Sungurlu’da neler oluyor?

Çorum’un Sungurlu ilçesinde yapılacak olan Anadolu Öğretmen Lisesi’nin arsa tahsisi ve projeleri Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi.

08 Ekim 2013 Salı 19:49
 Sungurlu’da neler oluyor?


Çorum’un Sungurlu ilçesinde yapılacak olan Anadolu Öğretmen Lisesi’nin arsa tahsisi ve projeleri Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, okulun yapılacağı arsanın kamulaştırması noktasında büyük uğraşlar verdiklerini belirterek, belediye olarak kamulaştırma çalışmaları kapsamında üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yaptıklarını söyledi.

Burasının Sungurlu insanı ve eğitime kazandırılması için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Uzunkaya, burayla ilgili mimari, mekanik, elektrik, statik bütün projelerinin hali hazır haritalarının bitirilerek, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslimini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Bundan sonraki süreçte okul ihalesinin yapılarak en kısa küsere inşaat çalışmalarına başlanmasını arzu ettiklerini dile getiren Uzunkaya, önümüzdeki yıl okulu hizmete açmayı planladıklarını kaydetti. Önümüzdeki yıl öğretmen lisesi öğrencilerinin kendi okullarında eğitim alacaklarını kaydeden Uzunkaya, bunun Sungurlu’da eğitimi kalitesinin artması noktasında önemli bir dönüm noktası olacağının altını çizdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun ise, Anadolu Öğretmen Lisesi’nin arsa sorunun çözülmesindeki katkılardan dolayı Başkan Uzunkaya’ya teşekkür etti.

Bundan sonra okulun inşası noktasında İl Özel İdare ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çalışmalara başlanılacağını dile getiren Dursun, “Okulun vaziyet planı, projeler hazır çok kısa bir süre içerisinde ihale tamamlanır. İnşaat tamamlanır. Öğrencilerimiz okullarına kavuşurlar. Eğitimin her aşamasında bizimle omuz omuza çalışan Sungurlu Belediye Başkanımıza Bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.


Okullara oturma grubu


Çorum’un Sungurlu Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Okullar Hayat Olsun’’ projesi kapsamında ilçede bulunan tüm okullara bank verildi.

Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun ilçedeki eğitim kurumlarını ziyaret ederek Endüstri Meslek Lisesinde hazırlatılan bankları okul müdürlerine teslim ettiler.

Yıllardır hiçbir Belediyenin tüm okullara aynı anda bank yardımı yapmadığını belirten Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, “Göreve geldiğimiz andan itibaren eğitime desteklerimizi hiç bir zaman esirgemedik. SBS sınavlarında ilk 3’ e giren ile üniversite yerleştirme sınavlarında ilk 10 bine giren tüm öğrencilerimize diz üstü bilgisayar hediye ettik. Tüm okullarımıza projeksiyon cihazı ile bilgisayar temininde bulunduk. Öğrencilerimize yönelik Hititlerin başkenti Boğazkale gezisine götürdük. Okullarımıza 3 boyutlu interaktif insan vücudu envanteri hediye ettik. Okullarımızda atık pil kampanyası başlattık. Okullarımızı Eğitime hazır hale getirmek için çevre düzenlemeleri yaptık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile karşılıklı fikir alışverişleri doğrultusunda eğitim adına ne gerekiyorsa yaptık” dedi.

Şimdi ise ‘Okullar Hayat Bulsun Projesi’ kapsamında tüm okullarımıza öğrencilerin ders dışında dinlenme zamanlarında, okul bahçesinde oturarak vakit geçirmelerine imkan sağlamak amacı ile okul bahçelerine oturma bankları ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getiren Uzunkaya, kendilerine destek olan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Hacı Akgümüş’e ve okul öğrencilerine teşekkür etti.


Kızılay vekaletle kurban kesecek

Türk Kızılayı Çorum Sungurlu Şubesi’nin geleneksel hale gelen vekaletle kurban kesim kampanyası 2013 yılında da devam ediyor.

Ülkenin ve dünyanın dört köşesindeki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Türk Kızılayı her yıl olduğu gibi bu yılda kurban bağışlarını mazlumların sofrasına ulaştıracak. Uygulanacak “Kurbanda Kızılay “ modeli sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece kurban döneminde değil yıl boyu ete kavuşacak.

Türk Kızılayı’nın sayesinde hayırseverlerin kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebileceklerini ifade eden Kızılay Sungurlu Şube Başkanı Elvan Küçükevcilioğlu, “Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt kurumunun modern kombinalarında vekalet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramının ilk üç günü kesilecek. İslami şartların tamamına uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek” dedi.

Kurban etlerinden elde edilecek kavurmanın, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacağını vurgulayan Küçükevcilioğlu, “Kavurma konserveleri Türk Kızılayı şubeleri aracılığı ile yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Bu yıl düzenlenecek kampanyalarda vatandaşların yurt içinde et ve süt kombinalarında kurban kesimlerini yaptırabileceği gibi, yurt dışında da Afrika, Asya ve Balkan ülkelerinde kurban kesim vecibelerinin yerine getirebilecek. Yurt dışında kesim ve dağıtımlar Kızılay ekiplerince yapılacak” şeklinde konuştu.

(İHA)





Son Güncelleme: 08.10.2013 19:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.