TİP’li Gevenci anılacak

DİSK/Emekli-Sen Çorum Şube Basın Sekreteri Şeref Karataş, 8 Ekim 1978’de Ankara Bahçelievler’de yaşamını yitiren TİP’li 7 üniversite...

05 Ekim 2013 Cumartesi 15:56
 TİP’li  Gevenci anılacak


DİSK/Emekli-Sen Çorum Şube Basın Sekreteri Şeref Karataş, 8 Ekim 1978’de Ankara Bahçelievler’de  yaşamını yitiren TİP’li 7 üniversite öğrencisinden biri olan Çorumlu Salih Gevenci’nin kabri başından anılacağını söyledi.

Yarın saat 13.00’de Ankara, Kırklareli ve Yenişehir’de de eş zamanlı düzenlenecek anma programında Gevenci de saat 14.00’de Çorum Hıdırlık Mezarlığı’nda kabri başında anılacak.

DİSK/Emekli-Sen Çorum Şubesi olarak, herkesi duyarlı olmaya ve bu anma etkinliğine katılmaya çağıran Karataş, “Sevgili arkadaşlarımız Osman Nuri Uzunlar, Hürcan Gürses, Salih Gevenci, Efraim Ezgin, Faruk Ersan, Latif Can ve Serdar Alten, 8 Ekim 1978’de Ankara Bahçelievler’deki evlerinde demokrasi, sosyalizm ve insanlık düşmanlarınca vahşice katledildiler.

Katledildiler çünkü bu katliam, son halkası Çorum Olayları olan faşist darbeye zemin hazırlamanın ilk halkasıydı. İlk halkasından son halkasına kadar faşist darbeye giden yolda bedel ödemiş Çorumlular olarak bu katliamı unutmadık. Darbenin en büyük mağdurlarından DİSK olarak bu katliamı unutmadık, unutmayacağız.

Bahçelievler’den Roboski'ye, Roboski’den Gezi’ye ülkemizde cinayetler ve zulüm hâlâ devam ediyor. Katledilen tüm demokratları, sosyalistleri, zulüm gören herkesi saygıyla anıyor, sevgiyle kucaklıyoruz.” diye konuştu.




Son Güncelleme: 05.10.2013 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.