Vali Hitit Barajı için devrede

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ömer Arısoy ve eski Musteşar Yardımcısı Mahmut Kocamese ören yerlerini ziyaret etti.

09 Kasım 2018 Cuma 14:47
Vali Hitit Barajı için devrede

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ömer Arısoy ve eski Musteşar Yardımcısı Mahmut Kocamese ören yerlerini ziyaret etti.

Bakanlık üst düzey yöneticileri Arısoy ve Kocamese’nin Hattuşa ve Alacahöyük Hattuşa ve Alacahöyük'ü ziyaret ettikleri belirtildi.

Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, Alaca Kaymakamı ve Belediye Başkanı'nın da hazır bulunduğu ziyarette, Çorum'un kültür ve turizmle ilgili genel taleplerinin iletilmesinin yanı sıra Hitit Barajı'nın devir işlemi gündeme geldi.

Bu arada edindiğimiz bilgiye göre, bakanlık yetkilileri Vali Mustafa Çiftçi ile telefonla görüştü. Hitit Barajı'nda DSİ tarafından yapılan peyzaj, rekreasyon ve çevre düzenlemesinin tamamlanmasına rağmen tarihi barajın Genel Müdürlükten Alaca Kaymakamlığı'na devrinin uzun süredir gecikmesi nedeniyle bölgenin turizme açılamadığı ele alındı.  Bakanlık yetkilileri, Vali Çiftçi'nin devreye girmesiyle barajın devri konusunu yakınen takip edeceklerini ifade ettiler.

Son Güncelleme: 09.11.2018 19:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.