Kadeş bu müzede

Dünyanın en önemli koleksiyonlarından birine sahip olan İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nde dünyaca ünlü Kadeş Antlaşması eşsiz tarihi eserlerinden birisi olarak sergileniyor.

08 Kasım 2019 Cuma 14:34
Kadeş bu müzede

Dünyanın en önemli koleksiyonlarından birine sahip olan İstanbul Arkeoloji Müzeleri ya da eski ismiyle Müze-i Hümayun’un bir kısmı kapsamlı yenileme çalışmalarının ardından kapılarını tekrar açtı. Restorasyonun önümüzdeki yıl tamamlanması beklenirken, dünyaca ünlü Kadeş Antlaşması eşsiz tarihi eserlerinden birisi olarak sergileniyor.
TRT Haber’den Mine Yağıcı Çiftçi ve Serhan Sevin imzalı, Ünsel Ayhan Aybek’in kurguladığı haberde, MÖ 13. yüzyılın başında, Kadeş Savaşı’nı sonlandıran Mısır Firavunu II. Ramses ile Hitit Kralı III. Hattuşili arasında imzalanan Kadeş Antlaşması’na dikkat çekiliyor.
İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, TRT Haber’in müzedeki değişimle ilgili sorularını yanıtlarken, müzede en fazla ilgi çeken eserlerin başında ise tarihin ilk anlaşması olan Kadeş’in geldiğini ifade ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.