Uslu, Topbaş’ın davetine katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile İETT filosuna katılan 758 otobüsün hizmete alınması töreni gerçekleştirildi.

13 Ekim 2013 Pazar 15:26
 Uslu, Topbaş’ın davetine katıldı


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile  İETT filosuna katılan 758 otobüsün hizmete alınması töreni gerçekleştirildi. Törene; Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çevre Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili İdris Güllüce, çok sayıda milletvekili ve vatandaşlar katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ev sahipliğinde gerçekleşen törende konuşan Erdoğan, 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde İstanbul nüfusunun 8.5 milyon olduğunu hatırlatarak, “Şu anda yaklaşık 15 milyon oldu. Neredeyse iki katına katladı. Nüfus bu kadar hızlı artarken İstanbul’da araç sayısı da hızla artıyor. Türkiye genelinde 17 milyon motorlu araç var. Yılda 350 bin motorlu araç trafiğe giriyor. Günde ortalama bin araç trafiğe katılıyor. Nüfus ve araç sayısındaki hızlı artışa rağmen trafiği rahatlatma, ulaşımı en konforlu şekilde tesis için büyük yatırımlar yaptık ve yapıyoruz” dedi.

Medyada AK Parti hükümetine yönelik trafik yoğunluğu eleştirilerinin yapıldığına dikkat çeken Erdoğan, “Milletimi vatandaşımı dünyaya götürmeyen, dünyada olanları buraya aktarmayan bir zihniyet bu. Bugün İngiltere’nin Londra’sında belirli saatlerde merkeze giremezsiniz, özel ödeme yapmaz zorundasınız. Belediye başkanlığımda bir teklif getirdim. ‘İstanbul’a gelmek için nakil ilmuhaberi isteyelim’ dedim. Dediler ki ‘İstanbul’a gelmeyi bu belediye başkanı yasaklıyor’ Biz adımlarımızı attık. Attık da ne oldu. O günden bu güne bizim zihniyetimize inanan İstanbul halkı bizi hiçbir zaman iktidardan indirmedik” diye konuştu.


‘Çocuklara Her Gün Slogan Attırarak Cumhuriyet Büyümez’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Andımızın kaldırılması eleştirilerine yanıt vererek, "Yasaklarla Cumhuriyet yücelmez, baskılarla ayrıştırmalarla Cumhuriyet yücelmez. İnsanlardan özgürlükleri esirgeyerek, en temel haklarını yasaklayarak Cumhuriyet korunmaz. Çocuklara her gün slogan attırarak Cumhuriyet büyümez" dedi.

Başbakan Erdoğan vatandaşların Kurban Bayramını da kutlayarak şunları söyledi: "Önümüzde Kurban Bayramımız var. Bu bayram birliğimizin, beraberliğimizin nişanesi. Bütün milletime sesleniyorum anneniz hayattaysa kadri kıymetini bilin. Babanız hayattaysa kadri kıymetini bilin. Utanmayın gerektiğinde ayaklarının altını öpün. Cennet onların ayaklarının altında çekinmeden öpün. Ben öptüm öptükçe ezilmedim. Tam aksine Rabbim bizlere farklı makamlar verdi. Cennet annelerin ayakları altındadır unutmayın, babaların değil. Bu bayramın özelliği çok farklı. Muhakkak büyüklerimizi ziyaretlerini yapalım, şehitlerimizin ziyaretlerini yapalım. Bunlar bizim birliğimizin beraberliğimizin nişanesidir"






Son Güncelleme: 13.10.2013 15:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.