Valilik kararı endişelendirdi

Çorum Valiliği’nin koronavirüs tedbirleri kapsamında  kamu kurumlarında bir süredir devam eden esnek çalışma dönemini sona erdirmesi bazı vatandaşlarda endişeye neden oldu.

06 Mayıs 2020 Çarşamba 16:21
Valilik kararı endişelendirdi

Çorum Valiliği’nin koronavirüs tedbirleri kapsamında  kamu kurumlarında bir süredir devam eden esnek çalışma dönemini sona erdirme kararına ilk tepkiler gelmeye başladı.
Konuya ilişkin görüşlerini dile getiren bazı vatandaşlar, Çorum’da koronavirüs vakalarının bir yavaşlama olsa bile henüz tamamen sona ermediğini hatırlatarak, Çorum Valiliği’nin kamu kurum ve kuruluşlarında dönüşümlü çalışma sisteminin sona erdirilmesini erken alınmış bir karar olarak değerlendirdi. Çorumlular ikinci bir dalga yaşanmaması için kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade ettiler.
Çorumlular’ın ekseriyeti Valilik kararı için ‘Sağlık açısından inşallah sıkıntı olmaz’ yorumunda bulundu.
Bilindiği üzere Çorum Valiliği, bazı kurumlardan gelen talep ve şikâyetler sonucu çalışma barışının korunması ve suiistimallerin önüne geçilmesi amacıyla idari izinlerinin tek tek yeniden değerlendirilmesini kararlaştırdı. Kurum amirlerine gönderilen yeni karara göre, kamu kuruluşlarında idari izinli sayılan tüm personelin durumlarının ayrı ayrı ele alınarak çalışmasında herhangi bir sakıncanın bulunmadığı tespit edilen personelin tez zamanda görevlerine başlatılması istendi.

Bu arada Ankara'nın aldığı karar doğrultusunda yerelde AVM, berber ve kuaförler de 11 Mayıs'tan itibaren tedbirlerini alarak hizmet vermeye başlayacak.

Son Güncelleme: 08.05.2020 11:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cesur 2020-05-06 20:34:07

kararı yerinde buluyorum.2 aydır evde yattık.devletimizin bize ihtiyacı olduğu bu günde göreve başlamak için sabırsızlanıyorum.vatandaşımızın işleri daha hızlı görülür.bu süreçte herkes elini taşın altına koyabilmeli.bu devlette bu millete bizim eski güzel günlere dönebilmemiz için çok çalışmamız gerektiğini düşünüyorum.

Avatar
Hidur 2020-05-07 03:26:21

Yok öyle kronik falan.Herkes işe gidecek. Maaş almaya gelince ben kroniğim eksik verin diyor musun? Ayrıca virüs kronik olmayan insanı öldürmüyor mu? Yeter düşün devletin yakasından.Zaten kurumlarda çalışan üç beş kalite adam arkası olmayan kalifiye personel çalıştırılıyor. Zaten işe gitsenizde bi faydanız yok.

Avatar
memur 2020-05-06 22:43:43

biraz daha yatarsa memur,alişır birdaha mesaiye gelmez.çorumda vaziyet iyiki biraz gevsedi.valiliğin karaı doğru.işler aksadımı aksamaz zira lüzümundan fazla insan var çalışan aynı

Avatar
Hıdıra destek 2020-05-08 12:37:12

Zaten kurumlarda 3. 5 kişi kalifiye eleman çalışıyor.sapasaglam memur işini yapmasına engel sağlık problemi yok (burada işe tekerlekli sandalyeyle gelen kardeşlerimi ayırıyorum .onların başımızın üstünde yeri var.)zamanında bir raporunan engelli memur olmuş günde günde 4saat çalışmıyor.geç gelip erken çıkıyor.müdür biraz çalış diye sıkıştırınca ben yapamam engelliyim diyor.daha olmadı amiri tehdit ediyor .seni valiye söylerim engelli memurlara mobbing uyguluyorsun diye tehdit ediyor.maaş almaya gelince ben yüzde 40 engelliyim .az çalıştım.maaşımı yüzde 40 azverin demiyor.gerçekten engeli olmayan buşekilde dairelerde çok adam var .hiç bir işe yaramıyorlar kuru kalabalık.adamlar kendi kafalarına göre daireye gelip gidiyorlar.düşün artık bu milletin budebltin yakasından .tekrar söylüyorum işe zor şartlarda gelen,vatanına milletine faydalı olmaya çalışan aldığı parayı haketmeye gayret eden gerçek engelli kardeşlerimi bunlardan ayrı tutuyorum ,onların bizim başımızı üstünde yeri var

Avatar
Sezgin KAYA 2020-05-07 17:18:03

Çok doğru karar verdi vali bey
Memura esnek çalışma verildi memur işe gitmiyor ama çarşı pazar durmadan geziyor. Hiç olmassa işine gitsin orada otursun. Valimizi tebrik ediyorum

Avatar
HALK 2020-05-07 10:38:34

Tedbirler alındıktan sonra bence yerinde karar.Sabah 09:00 uygulamasında da isabetlş karar alındığını düşünüyorum

Avatar
Vatandaş 2020-05-06 16:34:25

Valilik yazısında dönüşümlü çalışmanın iptal edildiği yazıyor ancak kurumlar engelli ve kronik hastalığı olanlar dahil tüm personeli göreve çağırıyor. Böyle aceleci davranılırsa vaka sayısının yeniden artması kaçınılmaz.

Misafir Avatar
Vatandaşa cevap 2020-05-11 13:59:34 @Vatandaş

Senin mantık nasıl bir şey aceleci davranmak diyorsun kronikler koronalı mı sanki de vaka sayısı artacak

Beğenmedim! (1)
Avatar
Ahmet YILDIZ 2020-05-06 16:52:12

Dönüşümlü çalışmayı bırakın, çarşı pazar virüs öncesi yoğunluğuna hemen geri döndü. Çok erken normalleştik.Yazık olacak o kadar emeğe...