızı yapıyoruz. Şehrimizin daha düzenli bir şehir olması, vatandaşlarımızın hayat standardının artırılmasına yönelik fiziki yatırımlarımız devam ediyor. Tamamladıklarımızı hizmete açıyoruz.

Çorum Belediyesi Kent Meydanı Projesi, Çorum’un en büyük ihtiyaçlarından birisiydi. Biz de Belediye olarak meydan ihtiyacını karşılamak amacıyla burada bir kent meydanı inşa ettik.

Tekel Binası, Özel İdare Binası, Sağlık Müdürlüğü Binası, kamuya ait arsalar ve özel mülkiyete ait çok sayıda arsa vardı. Burada kamulaştırma çalışmaları, devir işlemleri vs gibi çalışmalar yapıldı.

Kent meydanı planımızda Sağlık Bakanlığımıza bağlı Sağlık İl Müdürlüğü binasının yer aldığı arsa da vardı. Biz bakanlığımızın yetkilileri ile görüşmeler sonunda bina, Belediyemize devredildi.

Kent meydanı olarak hemşehrilerimize hizmet veren alan 11 bin 500 metrekarelik bir alan… Bu alanın içerisinde 975 metrekarelik oturum alanında sahip olan Sağlık İl Müdürlüğü Binamız dâhil.

Bina yıkımını kısa sürede tamamlayıp, yapacağımız çalışmayla birlikte arsamızı Kentmeydanına dahil edeceğiz. Bir hafta içerisinde yıkım ve enkaz kaldırma işlemlerini tamamlayacağız.

Önemli yatırımlarımızdan biri olan Kentmeydanı ve Yeraltı Otoparkı 08.02.2018 tarihinde teslim alınarak hizmete açıldı. Ancak hizmete açıldıktan kısa süre sonra Kent Meydanında imalata bağlı kusurlar ortaya çıkmıştı.

Tespit edilen kusurlar ve Kent Meydanında meydana gelen sorunlar, yüklenici firmaya bildirildi. Yüklenici firma sözleşmede yer alan 18 aylık teminat süresi şartına istinaden Kent Meydanımızda otaya çıkan ve tespit edilen tüm kusurlar yüklenici firma tarafından giderildi.”

 

Son Güncelleme: 08.10.2018 22:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.