Ve törenle yıkıldı

Çorum Belediyesi’nin Kent Meydanı Projesi kapsamında kent merkezinde Ziraat Bankası Merkez Şubesi binası yıkıldı.

08 Eylül 2023 Cuma 16:39
Ve törenle yıkıldı

Çorum Belediyesi’nin Kent Meydanı Projesi adım adım ilerliyor.

Kentin tarihi değerlerini gün yüzüne çıkararak şehrin turizm potansiyelini artırmaya hedefleyen Çorum Belediyesi, Çorum Kalesinden başlayıp Ulu Cami'ye kadar uzanan 'Kültür Yolu' rotası üzerinde bulunan tarihi meydan projesinde önemli bir adım daha attı.

ESKİ ZİRAAT BANKASI YIKIMI BAŞLADI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının katkılarıyla tarihi meydan projesi çerçevesinde kamulaştırılan eski Ziraat Bankası binasının yıkımına başlandı. Şehrin tarihi kimliğinin açığa çıkarılması, korunması ve tarihi bir meydana kavuşması için yapılan çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Ulucami’nin etrafındaki Güpür Hamamı, Dikiciler Arastası, Saat Kulesi, Veli paşa Hanı gibi tarihi yapıların ve kentteki tarihi mirasın gün yüzüne çıkacağı proje hızla ilerlemeye devam ediyor.

BAŞKAN AŞGIN KONUŞTU

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Kent meydanı projesinin hayata geçirileceği alanın şehrin tarihi, kimliği ve dünü yansıttığını söyledi.

ADAY OLDUĞUMDA GÖRDÜM

“Belediye başkanlığına aday olduğunda tarihi meydanı hayal bile edemezken göreve geldikten sonra bu şehrine tarihine, kültürüne dokunmamız gerektiğini gördük” diyen Başkan Halil İbrahim Aşgın, “Tarihi Çorum’u tekrar ayağa kaldırmamız gerekiyordu. Adeta ruhu çıkmak üzere olan şehri ilmek ilmek işlememiz gerektiğini gördük. Bunun için merkezden çalışmalara başladık. İlk etapta Saat Kulesi’ni merkez alarak etrafındaki tüm işyerlerini tarihi dokuya uygun olarak restorasyonlarını yaptık. Sonrasında yeni hedefler ortaya koyduk. Elden çıkmak üzere olan dünyanın en dar tarihi arastasını restoresini tamamladık. Dünyanın en dar arastasını yeniden ihya ettik. Tarihi Ayakkabıcılar Arastasını yaptık. Kaderine terk edilen Güpür hamamını belediyemize kazandırdık. Tarihi meydan projesi merkezi Saat Kulesi olarak 14 bin metrekare alandan oluşuyor. Önümüzdeki aylarda burasının güzelli ortaya çıkacak. Bu şehre dokunuşlarımız devam edecek” dedi.

TARİHİ ANA ŞAHİTLİK EDİYORUZ

Türkiye’de hizmet belediyeciliğinin temellerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın attığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz da, Çorum’da tarihi bir ana şahitlik ediyoruz, meydan projesinin Çorum’a hayırlı olmasını temenni ediyorum şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 09.09.2023 08:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2023-09-08 17:43:32

Yıkarken de tören yaparken de tören. Trafiği iyice karıştıracak meydan projesini tekrar düzeltirken de tören yapacak mısınız? Yap, olmadı boz, para bol.

Avatar
Doğrucu 2023-09-08 18:09:31

O törene gerek yoktu. Bugün öğleyin Çorum merkez trafiği alt üst oldu. Pazar günü de yıkılabilirdi.

Avatar
Alpay 2023-09-08 18:27:47

Hastanede yıkıldı ama kimse yapmıyor . Ne alaka o binanın yıkılması

Avatar
Veli 2023-09-08 19:52:24

Çorumda yıkılması gereken asıl çöplük çarşısıdır. Turan atlamaz beceremedi. Geride gelenler. Sattı. Birilerine merkezi kaydırarak birilerinin cebini doldurması İçin rant sağladı

Avatar
Çorum 19 2023-09-08 18:22:22

Kale kentsel dönüşüm bir an önce kimse mağdur edilmeden yapılmalı.

Avatar
BEKİŞLİ YUSUF 2023-09-08 19:54:17

YAHU DOĞRUYA DOĞRU DEMEYEN TARAFLI DEMEKTİR EMEĞİ GEÇENLERE TAKTİR YERİNE ELEŞTİRMEK YANLIŞ ÇOK İSABETLİ OLMUŞ ÇORUM AVRUPAYI MEYDANA KAVUŞACAK BU GÜZEL HİZMETLERE DEVAM BAŞKAN DOĞRU İŞLERE DESTEK YANLIŞADA YANLIŞ DİYECEĞİZ ÇORUM EN GÜZELİNE LAYİK

Avatar
Şakşakcı 2023-09-09 07:51:45

Yıkılması gerekli olan ve heran yıkılabilir durumda olan eski evler var etrafı tenekelerle çakılı güya set yapılı....ha işte onlar halkın güvenliğini tehlikeye sokuyor anlatabildim sanıyorum