Artık tüm illerde yapılacak

Sağlık çalışanlarına yönelik görevde yükselme sınavı artık tüm illerde yapılacak.

18 Şubat 2020 Salı 09:44
Artık tüm illerde yapılacak

Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan Görevde Yükselme sınavının girişimleri sonucu artık tüm illerde yapılacağını bildirdi.

Sendika üyelerine yönelik hazırlanan “Görevde Yükselme Sınavı” kitabının şubeler aracılığıyla ülke geneline ulaştırılacağını belirten Saatcı, binlerce sağlık çalışanını yakından ilgilendiren Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı tarihinin Sağlık-Sen’in uzun uğraşları neticesinde geçtiğimiz hafta 19 Nisan 2020 olarak açıklandığını hatırlattı.

Çalışanlarının sosyal ve akademik hayatları için de mücadele verdiklerini vurgulayan Saatcı, açıklamasının devamında şöyle dedi; "Biz sağlık çalışanlarının sadece ekonomik hakları için değil aynı zamanda sosyal ve akademik hayatları için de mücadele veriyoruz. Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nın yapılmasına yönelik hassasiyetimizi her fırsatta yetkililere paylaştık. Sınav, 2015 yılından bu yana yapılmıyordu. Binlerce sağlık çalışanı, sınavın yapılması yönünde sevindirici bir haber bekliyordu. Çabalarımız neticesinde, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü nihayet açıkladı. Sınava girecekler inşallah başarılı olurlar. Uzman arkadaşlarımız bu konuda ciddi bir hazırlık yaptılar. Kitaplar şubelerimizden dağıtılacak. Ayrıca sınava giriş fiyatının önceki yıllarda 265 TL olduğunu, yeni yapılacak sınavın giriş fiyatı 140 TL’ye düşürülmüştür. Çalışanlarımız için önemli bir adım da daha önce belirli illerde gerçekleşen sınav şimdi tüm illerimizde de yapılacak. Sınava girecek tüm sağlık çalışanı arkadaşlarımıza, şimdiden başarılar diliyorum.”

Son Güncelleme: 18.02.2020 13:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2020-02-19 07:51:28

Sınava gerek yok malum parti ve malum sendika kimin ismini verirse o yükselir..