Ağbal gömleğin ilk düğmesini doğru ilikledi

Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, Merkez Bankası Başkanı hemşehrimiz Naci Ağbal’ın yaptığı ilk açıklamayı yorumladı.

11 Kasım 2020 Çarşamba 23:13
Ağbal gömleğin ilk düğmesini doğru ilikledi

Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, Türkiye’de siyaset ve ekonomide yaşanan sıcak gelişmeleri taşıdığı köşesinde Merkez Bankası Başkanı hemşehrimiz Naci Ağbal’a ayrı bir parantez açtı.
İşte Selvi’nin ‘Erdoğan’ın öngörülemez liderliği’ başlıklı yazısının o bölümü…
“…Erdoğan, ekonominin seçmen tercihlerinde ne kadar belirleyici olduğunu bilen bir siyasetçi. Demirel’in deyişiyle, “Tencerenin götürmeyeceği iktidar yoktur”. Ayrıca AK Parti’nin yüzde 50’lere ulaşıp girdiği seçimleri kazanmasında ekonominin payı büyük. O nedenle Erdoğan’ın yeni dönemde daha fazla ekonomiye zaman ayıracağı söyleniyor. Erdoğan’ın özellikle son dönemde zamanının büyük bir bölümünü ekonomiye ayırdığı ifade ediliyor. Yeni dönemde ekonomiyi Lütfi Elvan yönetecek. Naci Ağbal, Merkez Bankası Başkanı olarak fiyat istikrarını sağlamaktan sorumlu olacak. Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan her zamankinden daha çok etkin olacak.

AĞBAL’IN İLK ADIMI

Yeni dönemde Merkez Bankası Başkanlığı’na atanan Naci Ağbal, ilk iş olarak piyasalara güven veren mesajlar dile getirdi.
Ağbal, “Bu doğrultuda tüm politika araçları kararlılıkla kullanılacaktır. Para politikasında, şeffaflık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik ilkeleri çerçevesinde iletişim güçlendirilecektir” dedi. Piyasalar açılmadan yapılan bu açıklama olumlu karşılandı. Naci Ağbal göreve başlarken gömleğin ilk düğmesini doğru ilikledi…”

Son Güncelleme: 12.11.2020 18:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaşa Cevap 2020-11-12 16:36:56

Naci Beyin özgeçmişinin devamını okusaydın, ilk orta ve lise eğitiminin tamamının Çorum’da geçtiğini görürdün.

Avatar
Vatandaş 2020-11-12 11:17:55

Ya bu Naci ağbal nereden hemşehrimiz oluyor ?? Özgeçmişini okudum Çorum un Ç si geçmiyor. Ne çalışma hayatında ne de doğma büyüme olarak. Biri açıklayabilir mi.? Aşağıda özgeçmişin ilk cümlesini yazıyorum

Naci Ağbal, 1 Ocak 1968 tarihinde Minteha ve Yakup Ağbal çiftinin çocuğu olarak Bayburt'un Yoncalı köyünde doğdu.

Avatar
Bayburt bayburt 2020-11-12 23:02:42

Bayburt

Avatar
Yavuz 2020-11-13 11:17:42

Amma boş yapıyonuz yaw.. Haberi yayınlayan gazetecinin eşinin soy ismi bile Ağbal.. Ağbalları Çorum’da bilmeyen yoktur..Mezarları bile Ulu Mezarlık'tadır.. Zamanında Bayburt’tan göçmüş yaklaşık 15 bin Bayburtlu Çorum’da yaşamaktadır..Artık Çorumlu olmuştur.Naci Bey de bunlardan birisidir. Siyaseten Bayburt’tan vekil olmuştur o siyasetin takdiridir. Çoğu şehirde bir gün kalanı hemşehri sayıyorlar omuzlarına alıp şehrine bir şey koparmaya, bir yatırım almaya çalışıyorlar..Biz de 50 yıldır Çorum’da ikamet adamı adam yerine koymuyoruz, hemşehri saymıyoruz..Bu tipler Çorum’un bu halde olmasının nedenidir..Artık düşün güzel Çorum’un yakasından..Yeter yahu..

Avatar
Mazlum 2020-11-12 21:26:27

Babasının memuriyeti dolaysıyla öğrenimi çorumdur. Esas gümüşhanelidir