Kadeş Beyaz Mikrofon'da

Kadeş Barış Sempozyumu Komitesi Beyaz Mikrofon'a konuk oldu

29 Kasım 2017 Çarşamba 00:47
Kadeş Beyaz Mikrofon'da

Kadeş Barış Sempozyumu düzenleme komitesi Umut Radyo’da yayınlanan Beyaz Mikrofon programına canlı yayın konuğu oldu.

Meltem Danışman Çınar’ın sorularını yanıtlayan komite ve Hitit Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Muammer Cengil, Yrd. Doç. Dr. Özlem Sir Gavaz ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak; Uluslar arası Kadeş Barış Eşitlik ve Kardeşlik Sempozyumunun Çorum’un toplumsal hafızasında yer tutan çok önemli bir organizasyon olduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde, Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde ve Kültür Turizm Bakanlığı iş birliğinde gerçekleşen sempozyuma Başbakan Binali Yıldırım’ın katılmasının etkinliğin üst düzeyde önemsendiğini belirterek, bu organizasyonla dünyaya sevgi ve  barış mesajlarının Çorum’dan verilmesine vesile olunmuştur.” denildi.

Kadeş Barış Sempozyumu ile kültürel, sosyal ve bilimsel anlamda istenilen amaca ulaşıldığına dikkat çeken komite üyeleri, altı oturumda yirmi iki bildirinin yayımlandığını ve yapılan sunumların kısa süre içinde kitaplaştırılarak yayınlanacağını ifade etti.

Söyleşide tarih bilimi açısından bilimsel bir temel üzerinde şekillenen Kadeş Barış Sempozyumunun aynı zamanda Çorum’un turizm ve tanıtım potansiyeline sunduğu katkı açısından da büyük bir öneme sahip olduğunun altı çizildi.

Programda milattan önce 1200’lü yılarda yapılan Kadeş Barış Antlaşması imzalanırken Mısır tarafında sadece kral varken, Hitit yani Çorum tarafında kral ve kraliçe imzasının bulunmasının günümüz koşullarında kadın erkek fırsat eşitliği açısından tek başına örnek verici bir durum olduğu kaydedildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.