Geleneksel sanatlarda işbirliği

Tokat Olgunlaşma Enstitüsü Tokat Olgunlaşma Enstitüsü Çorum'da var olan geleneksel sanatlarla ilgili çalışma yapıyor.

14 Aralık 2018 Cuma 15:18
Geleneksel sanatlarda işbirliği

Tokat Olgunlaşma Enstitüsü Tokat Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Filiz Vanlıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ü ziyaret etti.

Ziyarette Tokat’ta oldukça ileri durumda bulunan geleneksel sanatlarla ilgili çalışmalarından örnekler sunularak işbirliği konuları ele alındı.

Tokat Olgunlaşma Enstitüsü Tokat Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Filiz Vanlıoğlu, geleneksel el sanatları ve giyim kültürü ile ilgili araştırmalar yaparak arşivlemek ve asıllarını koruyarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla Çorum’a geldiklerini belirtti.

Milli Eğitim Müdürü Büyük de, “Bakanlığımızın Vizyon Belgesi ile başlayan olgunlaşma sürecinde zamanla sonuçlarını göreceğiz. Çorum ve Tokat aynı bölgede yer alan ve benzer  kültüre sahip iki şehir. Ortak yapabileceklerimiz konusunda desteğe hazırız.” dedi.

Son Güncelleme: 14.12.2018 17:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.