Yine ödülle döndüler

Hitit Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü Çoksesli Korosu, bu kez Çanakkale'den ödülle döndü.

26 Temmuz 2023 Çarşamba 23:30
Yine ödülle döndüler

Hitit Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü Çoksesli Korosu, 7. Uluslararası Çanakkale Koro Festivali’ne ilk kez katılarak başarılı konserler gerçekleştirdi.

TEKNİK İZLENİM BAŞARI ÖDÜLÜ

Başarılı performasından dolayı değerlendirme kurulunun büyük beğenisini kazanan Müzik Bölümü Çoksesli Korosu, entonasyon, homojenlik,  ritmik uyum ve ses dengesi unsurlarını içeren Teknik İzlenim Başarı Ödülüne layık görüldü.

FARKLI ÜLKELERDEN KATILIM

Müzik Bölümü Çoksesli Korosu, festivalde ülkenin farklı noktalarından ve Bulgaristan, Almanya gibi ülkelerden katılım sağlayan korolarla aynı platformda buluştu. Çoksesli koro, festival kapsamında Troya Müzesi konseri, Barış Kordonu’nda açık hava konseri, son olarak ÇOMÜ İÇDAŞ Kongre Merkezi olmak üzere Çanakkale’de 3 farklı alanda sahne aldı.

ULUSAL VE ULUSLARARASI ESERLER

Öğr. Gör. Ceren Uygun Oğhan’ın yönetimindeki çoksesli koro, Fin halk şarkısı “On Suuri Sun Rantas Autius”, Peru halk şarkısı “Hanacpachap”, Fransız halk şarkısı “Tourdion” gibi dünya geleneksel müziğinden örnekler sundu.  Ayrıca günümüz bestecilerinden Eric Whitacre’a ait olan “The Seal Lullaby”, ülkemiz bestecilerinden Adnan Atalay’a ait olan “Ağacın Türküsü” gibi hem ulusal hem de uluslararası halk şarkılarının ve önemli bestecilerin eserlerini seslendirdi. Son olarak “Sing Alleluia Clap Your Hands” eseri ile final yaptı. Koroya piyanosuyla, Dilay Setenay Öztürk eşlik etti.

ORGANİZASYONLARA DAVET ALDI

Çoksesli koro, hem festivalde yer alan koroların şefleri hem de değerlendirme kurulundan övgüler alırken önümüzdeki yıllarda gerçekleşecek olan ulusal ve uluslararası organizasyonlara davet edildi.

Son Güncelleme: 28.07.2023 13:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.