Yeter artık...

Son günlerde artan çocuk istismarı haberlerine karşı Çorum özelinde ilk tepki açıklaması ÇFK ve Memur Sen'den geldi.

04 Temmuz 2018 Çarşamba 17:27
Yeter artık...

Son günlerde artan çocuk istismarı haberlerine karşı Çorum Fotoğraf Kulübü Derneği (ÇFK) sessiz kalmadı. Çocuk istismarcılarına karşı en ağır cezanın verilmesi gerektiğini belirten ÇFK Derneği Başkanı Akman, yaşanan olayların toplum vicdanını yaraladığını kaydetti.

Çocuk istismarı konusuna en önemli görevin yine ailelere düştüğünü, ailelerin çocuklarına sevgiyle ve bilinçle yaklaşması gerektiğinin altını çizen Akman, "Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Çocuklarımız bizim her şeyimiz. O minik yavrularımız daha hayatlarının baharında kirli ellerin kurbanı oluyorlar. Bu canilerin, insanlıktan nasibini almamışların kısasla cezalandırılmasını, bununu için de gerekli olan yasal düzenlemelerin bir an önce yapılmasını bekliyoruz. Bu açıklamayı bir dernek başkanı sıfatından öte bir baba olarak, tüm bu yaşananlar karşısında içi cız eden iki küçük evlat sahibi olarak yaptığımı belirtmek istiyorum" dedi.

Bu konuda yasal düzenleme yapılmasını istediklerini ve tüm siyasi partilerin birlikte hareket etmesi gerektiğini kaydeden ÇFK Dernek Başkanı Atakan Akman, "özellikle Çorum'daki STK'ların bu konuda sesinin çıkmamasına da bir anlam veremediğimi de üzülerek ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

İYİLİK, AHLAK, VİCDAN İFLAS EDİYOR, ÇOCUKLAR KATLEDİLİYOR

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı da yaptığı açıklamada, ,"Ülkemizde son günlerde çocuklarla ilgili kayıp, istismar ve katledilme haberleri geliyor ve tüm ülkeyi büyük kaygıların eşiğine getiriyor. Önce Ankara Polatlı'da kaybolan 8 yaşındaki Eylül ve akabinde Ağrı'da, Ramazan Bayramı'nın 1'inci günü kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'den vahşet kokan acı haberler aldık. Kayıp çocuk vakaları artıyor, çocuk istismarı çoğalıyor ve çocuk cinayetleri sıradanlaşıyor sosyal medya tepkisinin dışında hiçbir adım atılmıyor. Bu olaylar bizi bir gerçeği bir daha düşünmeye davet ediyor ve geleceğimiz için acil tedbirler almamız, suçlulara hak ettiği cezayı behemehal vermemiz, önleyici ve koruyucu nitelikte uzun vadeli politikalar belirlememiz gerekiyor." Dedi.

Son Güncelleme: 04.07.2018 17:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.