Valilik Kütüphanesi memurlara açılmalı

BASK İl Temsilcisi Hayati Çam, Valilik Kütüphanesi’nin memurlara açılmasını istedi.

18 Aralık 2018 Salı 13:00
Valilik Kütüphanesi memurlara açılmalı

BASK İl Temsilcisi Hayati Çam, Valilik Kütüphanesi’nin memurlara açılmasını istedi.

Valilik hizmet binası 5 katında bulunan bulunan kitaplık ve dökümantasyon merkezinin memurların kullanımına açılması gerektiğini belirten Çam, 1964 yılından itibaren her yıl olduğu gibi bu yılda 2019 yılı içinde 25-31 Mart 2019 tarihleri arasında Kütüphanecilik haftasının kutlanacağını, kütüphane ziyaretleri yapılacakğını, kitapların okunacağını, kitap okumanın faydalarının anlatılarak sıradanlaşmış bir kütüphanecilik faaliyetleri yapılacağını savundu, Çam, açıklamasında şöyle dedi;

“Allah’ın adıyla oku, ilim Çin de olsa gidip alınız inancını savunmamız maalesef lafta kalmaktadır.

Valilik hizmet ek binasının 5. Katında bulunan kitaplık ve dokümantasyon merkezinde 3100 kitap bulunmakta ve kapalı durumda bulunan bu kitaplar memurların kullanımına açılmalıdır. Merkez Kütüphane Müdürlüğünün deposunda bulunan fazla kitaplar Taşınır Mal Yönetmeliğine göre kitaplar Valilik kitaplığına devredebilir,  memurlar tarafından ellerinde bulunan kitaplar bağış yapabilir, bütçe imkanları dahilinde satın alınarak kitaplık güçlendirilebilir.

Nitelikli insan yetiştirilmesinin başlıca etmenlerinden birisi hiç kuşku yok kitaplardır. Tabi bu kitaplar arasında ideolojiden uzak insanlara yararlı konularda bilgi alabileceği, kendisini geliştirebileceği kitaplarında bulunması önemlidir.

Cumhurbaşkanımızın söylemlerinin bir tanesi de Millet Kıraathaneleridir. Şayet buradaki kitaplık Cumhurbaşkanımızın görüşleri doğrultusunda kitaplığın kütüphane olarak şekillendirilmesi olumlu katkı sağlayacaktır. Aksi halde 3100 kitabı kapalı tutarak bilgiyi hapsetmiş olacağız.

Valilik bünyesinde çalışan memurların rahatlıkla alıp okuyabileceği öğlen dinlenme saatlerini değerlendirebileceği çay içebileceği bir ortamın oluşturulması memurların boş vaktini değerlendirme açısından olumlu bir davranış olacaktır. Kitaplığın memurlara açılması halinde Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilciği olarak  50 kitap bağış yapacağız. BASK olarak sorumlu idarecilerin bu çağrıya sessiz kalmayacağını umuyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.