Ve yeniden açılıyor

Çorum il genelinde görülen şap hastalığı nedeniyle bir süredir kapalı olan Sungurlu Hayvan Pazarı açılıyor.

13 Haziran 2023 Salı 16:36
Ve yeniden açılıyor

Çorum il genelinde görülen şap hastalığı nedeniyle bir süredir kapalı olan Sungurlu Hayvan Pazarı’nın 15 Haziran Perşembe günü açılacağı bildirildi.

İLÇE TARIM DUYURDU

İlçe Tarım Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Şap hastalığı İlimizde ve çevresinde yoğun bir şekilde görülmüştür. Müdürlüğümüz tarafından hızlı ve etkin bir şekilde iki kez şap aşılaması yapılmıştır. İlçemizde henüz hastalık görülmemiştir. 15 Haziran Perşembe günü hayvan pazarı açılacaktır. Kurban Bayramı sebebiyle yoğun bir hayvan hareketi olacaktır. Bu yüzden pazarlarda hijyen konusuna azami dikkat edilmelidir. Araçlar mümkün olduğu kadar uzağa park edilmeli, ahırlara girerken galoş, yeni kıyafet gibi tedbirler alınarak hastalığın ilçemize girmesine engel olunmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2023-06-13 18:06:08

Gates Vakfı'yla içeriği gizli tutulan(Tarım Ve İçişleri Bakanlıkları) ama ne olduğu gün gibi ortada olan anlaşmanın gerekleri hayvancılığa saldırı. Bu anlaşmayı yapanlara destek olarak da ülkeyi kurtardık sanıyor birileri. Bunlar iyi günlerimiz...