100 yıl sonra buluşturuldu

Kuvayı Milliye Müftüsü İsmail Hakkı Efendi’nin baştaşı ile mezarının 100 yıl sonra buluşturulduğu açıklandı.

23 Haziran 2022 Perşembe 09:55
100 yıl sonra buluşturuldu

Çorum’un İskilip ilçesinde mezarı bulunan Kuvayımilliye Müftüsü İsmail Hakkı Efendi’nin baştaşı ile mezarının 100 yıl sonra buluşturulduğu açıklandı.

Hitit Üniversitesi İskilip MYO akademisyenlerinin ilçedeki Hacıkarani Mezarlığı’nda yaptıkları çalışmalarda önemli neticeler alınıyor.

‘Kuvayı Milliye Müftüsü’ olarak anılan İsmail Hakkı Efendi'nin tam 100 yıl sonra baş taşı ile mezarı buluşturularak İskilip'in yakın tarihine ait bir değer daha gelecek kuşaklara aktarıldı. Söz konusu çalışma Hitit Üniversitesi MYO Mimari Restorasyon Bölümü hocalarının sayesinde ihya edildi.

Kurtuluş Savaşı’nın en sıkıntılı günlerinde İskilip'te Müftülük görevinde bulunan Mansurzadeler'den İsmail Hakkı Efendi'nin mezarı yaptırıldı.

Hitit Üniversitesi İskilip MYO Mimari Restorasyon Bölümü Dr. Öğretim Üyeleri Dr. Cemal Ekin ve Dr. Doğan Koşan’ın Hacı Karani Mezarlığı'nda yaptıkları restorasyonda bilinmeyen bir çok şahsiyetin mezar taşları tespit edilmişti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Dr. Cemal Ekin, “İskilip’te önemli şahsiyetlerden birisi olan İskilip Müftüsü İsmail Hakkı Efendi'ye ait ve sadece baş taşı günümüze gelebilmiş iken İskilip Belediyesi ve MYO’nun yürüttüğü çalışmalarla İsmail Hakkı Efendi'nin mezarı yaptırıldı. Yapılan yeni mezara orijinal baş taşı yerleştirildi.

Son Güncelleme: 23.06.2022 14:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Egitim sart 2022-06-23 10:15:07

Kuvâ-yi Milliye böyle ya da Kuvayi Milliye diye yazilir. Biraz ogren, hic bilmiyorsan google yaz.

Avatar
Öz İskilip li 2022-06-23 10:27:41

Teşekkürler Cemal Hocam ve ekibine, bir anlamda tarihe ışık tutuyorlar, daha öncede Akşemseddin Hazretlerinin ailesinin mezarlarını tescil ettirmiştir, İMY Okulu hala metrük binada eğitime devam ediyor, namus borcu olanların dikkatine!

Avatar
İskilip li 2022-06-23 10:36:04

Süleyman hoca oldukça başarılı, liyakatli bir müdür, Oğuzlar çok şey kazandı, İskilip i köy yaptınız beyler, bu çeteyi biliyoruz.

Avatar
Çorumlu 2022-06-23 17:49:14

Iskilipliler birde sizin su eski yuksek okul mudurunden bahsedin ne yapti kimleri ise aldi kimleri isten çıkarttı universitede hala kol geziyor cirit atiyor bu ajanlik yapiyorlarnlar coruma disaridan gelip corum soyle corum boyle corumlu bunu yapti gundem değiştirerek kendileri istedigi gibi kendi adamlarini taserondan kadroya aldilar corumlularin ekmeğiyle oynadilar ve bu adam hale akademisyenlik yapiyor takdir yuce devletin