Toprak Koruma Kurulu’nun hobi bahçesi kararı

Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında çeşitli kurumların temsilcilerinin yer aldığı Çorum Toprak Koruma Kurulu hobi bahçeleri ile ilgili karar aldı.

07 Temmuz 2023 Cuma 14:30
Toprak Koruma Kurulu’nun hobi bahçesi kararı

Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında çeşitli kurumların temsilcilerinin yer aldığı Çorum Toprak Koruma Kurulu hobi bahçeleri ile ilgili karar aldı.

Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Erdem Kolabaş, kentte hobi bahçesi adı altında elverişli tarım arazilerinin tarım dışı kullanımına izin verilmeyeceğini açıkladı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK.

Kolabaş, yaptığı yazılı açıklamada, Toprak Koruma Kurulunun Çorum Valisi Mustafa Çiftçi başkanlığında toplandığını hatırlatarak, “İlimiz sınırları içerisinde mevcut tespit edilen veya daha sonra tespite konu olacak hobi bahçelerinde idari para cezalarının uygulanması ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına oy birliği ile karar verilmiştir" dedi.

TARIM DIŞI KULLANIMA İZİN YOK

Çorum'da hobi bahçesi amaçlı tarım dışı kullanımlara izin verilmeyeceğini ifade eden Erdem Kolabaş, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 20. ve 21. maddesinde; tarım arazilerinin amacı dışında kullanılmasına yönelik ceza ve yaptırımların düzenlendiğini vurguladı.

MEVZUAT ÇOK AÇIK

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Erdem Kolabaş, şunları kaydetti: "Tarım ve Orman Bakanlığınca kanun ve yönetmelik hükümlerinin uygulanmasına açıklık getirmek ve ülke genelinde uygulama birlikteliğini sağlamak için 09.05.2023 tarihinde 2023-6 Sayılı Genelge yayınlamıştır.

İDARİ PARA CEZALARI UYGULANIYOR

Bu kapsamda Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne intikal eden şikâyet dilekçelerine istinaden kanun kapsamında iş ve işlemler yürütülmekte olup idari para cezaları uygulanmakta, izinlendirmeye başvurmayanlar veya izinlendirmesi mümkün olmayanlar Toprak Koruma Kurulu gündemine alınarak kurul görüşü doğrultusunda iş ve işlem tesis edilmek üzere ilgili idareye bildirilmektedir.

İKİ AYRI HOBİ BAHÇESİ İÇİN KARAR

Genelge sonrası ilk Toprak Koruma Kurulu 21.06.2023 tarihinde Valimiz Sayın Mustafa Çiftçi başkanlığında toplanmıştır. Gündem maddeleri içerisinde yer alan İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce işlemleri devam eden iki adet Hobi Bahçesi amaçlı tarım dışı kullanımlara yönelik kanun hükümlerinin uygulanması yönünde oy birliği ile karar alınmıştır. İşlemleri devam eden, tespit edilen veya tespite konu olacak olan tarım arazilerinin amaç dışı kullanımı, daha sonraki kurul gündemlerinde de kanun, yönetmelik ve genelge kapsamında değerlendirilmeye devam edecektir.

OY BİRLİĞİ İLE KARAR VERİLDİ

Toprak Koruma Kurulu toplantısında ayrıca, “ilimiz sınırları içerisinde mevcut tespit edilen veya daha sonra tespite konu olacak hobi bahçelerinde idari para cezalarının uygulanması ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına” oy birliği ile karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Son Güncelleme: 10.07.2023 12:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şaşkın ördek 2023-07-07 15:44:30

Buradan birşey çıkmaz. Keşke uygulanabilse. Türkiye'nin en büyük çıkmazları çarpık yapılaşma, çevre temizliği ve adamına göre adalet.

Avatar
KADİR 2023-07-07 17:05:41

Yıllardır hem yapılıyor, hem satılıyor bir sürü tarım arazisi heba oldu.. Neden sessiz kalınıyor anlamış değilim..

Misafir Avatar
özgür 2023-07-09 16:44:48 @KADİR

ne paralar vurdular varya...
10 para vergi ödemeden hemde... zaten bu emlak işi tamamen vergisiz bir iş.
alanda satanda, emlakcısıda 1 kuruş ödemez.
sonuç; hiç bir şey olmaz. devam...

Beğenmedim! (2)
Avatar
Seyreden vali 2023-07-07 19:07:16

2020 yılında ovasaray köyünde 650 dönüm araziyi adamlar kağıt üzerinde parselleyip sstmaya başladı Özel idare valiye mevzuyu anlattı buna rağmen vali seyretti siyasiler dahi engel ol demesine rağmen seyretti üzerinden üç yıl geçmiş hobi bahçesi yıkma kararı alıyor alınan kararları uygulayamadın ensar ilim yayma arasında mekik dokuyacağına bunlara bakacaktın vali efendi atı alan üsküdarı geçmiş Özel idare seyrediyor tarım seyrediyor vsli zaten seyrediyor Türkiye de hiç bir ilde böyle bir rezalet yok

Avatar
çorumlu 2023-07-07 16:26:15

Önce belediyenin silmkent kuruçayda parsel parsel sattığı hobi bahçelerinden başlayın lütfen görelim ADALETinizi.. adalet her zaman herkese lazım...

Avatar
Doğrucu 2023-07-07 16:27:57

Gerçekten, tarım alanlarını düşünenler, tarlalara bloklar dikilirken uzayda mıydı merak ediyorum. Hobi bahçelerinde insanlar nefes alıyor,sebze meyve yetiştiriyor. Illaki buğday arpa mı olacak. Sanki buğday arpa ekenler çok memnunmuş gibi.

Avatar
Hobi Bahcesi 2023-07-07 17:33:17

Depremde vatandaşın simidi oldu.
Bu bir ihtiyaç, toprakla uğraşma,Yeşillik meyvelik üretimi yapma,
Yapilanlarin dışında bundan sonra müsade etmemeli denetim yapmalı ve en önemlisi bu saatten sonra
Kooperatife tarla satışı yapilmamali.

Avatar
Çorumlu 2023-07-07 17:21:14

Atı alan Üsküdar’ı çoktan geçti.

Avatar
Çorum 19 2023-07-07 20:05:03

Seneye secim var ve hobi bahceleri gerekli ..ruhsati verilmeli