Gazetecilere 'ahlak' vurgusu

Vali Mustafa Çiftçi ve Belediye Başkanı Aşgın, gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi

11 Ocak 2020 Cumartesi 12:21
Gazetecilere 'ahlak' vurgusu

Çorum Valiliği ve Belediye Başkanlığı’nca 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yerel ve yaygın basının temsilcilerine verilen kahvaltıda Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın gazetecilere meslek ahlâkı vurgusu yapması dikkat çekti.

Havuzbaşı Kafe’de gerçekleştirilen programa Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Halil İbrahim Agşın, Başkan Yardımcıları Lemzi Çöplü ve Zübeyir Tuncel, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik, Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Bülent Özkaleli, Hitit Gazeteciler Derneği Başkanı Birkan Demirci ile yerel ve yaygın basının temsilcileri katıldı.

‘HER ŞEYİ BİLME ŞANSIMIZ YOK, GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZSINIZ’

Vali Mustafa Çiftçi, basın kuruluşlarının kenti yöneten idareciler gibi kamu görevi yaptıklarını, yerel basını dikkatle takip ettiklerini söyledi. İdarecilerin her şeyi bilme ve duyma şansı olmadığını belirten Çiftçi, “Basın, gözümüz kulağımız. Kamu görevi yapıyoruz. Hepimiz işimizi en iyi şekilde yapma gayretindeyiz.” dedi.

Çiftçi, günlük asayiş bültenlerini basın kuruluşlarına gönderme uygulamasının kişisel verileri koruma kanunu çerçevesinde kaldırıldığını, çevre illerdeki uygulamaların da kararlarında etkili olduğunu kaydetti.

BASIN AHLAKLI OLURSA…

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ise konuşmasının büyük bölümünde basın ilke, etik ve ahlakına dikkat çekti.

Yasama, yürütme, yargıdan sonra medyanın dördüncü kuvvet olduğunu vurgulayan Aşgın, Çorum’da idareciler arasında güzel bir iklimin oluşması ve devlet-millet buluşmasında Vali Mustafa Çiftçi’nin önemli katkısı bulunduğunu dile getirdi.

Çorum’da basının tamamı olmasa da büyük bölümünün meslek ilke ve ahlakına riayet etmesinin son derece sevindirici bir gelişme olduğunu anlatan Aşgın, “Yasama, yürütme ve yargı ne kadar hak ve hukuk içinde hareket ederse memleketin önü açılır. Aynı şekilde medya da meslek etiği, kamu yararı ve basın ahlakına göre hareket ederse memleket düzelir. Siyasette, yürütmede ahlaksızlık olursa, yargıda adaletsizlikler yaşanırsa, medyada ahlaksızlıklar olursa işler iyi gitmez. Çorum’da medyanın tamamı diyemiyorum ama ekseriyeti meslek etiğine göre ahlaklı yayın yapıyor. Hayra çalışan medya olduğu zaman her şey güzel oluyor. Medya tarihe not düşüyor. Bir şekilde geleceğe de yön veriyor. Yapılan her haberde toplam faydayı, memleketin hayrını, iyiliği düşünmeliyiz. Çünkü bu işin bir vebali ve sorumluluğu var. Çorum’da iktidarın tüm kademeleri güzel bir birliktelik ve uyum yakaladı. Medyanın desteğine ihtiyaç var. Yoksa şehrin önünü açamayız. Medya gücünü hayra kullanmalı” diye konuştu.


 

Son Güncelleme: 11.01.2020 14:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemal Sunal 2020-01-11 18:29:08

BU gazetecilerde utanmadan orada yemek mi yemiş! Birisi diyememiş mi başkan sen kimsinde bize ahlak dersi veriyorsun.

Misafir Avatar
eksik kalan böyle tamamlanır 2020-01-13 03:37:42 @Kemal Sunal

utanmak mı?
kim kaybetmiş de gazeteciler bulmuş?
adam açık açık yalayın beni haber olsun demiş.
ama bilmiyor ki yüz yalakanın etkisi bir muhalif gazeteci kadar değildir.
Halil İbrahim dernek başkanı vakıf başkanı olur ama belediye başkanı olamaz.
İnsan misafir ettiği davet ettiği insanlara öyle konuşur mu?
Ak Parti basınla kavga etmeyi iş zannediyor. Ama unutmayın basınla kavga eden kaybeder. Külcü'de davetlere çağırırken ayrım yapar reklam verirken ayrım yapardı. Şimdi nerede tozu bile kalmadı.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Selim 2020-01-11 17:28:34

Çorumda özellikle internet "gazetecilerinin" bir kısmı tetikçi
Arpalandıkları agababalarinin tetikciligini yapıyorlar
"Mış" gibi yapmayalım
Kral çıplak
"Ahlâk herkese lazım"

Avatar
Bekri Mustafa 2020-01-11 17:37:31

Tetikçiliğin adı ne zamandan beri gazetecilik olmuş hicbir şeyin göründüğü gibi olmadığı bir dünyada bir çok şeyle birlikte gazetecilik de yeniden tanımlanmalı

Avatar
Buhari 2020-01-11 14:11:01

İlginç bir demeç olmuş. Ahlaklı olmak ha...

Avatar
Selim 2020-01-11 14:16:56

Bana dokunmayan ahlaklı dokunan ahlaksız demek istemiş.

Avatar
Altınları ne yaptın başkan 2020-01-11 18:09:37

Ahlaktan bahseden başkana lahitteki altınları ne yaptığını sora bilecek babayiğit gazete var mi

Avatar
Hak ve adalet 2020-01-11 18:45:11

Rüzgar,su ve ahlakın hikayesi var.Ben giden vali döneminden büyük bir haksızlık yaşadım.Hesabının verileceği günü bekliyorum.

Avatar
Hak adalet 2020-01-11 17:14:09

Aday adayı secimlerinde hakkı gordük. Gazeteciıerlede ters düşmek olmaz. Adaylık secimde cok haklı davranıldı. Adam. Birden ortaya cıktı aday yapıldı ne hak ama