Çorum Müzesi gece ayrı güzel

Avrupa Müzeler Gecesi etkinliği kapsamında Çorum Müzesi, ziyaretçi akınına uğradı.

19 Mayıs 2019 Pazar 12:07

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 18 Mayıs Müzeler Günü dolayısıyla düzenlenen "Avrupa Müzeler Gecesi" etkinliği kapsamında Çorum Müzesi, ziyaretçi akınına uğradı.


Gündüz müzeye gelme fırsatı bulamayanlar etkinlik ailesiyle Çorum Müzesi'ni gezerek, hem müzede sergilenen yaklaşık 7 bin yıllık tarihi eserleri inceleme fırsatı hem de keyifli bir akşam geçirme buldu.


Avrupa Müzeler Gecesi programının güzel bir etkinlik olduğunu dile getiren Doğan Göksel, “Bu etkinlikten bizimde yararlanma fırsatımız oldu. Etkinlikte emeği geçen ve insanları müzeyle buluşturan yetkililere teşekkür ederim” dedi.


Tarihi bilmeyenlerin kendini bilemeyeceğini dile getiren Mustafa Gökgöz ise, tarihin tanıtılması anlatılması noktasında müzelerin önemine dikkat çekerek, Çorum müzesinin de sadece Türkiye’de değil dünya çapında önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.
Çorum Müzesi’nde Hititlerin yanı sıra çok sayıda medeniyete ait eserlerin olduğunu hatırlatan Gökgöz, “Müzenin bu gece açık olması çok güzel oldu. Vatandaşların ilgisi yoğun. Bu tür etkinlikler devam etmeli” ifadelerini kullandı. 
Çorum Müzesi’ne ikinci kez geldiğini anlatan Alya Göktürk adlı çocuk ise, “Müzeyi çok beğendim. Göz yaşı şişeleri dikkatimi çekti. Onların ne için kullanıldığını araştırıp öğreneceğim” diye konuştu.


İHA

 

Son Güncelleme: 19.05.2019 12:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165