Bu proje Çorum'u uçurur

Hattuşa'da Ihlara Vadisi benzeri bir proje düşünülüyor. Proje için teknik inceleme yapıldı

28 Eylül 2018 Cuma 14:19
Bu proje Çorum'u uçurur

Hitit uygarlığının başkenti Hattuşa Örenyeri'nde Ihlara Vadisi benzeri bir projenin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

ANTİK KENTTE İNCELEME

Kültür ve Turizm Müdürlüğü ev sahipliğinde Ankara Koruma Bölge Kurulu Üyeleri, kazı başkanı ve ilgililerin katılımıyla Hattuşa’da  ‘Budaközü Vadisinin Doğa Turizmine Kazandırılması’ ve "Yeşilırmak Havzası Entegre Turizm Destinasyonu" projesini yerinde inceledi.

BU PROJE TURİZMİ UÇURUR

Edindiğimiz bilgiye göre, Özel İdare Müdürlüğü tarafından hazırlanan Budaközü Vadisinin Doğa Turizmine Kazandırılması’ projesi Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’na (OKA) sunuldu.

Bölgenin kültür varlığı olması nedeniyle koruma kurulu üyeleri projenin uygulanacağı alanı yerinde görmek istedi. Tarihi dokuya zarar verilmeden yapılması yönünde teknik incelemede bulundu.

BUDAKÖZÜ VADİSİ PROJESİ

Projeye göre, Budaközü Çayı’nın içinden gecen antik kentin Ihlara Vadisi formatında bir macera vadisine dönüştürülmesi öngörülüyor. Vadide yürüyüş yolları, asma köprüler, merdivenler, doğada mevcut taş ve ağaçların kullanılarak ortaya çıkarılan hayvan ve doğal figürlerden oluşan yeryüzü sanattı uygulaması hayata geçirilecek.

Hattuşa’yı ziyaret eden yerli ve yabancı turistler Budaközü Vadisi’nden geçerek Hattuşa antik kentine ulaşacak, oradan Yazılıkaya’ya geçecek. Yani bir tarafta tarih ve kültürü gezen insanlar aynı zamanda macera vadisinde doğa yürüyüşü yapmış olacak.

Son Güncelleme: 28.09.2018 14:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipden 2018-09-28 14:58:20

İskilip de Çorum turizm içine alınmalı. Kale, kale altında hitit kaya mağaraları, mağara önündeki eski evler, kale arkasında tüm çevrece görülen YİVLİK KAYASI öyle harika bir
Kaya görüntüsü Türkiye karadeniz Sinop bölgesi gibi yada ÜÇ KISIMLARA ARAPÇA ALLAH IŞIKLI YAZILABİLİR. Mardin kalesi tüm ovadan gerdan gibi görünür. İskilip içinde bir şeyler yapılmalıdır.

Seyir terazi yayılabilir. Konumu itibari ile diye sadece teklif bir şeyler yapılmasını BEKLEYEN BİR İLÇE VAR BURADA